Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
YÜZBAŞI ALPER ŞEHİT OLDU
YÜZBAŞI ALPER ŞEHİT OLDU
Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için başlatılan operasyonların bu sabahki bölümünde 1 yüzbaşı keskin nişancı tüfeği ile açılan ateşte şehit olurken, roketatarlı saldırıda ise 2 polis memuru ile bir asker yaralandı
30 Nisan 2016, 13:43
 
Nusaybin’in Abdülkadirpaşa, Fırat, Yenişehir, Dicle, Zeynalabidin ve Kışla mahallelerinde hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK’lıların etkisiz hale getirilmesi amacıyla 14 Mart’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı ve operasyonlar 48’nci gününde devam etti. Bu sabah erken saatlerde ilçenin Abdülkadir Paşa mahallesi Kartopu sokağında tuzaklanan bombaları imha etmeye çalışan güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasında çatışma çıktı. Açılan keskin nişancı atışıyla Yüzbaşı Alper Kalem şehit düştü, iki polisimiz ve bir askerimiz de yaralandı. Şehidin acı haberini alan ailesinin göz yaşları Türkiye’nin ciğerini yaktı.
şehit-anası-amasya
 
YÜZBAŞI ŞEHİT OLDU
 
Çatışma sırasında PKK’lıların keskin nişancı tüfeği ile açtığı ateşte Yüzbaşı Alper Kalem ağır şekilde yaralandı. Konya’nın Meram ilçe nüfusuna kayıtlı olan Yüzbaşı Kalem, ambulansla kaldırıldığı Nusaybin Devlet Hastanesi’nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. 
 
Bu arada yine aynı saatlerde, ilçede operasyona çıkan güvenlik güçlerini taşıyan zırhlı bir araca Abdülkadirpaşa mahallesinde PKK’lılar tarafından roketatarlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 polis memuru ile bir asker yaralandı. Yaralılar, Nusaybin Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk müdahalelerinin ardından helikopterle Diyarbakır Asker Hastanesi’ne sevk edildi. 
 
Bu sabah şehit edilen yüzbaşı Alper Kalem ile birlikte Nusaybin’de operasyonların başladığı günden beri şehit olan güvenlik görevlisi sayısı da 50’yi bulurken, dün itibarı ile de Valilik tarafından 308 terörist öldürüldüğü bildirilmişti. Nusaybin ilçe merkezindeki operasyonlar sürüyor. 
                                 

 

BABA OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ

                                  

 

36 yaşında şehit Yüzbaşı Alper Kalem’in Amasya’daki baba ocağında ateş düştü. 

 

FOTO: DHA

FOTO: DHA

 
Yüzbaşı Alper Kalem’in, Amasya’da yaşayan ailesine acı haber verildi. Bahçeleriçi Mahallesi’nde yaşayan babası 52 yaşındaki emekli Astsubay Mehmet Ali ile 50 yaşındaki annesi Sevim Kalem’e acı haber, askeri yetkililer ve Müftü vekili Adem Ayrancı tarafından verildi. Şehidin baba evi ve bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı. 35 yaşındaki Elif Kalem’le evli olan Şehit Jandarma Yüzbaşı Kalem’in 10 yaşında Ilgın ve 6 aylık Almina isminde iki kız çocuğu bulunduğu belirtildi. 
FOTO: DHA
Kayseri 1’nci Komando Tugay Komutanlığı’nda görev yapan Şehit Yüzbaşı Kalemin’in geçici görevle Nusaybin’e gittiği belirtilirken, acı haberle yıkılan baba Mehmet Ali Kalem, “Oğlum imanlı, Kuranlı bir evlattı. Keşke ben de onun gibi şehit olabilsem” diyerek gözyaşı döktü. Şehit yüzbanının babası Kalem, “Oğlum müsait olduğunda beni arıyordu. Biz telefon çaldırıp olmadık yerde rahatsızlık vermemek adına rahatsız etmiyordum. Allah’ım ondan razı olsun” diye konuştu. Şehit yüzbaşının annesi Sevim Kalem’i, komutanlar sakinleştirmeye çalıştı. 
Şehidin yarın Amasya’da toprağa verileceği belirtildi.
 
DHA

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR