Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SARRAF DOSYASINDA 17 - 25 BAKANLARI
SARRAF DOSYASINDA 17 - 25 BAKANLARI
Savcı Bharara, bugün açıkladığı belgelerde 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmasında adı geçen eski bakanlardan Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Halk Bankası eski Genel Müdürü Süleyaman Aslan’ın da isimlerine yer verdi
25 Mayıs 2016, 21:21
 
 
17-25 Aralık bakanları Sarraf'ın soruşturmasında
 
Savcı Bharara, bugün açıkladığı belgelerde 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmasında adı geçen eski bakanlardan Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Halk Bankası eski Genel Müdürü Süleyaman Aslan’ın da isimlerine yer verdi. Bharara'nın hazırladığı Sarraf iddianamesinde Saray'a yakın çok sayıda kişinin konuşma kayıtları da yer alıyor.
 

[Haber görseli]

Eşi Ebru Gündeş ve kızı ile ABD'ye giriş yapmak isterken, Miami Havalimanı'nda gözaltına alındıktan sonra, kara para aklama, dolandırıcılık ve İran'a uygulanan yaptırımları delme suçlamaları ile çıkarıldığı mahkemede tutuklanan Rıza Sarraf'ın, kefaletle salıverilme talebini geri çeviren savcılık geri çevirme gerekçelerini mahkemeye sundu.

Rıza Sarraf'ın, yolsuzluk, altın kaçakçılığı, rüşvet ve fuhuşa aracılık etmekle suçlandığı dosyada, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve kardeşi Mehmet Şenol Çağlayan ile eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın adları da yer alıyor. Savcılık belgelerini de sunduğu gerekçe dosyasında, Sarraf'ın eski bakanlara rüşvet verdiğini savundu ve buna ilişkin belgeleri mahkemeye sundu.

SARAY'A YAKIN ÇOK SAYIDA KİŞİNİN SES KAYDI

Haberdar.com'dan İlhan Tanır'ın özel haberine göre, Bharara'nın hazırladığı Sarraf iddianamesinde Saray'a yakın çok sayıda kişinin konuşma kayıtları da yer alıyor.

Bu durum ABD'nin Türki siyasetçi ve gazetecileri uzun süre dinlediğini ortaya koyuyor. Kayıtlarda Saray'a yakın televizyon yorumcuları Bekir Hazar ve Ergün Diler'in de konuşmalarının olduğunu dikkat çekti

ERDOĞAN'IN DA ARALARINDA BULUNDUĞU ÜST DÜZEY TÜRK YETKİLİLERE YAKIN

New York Times muhabiri Benjamin Weiser, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, savcılık ofisinin Sarraf’ın nüfuz ve para kullanarak Türkiye’de hapisten kaçtığını ve kefalet talebinin bu nedenle reddedilmesi gerektiğini belirttiğini aktardı.

​Sarraf’ın suçlu bulunması durumunda hapis cezası riskiyle karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Bharara’nın ofisinin, bu nedenle kaçma şüphesi bulunduğunu ifade etti. 

50 milyon dolarlık kefalet talebine kesinlikle karşı olduklarını belirten savcılık, Sarraf’ın aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da bulunduğu üst düzey Türk yetkililerle yakın ilişki içinde olduğuna dikkat çekti.

[Haber görseli]

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR