Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
GÜNÜN BİLAÇOSU 4 ŞEHİT
GÜNÜN BİLAÇOSU 4 ŞEHİT
Yaralı askerlerin şehit olmasıyla Şemdinli'deki şehit sayısı 5'e, Van'daki ise 3'e yükseldi.
20 Mayıs 2016, 14:35
 
 
HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nin Aktütün Köyü yakınlarında geçen çarşamba günü zırhlı aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin yola döşediği el yapımı patlayıcını inflak etmesi sonucu yaralanan askerlerden 1'i ile Van'ın Gürpınar İlçesi'nde devam eden operasyonlar sırasında geçen perşembe günü zırhlı aracın kaza yapması sonucu yaralanan askerlerden 1'i tedavi gördükleri hastanede şehit oldu.
 
Yaralı askerlerin şehit olmasıyla Şemdinli'deki şehit sayısı 5'e, Van'daki ise 3'e yükseldi.
Genelkurmay Başkanlığı Şemdinli'de ve Van'da yaralanan ve tedavi gördükleri hastanede şehit olan askerlerle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:
 
"18 Mayıs 2016 Çarşamba günü konvoy emniyeti maksadıyla görevlendirilen zırhlı aracın Şemdinli-Aktütün karayolunda intikali esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından önceden tuzaklanan el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu ağır yaralanan 1 kahraman silah arkadaşımız hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 20 Mayıs 2016 Cuma günü 02.15’te, 19 Mayıs 2016 Perşembe günü saat 13.00 sularında Van ili Gürpınar ilçesinde devam eden operasyonlar kapsamında, bölgeye intikal eden bir aracın kazası nedeniyle ağır yaralanan 1 kahraman silah arkadaşımız hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 20 Mayıs 2016 Cuma günü saat 05.05'te şehit olmuşlardır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırı ve olayda hayatlarını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz."
 
ŞEHİTLERE HAZİN TÖREN
 
Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde, zırhlı aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin daha önce yola döşediği bombayı patlatması sonucu yaralanan Jandarma Uzman Çavuş Fırat Kılıç ile Gürpınar İlçesi'nde zırhlı aracın devrilmesi sonucu yaralanan ve hastanede şehit olan Piyade sözleşmeli Er Mehmet Demir, Van'da yapılan törenle memleketin uğurlandı.
 
Van'daki Jandarma Pilot Yarbay Yusuf Turgut Kışlası Helikopter Filo Komutanlığı'nda yapılan törene, Van Valisi İbrahim Taşyapan, 6'ncı Hudut Alay Komutanı Albay Ali Yalçın, şehitlerin aileleri ve askerler katıldı. Tören saygı duruşu ve şehitler Jandarma Uzman Çavuş Fırat Kılıç ile şehit Piyade sözleşmeli er Mehmet Demir'in öz geçimişlerinin okunmasıyla başladı. Daha sonar İl Müftüsü Nimetullah Arvas dua okudu. Törende Şehit Uzman Çavuş Fırat Kılıç'ın eşi Melike Kılıç'ı kadın askerler teselli etmek için büyük çaba gösterdi. Daha sonra şehitlerin Türk Bayrağı'na sarılı cenazeleri tören mangasının omuzunda bir süre taşınarak uçağa konuldu. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Fırat Kılıç'ın cenazesi memleketi Erzincan'a, Sözleşmeli Piyade Er Mehmet Demir'in cenazesi ise Kahramanmaraş'a gönderildi.
 
image
 
Diyarbakır saldırısında yaralanan polis şehit oldu
 
DİYARBAKIR'da 10 Mayıs günü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 7 şüpheliyi hastaneye sağlık kontrolüne götüren zırhlı polis midibüsüne yönelik bombalı saldırıda yaralanan polis memuru Mücahit Erbaşlı, tedavi gördüğü GATA'da şehit oldu.
Saldırıda ağır yaralanan polis memuru Mücahit Erbaşlı GATA'ya sevk edildi. Bir süredir tedavi altında tutulan Erbaşlı, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit oldu. Erbaşlı'nın saldırıya uğrayan servis aracının şoförü olduğu belirtildi. Şehit polis memuru Erbaşlı'nın Yozgat'ın Sorgun İlçesi'nde toprağa verileceği öğrenildi. 
 
Diyarbakır'da 10 Mayıs günü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 7 şüpheliyi hastaneye sağlık kontrolüne götüren zırhlı polis midibüsüne yönelik bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmiş, saldırıda 3 kişi hayatını kaybederken, 12'si polis 45 kişi yaralanmıştı.
 
 
Şehit polis Mücaahit Erbaş'ın cenaze namazını babası kıldırdı
 
DİYARBAKIR'ın Bağlar İlçesi'nde 10 Mayıs'ta PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 7 şüpheliyi sağlık kontrolü için hastaneye götüren zırhlı polis midibüsüne yönelik bombalı saldırıda yaralanan ve tedavi gördüğü GATA'da şehit olan polis memuru 27 yaşındaki Mücahit Erbaş, memleketi Yozgat'ın Sorgun ilçesinde 10 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. 
 
Ailenin 2'si kız 7 çocuğundan en küçüğü olan 4 yıllık polis Mücahit Erbaş'ın cenazesi, helikopterle Sorgun Stadı'na getirildi. Buradan cenaze aracına konulan şehidin naaşı, helallik alınmak için konvoy eşliğinden Bedirbaba Mahallesindeki baba evine getirildi. Şehidin babası emekli imam Ali Erbaş, vatanı korumanın herkesin görevi olduğunu belirterek, "Vatan hepimizin vatanı, savunmakla mükellefiz. Bu yolda şehit de vereceğiz, gazi de olacağız. Vatan için her şey feda. Benim evladım da vatan için şehit oldu. Allah mekanını cennet etsin. Milletimiz kalbini ferah tutsun, er geç yenilecek bu kafirler. Bunlarla başa çıkacağız. Evladımın şehit olduğundan hiç pişmanlığım yok. Sadece gönül üzüntüm var, başka üzüntüm yok" dedi.
 
Şehidin ağabeyi Enes Erbaş tabuta sarılıp göz yaşı dökerken, anne Hatun Erbaş ise güçlükle ayakta durmaya çalıştı. 
 
Bekar olan şehit polis Mücahit Erbaş'ın olaydan 17 gün önce izine geldiğini anlatan baba Ali Erbaş, "Çok mutlu, çok neşeliydi. Bizimle çok ilgilendi. Aramızda çok güzel muhabbetler geçti. 10 gün GATA'da yattı. Orada çok ilgilendiler, ancak tecelli takdiri ilahi böyle imiş. Kadere inanacağıma söz verdik. Bundan asla caymayız, asla dönmeyiz. Tevhide, kadere inanan insanlarız. Ölüm bir saniye gecikmez. Ölüm, bir sebeple gelir. Cenabı Allah bize böyle inanmayı nasip etsin" diye konuştu.
 
Şehidin cenazesine babası Ali, annesi Hatun Erbaş, kardeşleri, yakınları, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Yozgat İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Hasan Başkök, Sorgun Kaymakamı Ali Arslantaş, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Yozgat İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey ile birlikte yaklaşık 10 bin kişi katıldı.
 
CENAZE NAMAZINI BABASI KILDIRDI
 
Şehit Erbaş'ın Garajlar Yeni Camisi'nde kılınan cuma namazının ardından cenaze namazını, emekli imam olan babası Ali Erbaş kıldırdı. Oğlu için cemaatten helallik isteyen baba Erbaş, kendisi de hakkını helal ettiğini söyledi. Şehidin tabutu polislerin omzunda cenaze aracına konulduktan sonra götürüldüğü Sorgun Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi. 
 
Şehit polis Mücahit Erbaş'ın 4 yıl önce polis memuru olarak göreve başladığı, 3 yıl Ankara'da, 1 yıl önce de Diyarbakır'a ataması yapıldığı öğrenildi.
 
Diyarbakır'da 10 Mayıs günü PKK'lı şüphelileri hastaneye götüren polis aracına düzenlenen saldırıda 3 kişi hayatını kaybederken, 12'si polis, 45 kişi de yaralanmıştı. Polis Mücahit Erbaş'ın da yaşamını yitirmesiyle şehit sayısı 4'e çıktı. DHA
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR