Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
REZA SARRAF İÇİN ÇANLAR HIZLI ÇALIYOR
REZA SARRAF  İÇİN ÇANLAR HIZLI ÇALIYOR
ABD’de mart ayında tutuklandıktan sonra hakkında 4 farklı suçtan 75 yıl hapis cezası istenen işadamı Reza Zarrab’a karşı savcılığın iletişim halinde olduğu tanıklar arasında üst düzey bir AKP’linin de olduğu iddia edildi.
8 Haziran 2016, 17:11
 
 
​Bharara'nın tanığı üst düzey bir AKP'li çıktı
 
Bharara’nın tanıklarının para çarkı hakkında somut bilgileri olduğu, özellikle bir tanığın, yakın geçmişte Erdoğan’a yakın pozisyonda bulunduğu belirtiliyor.
 
ABD’de mart ayında tutuklandıktan sonra hakkında 4 farklı suçtan 75 yıl hapis cezası istenen işadamı Reza Zarrab’a karşı savcılığın iletişim halinde olduğu tanıklar arasında üst düzey bir AKP’linin de olduğu iddia edildi.
 
 EN AZ 7 TANIK
 
Cumhuriyet’in edindiği bilgiye göre Reza Zarrab’a karşı iddianameyi hazırlayan New York Güney Bölgesi Savcısı Preet Bharara’nın elinde sadece tapeler, banka hesapları, banka dekontları gibi kanıtlar yok. Türkiye, İran ve Dubai’den en az 7 de tanık da var.
 
Soruşturmadan bilgisi olan kaynakların aktardığına göre bu tanıkların yıllarca süregiden bu çarkın işleyişi hakkında somut bilgileri bulunuyor.
 
BİRİ HARİÇ HEPSİ HAZIR
 
Özellikle bir tanığın Türkiye’de yakın geçmişte AKP hükümetinin çok üst düzey bir mevkiinde ve Erdoğan’a yakın bir pozisyonda bulunduğu belirtiliyor.
 
Diğer bazı tanıkların ise farklı devlet birimlerinde çarkı izlediği ve çeşitli bilgilere sahip olduğu öğrenildi.
 
Bu tanıklardan biri hariç hepsinin tanıklık yapmaya hazır olduğu belirrildi. Önemli bir tanık ise Bharara’nın ofisi ile görüşmelere devam ediyor.
 
Bu tanıkların söyleceklerinin İran ambargosunu delmek için kullanılan ve Türkiye’de rüşvet skandalı ile iç içe geçen çark hakkında söyleyecekleri ile davanın gidişatını kolaylaştıracağı tahmin ediliyor.
 
İlhan Tanır / Cumhuriyet 
 
 
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR