Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TÜRKİYE İLE AB ARASINDA MAKAS AÇILIYOR
TÜRKİYE İLE AB ARASINDA MAKAS AÇILIYOR
ürk vatandaşlarına vizesiz Avrupa seyahati konusunda makas giderek açılıyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın AB'nin vize muafiyetini uygulamaya koymadığı takdirde Türkiye'nin AB ile varılan mülteci anlaşmasını feshedeceği yönündeki restinin ardından Almanya'dan da sert açıklamalar geldi.
28 Mayıs 2016, 17:56

 

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, “Şayet vize serbestisi için gerekli koşullar yerine getirilmezse, vize serbestisi de olmayacak” diye konuştu.

Funke medya grubuna konuşan Federal İçişleri Bakanı, Tayyip Erdoğan’ın konuyla ilgili restine ilişkin olarak da, “Siyasette, kamuoyu önünde yapılan baskılara pek fazla kulak asmamak gerekir. En azından bu tür çıkışlar karşısında endişeli bir yaklaşım sergilememeli. Çünkü bu açıklamalara destek vermek olur” açıklamasını yaptı.

Deutsche Welle Türkçe’nin haberine göre; Erdoğan’ın konuyla ilgili son çıkışına bir diğer tepki Almanya Adalet Bakanı Heiko Maas’dan geldi. Maas, bugün Neuer Osnabrücker Zeitung’da yer alan demecinde, Erdoğan’ın söyleminin değil, eylemlerinin muhatap alınması gerektiğini söyledi.

MAAS: ŞANTAJA İZİN VERMEYİZ

Federal Adalet Bakanı, “Bize şantaj yapılmasına izin vermemeliyiz” diyerek, “Vize serbesti için açıkça ortaya konmuş koşullar var ve bu koşullar henüz yerine getirilmedi” ifadelerini kullandı. Erdoğan’ın konuyla ilgili açıklamalarına cevap veren Maas, “Erdoğan bu konuda istediği kadar bağırıp çağırsın!” dedi.

Federal Adalet Bakanı, “Ayrıca sığınmacılar artık farklı rotalar üzerinden AB’ye ulaşmaya çalışıyor, biz sorumlu bir siyaset anlayışıyla hareket etmeli ve sadece Türkiye ile varılan mülteci anlaşmasına bel bağlamamalıyız” diye konuştu.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR