Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CUMHURBAŞKANI NEDEN DİPLOMA BASKISI ALTINDA ?
CUMHURBAŞKANI NEDEN DİPLOMA BASKISI ALTINDA ?
Cumhurbaşkanı  Tayyip Erdoğan'ın üniversite mezunu olup olmadığı bugün olduğu gibi  yıllardır tartışılıyor.Bu konuda kitaplar bile yazıldı.Peki yaşadığımız teknoloji dünyasında bir diploma varmı,yokmu,sahtemi,gerçekmi tartışmalarıı neden uzıyor.?
9 Haziran 2016, 13:33

 

Cumhurbaşkanı  Tayyip Erdoğan'ın üniversite mezunu olup olmadığı bugün olduğu gibi  yıllardır tartışılıyor.Bu konuda kitaplar bile yazıldı.

Tayyip Erdoğan'ın üniversite mezunu olup olmadığı gibi çok basit ortaya çıkması gereken bir konu ,bugün olduğu gibi yıllardır tartışılıyor.. MHP'li Yusuf Halaçoğlu gibi bazı kişiler onun diplomasının sahte olduğunu hâlâ ciddi olarak iddia ediyor.

Cumhurbaşkanı olmak için “4 yıllık bir fakülte” mezunu olmak gerekiyor. Tayyip Erdoğan'ın diplomasının ise “3 yıllık yüksek okul” olduğu, ayrıca o diplomada fotoğraf, soğuk damga ve dekan mührünün olmadığı idda ediliyordu.

image

Diploma sahte diyenlere dava açmadı

Aleyhindeki haber ve yorumlar için yüzlerce ceza davası açan, kendisine yönelik eleştirilere en sert biçimde cevaplar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın,diploma konusunda bu kadar kişiliğini zedeleyecek noktaya gelen  iddialara karşı sessiz kalmasını anlamlandırmak Erdoğan'ı sevenler tarafından da yadırganmakta.

En ufak bir eleştiride hemen savcılara koşarak en ağır cezaları isteyen aile avukatlarından konu diploma olunca ses seda yok!
 
Avukatların You Tube ,Facebook gibi sosyal medya ağlarında '' Tayyip  Erdoğan'ın dploma Kalpazanlığı '' isimli videolar  yayınlanmasına karşı hukuki ne gibi çalışmalar yaptığı merak edilmekte. Bu sahte diploma iddialarının  kaynağı ne ? Beştepe sarayı ve avukatları neden hala net bir ses çıkarmıyor ?
 

Diploma konusu Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde soru önergelerine sebep olmuş, tartışmalar yaşanmış, 

lİstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olduğu  dönemde üniversite mezununiyeti tarihi 1979 yılı olarak gösterildi. 23 Şubat 1994 tarihli Milliyet Gazetesi’nde  yer alan haberde kendi ifadesine göre biyografisinin hazırlandığı ve bu biyografide “1979 yılında mezun olduğu” yazıyor.

İşte O haber

arsiv

Erdoğan’ın Çelişkisi

23 Şubat 1994 tarihli haber’in devam sayfasında ise “RP’nin kendi ifadesine dayanarak hazırlattığı biyografisinde 1974-75 öğrenim yılına kaydolarak 1979 yılında hiç kaybetmeden üniversiteyi bitirdiği belirtilen Erdoğan’ın iki yıl kaybı olduğu belirlendi. Biyografisinde ‘İstanbul İmam Hatip Lisesi ve Eyüp Lisesi’ni dışarıdan bitirdi. 74-75 öğretim yılında bugünkü adıyla Marmara Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi’ne girdi. 1979 yılında mezun oldu’ yazan Erdoğan’ın 1979 yılında değil 1981 yılında orta derece ile mezun olduğu bildirildi.” yazıyor

arsiv1

Erdoğan’ın belediye başkanlığı adaylığı döneminde mezuniyet tarihi 1979 yılı olarak gösterilirken daha sonra bu tarih 1981 yılı olarak açıklandı.

Cumhurbaşkanlığı adaylığı döneminde yeniden diploması tartışılan Erdoğan için Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Zafer Gül açıklama yapmıştı “Sayın Başbakanımız TC İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Ticari Bilimler Fakültesi’nden 1980-1981 öğretim yılı Şubat döneminde mezun olmuştur. Kendisine, isteği üzerine 3 Nisan 1981 tarihinde geçici mezuniyet belgesi verilmiştir”

Diploma İçin üniversitenin arşivine erişim yasağı kararı kayıp

En son Marmara Üniversitesi’nin diploma arşivinin, Erdoğan’ın seçildiği Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce İstanbul Anadolu 5. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından erişime engellendiği ortaya çıkmıştı. Papakçı Avukatlık Bürosu da Avukatlık Yasası’na dayanarak söz konusu kararı incelemek için yargıya başvurdu. Ancak avukatlara “dosyanın kayıtlarda bulunamadığı” yanıtı verildi.

Bu yanıt üzerine 2 Haziran 2016 tarihli dilekçeyle “dosyanın akıbetinin araştırılması” talep edildi. Avukat Dr. Acun Papakçı, tabloyu, “Bize verilen yanıtlar gösteriyor ki büyük bir ihtimalle bu dosya ortadan kaybedildi” sözleriyle değerlendirdi.image

YSK’dan flaş bir karar geldi.

Tam bu tartışmalar sürerken Yüksek Seçim Kurulu, eski hakim Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın üniversite diplomasının incelenmesi için yaptığı başvuruyu reddetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezuniyet töreninde konuşmuş, burada gerçekleştirdiği konuşmada, son günlerde gündemde yer alan ‘diploma’ tartışmasına ilişkin açıklama yapmıştı. Erdoğan,kürsüden “Marmara Üniversitesi mezunu durumundayım” demişti

ÜNİVERSİTE MEZUNU DEĞİL

Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği (ÜNİVDER) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tartışma konusu olan üniversite diploması için açıklama yapıp, Erdoğan’ın üniversite değil, yüksek okul mezunu olduğu ifade edilmişti.image

CUMHURBAŞKANLIĞI’NDAN DA AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki diploma tartışmalarıyla ilgili, “Ne amaçla sürekli köpürtülüp gündeme getirildiği ortada. Diplomanın kopyaları internet sitelerinde ve gazetecilerle paylaşıldı. Rektörümüzün de açıklamaları var. Ne yapalım yani milyonlarca çoğaltıp adreslere mi gönderelim? Aslı astarı olmayan bir şey olduğunu kendileri de görürler ama dert başka. Erdoğan karşıtlığı prim yapıyor, birileri bunu gündemde tutarak prim yapmaya çalışıyorlar” açıklaması yaptı..

Kaynak: Cumhuriyet,GazetePort ,Sözcü

 

Şeffaf Gazete.com

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR