Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ŞEHİT CENAZESİ PROVAKASYONU
ŞEHİT CENAZESİ PROVAKASYONU
Fatih Camii’nde Vezneciler saldırısında hayatını kaybeden iki polisin cenaze törenine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu protesto edildi. CHP liderine boş mermi kovanı atan bir kişi gözaltına alındı.
8 Haziran 2016, 15:54

 

Dün Veznecilerdeki terör saldırısı sonucu hayatını kaybeden polislerin cenaze töreninde provakasyona uğrayan Kılıçdaroğlu, Fatih Camii'nin çıkışında da protesto edildi.

Tam bu sırada ortalık karıştı. İtiş kakış sırasında, Kılıçdaroğlu'nun bir kurşun atıldı. 

 

image

SEHİT CENAZESİ PROVAKATÖRÜNÜN KURŞUNU POLİSE TESLİM EDİLDİ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Fatih Camisi'ndeki protestosu sonrasında Ankara'ya hareketinden önce kendisine atılan kurşunla ilgili açıklamada bulundu. 

 

Kılıçdaroğlu : Şehitlerimize borcumuzu sonuna kadar yerine getireceğiz. Önce cenaze törenine katılmayın diye uyardılar. Niye katılmayacağız?

 

Bizi taşlıyabilirler, yumurta atabilirler. Şehit cenazesine katılmak benim namus borcumdur. Ben bunlara pabuç bırakmam.

 

Cemaate saygılarımı ve hürmetimi sunuyorum. Cemaat son derece saygılı şekilde eda etmiştir. Ama aralarındaki 5-6 kişi özellikle provakasyon yapıyor, cemaati tahrik etmeye çalışıyor. Camide siyaset yapılmaz. O nedenle cemaat saygı içinde namazını kılmıştır.

Namaz sonrası bağaran bir kişi, eski Cumhurbaşkanımız, İçişleri, Başbakan'n önünden geçerek bir kurşunu bana atmıştır. Yerden almak istedik, koruma arkadaşlar kağıda sararak aldı.

Biraz sonra bu kurşunu tutanakla polise teslim edeceğiz.

Bir kişi Cumhurbaşkanı, Başbakanın, İçişleri Bakanı'nın önünden gidecek ve beni sözde ölümle tehdit edecek. Onun feriştahı gelse beni ölümle tehdit edemez. Bütün bu olanları emniyetin önünde bi anlamda onun kordinatörlüğünde gerçekleşmiş. Bize kendi önleminizi kendiniz alın diyorlar, bundan sonra alacağız. Göreceğiz kim, nasıl müdahale ediyor.

Ben daha önce, demokrasiyi savunmuş parlamenter sistemi savunmuş, bunu bizim kanımızı dökmeden gerçekleştiremezsiniz demiştim. Bizim kanımızı dökerek rejimi değiştireceklerini sanıyorlar. Bir kişi ölür, bin kişi geliriz. Kimse bizi yıldıramaz, dedi

TEKBİR GETİRİP ÇELENGİ DEVİRDİLER

Daha sonra tekbir getiren bir grup, çelengi kırıp yeniden yere attı. Yaşanan gerginlik üzerine İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan anons yaparak, cenazelerde bu tip gerginliklerin uygun olmadığı belirtti. Gerginlik, anonsun ardından yatıştı.

image

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu yoğun bir şekilde protesto eden, ardından Kılıçdaroğlu’nun önüne mermi atan saldırganın eyleminden kısa süre önce aynı törende bulanan Başbakan Binali Yıldırım ile görüşüp kucaklaştığı ortaya çıktı.

1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Namazın ardından cenazeler avludan tören kıtasının eşliğinde çıkarıldı. Cenaze çıkarılmadan önce içeride CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösteren bir kişi dışarı çıkarıldı. Bu kişi uzaklaştırılırken İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın talimatıyla gözaltına alındı.

ABDULLAH GÜL DE KATILDI

Törene Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Çalışma Bakanı Süleyman Soylu, Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Kılınan cenaze namazının ardından cenazeler “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları altında defnedilmek üzere şehitliğe doğru yola çıkarıldı.

Şeffaf Gazete.com

 

 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR