Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
YA KONUŞACAK YA CEZAYA RAZI OLACAK
YA KONUŞACAK YA CEZAYA RAZI OLACAK
Türkiye'de devletin koruma polisleriyle gezen,bir milletvekilinden daha ayrıcalıklı ,kendisine bir şey olmaması için önünde yatan İçişleri Bakanı olduğu günler artık çok geride kaldı.Artık Reza Zarrab ABD de ağır suçlu.
21 Haziran 2016, 08:25
 
Türkiye'de devletin koruma polisleriyle gezen,bir milletvekilinden daha ayrıcalıklı ,,kendisine birşey olmaması için önünde yatan içişleri bakanı olduğu günler artık çok geride kaldı.Artık Reza Zarrab ABD de ağır suçlu.
 
Ya tüm yasadışı işlerini kimlerle,nasıl yaptığını tek tek anlatacak yada 75 yıl yatacak.
 
Kara para aklama, dolandırıcılık ve İran'a uygulanan yaptırımları delme suçlamaları ile ABD'nin New York kentinde tutuklu olarak yargılanan İran asıllı Türkiye vatandaşı işadamı Reza Zarrab'ın New York'ta görülen davasının bir sonraki duruşması 6 Eylül'de yapılacak.
 
Davanın düşmemesi ve ilerleyen süreçte savcılık ile avukatların uzlaşamamaları durumunda esasa ilişkin ilk duruşma 23 Ocak 2017'de olacak.
 
Yaklaşık on dakika süren duruşmada mahkemenin hakimi Richard Berman, savunma makamından gelen bu talep üzerine mahkemenin işleyiş takvimini belirledi.
 
image
 
Davaya bakan Yargıç Richard Berman, Zarrab'ın avukatı aracılığıyla yaptığı kefaletle serbest kalma başvurusunu; Türkiye, İran ve Makedonya pasaportları bulunan Zarrab'ın kefaletle serbest bırakılması durumunda kaçma riski bulunduğu gerekçesiyle geri çevirmişti.
 
Sarraf'ın avukatı Benjamin Brafman, kefaletle serbest kalma başvurusunun reddedilmesi kararını temyiz edip etmeme hususunda henüz karar vermediklerini ve bu haklarının saklı olduğunu söyledi.
 
New York'taki Metropolitan Cezaevi'nde tutuklu bulunan ve hakkında 75 yıl hapis cezası istenen işadamı Zarrab'ın, 16 Haziran'da görülmesi gereken duruşması, iddianameyi hazırlayan New York Güney Bölgesi Başsavcısı Preet Bharara'nın iş seyahatlerinin yoğunluğu gerekçesiyle 20 Haziran tarihine ertelenmişti.
 
image
 
 
REZA'DAN BÜYÜK SERVET ALAN AVUKATLIK ŞİRKETİ HER YOLU DENİYOR
 
Rıza Sarraf’ın, New York Güney Bölgesi Mahkemesi’nde bugün yapılan duruşmasında avukatı Benjamin Brafman’dan yeni bir hamle geldi.
 
Mahkemenin işleyiş takviminin belirlenmesi için yapılan ön duruşmada Brafman, davanın aslının düşmesi için başvuruda bulunacağını açıkladı.
 
Bu şekilde davayla ilgili tüm yeni deliller 19 Ağustos’a kadar mahkemeye sunulacak. Hakim Berman, 6 Eylül’de yapılacak ara duruşmada tarafları son kez dinleyip kararını verecek.
 
‘Brafman pazarlık gücünü arttırmak istiyor’
 
Amerika’nın Sesi’ne davanın işleyiş takvimiyle ilgili yapılan ara duruşmayı değerlendiren hukukçular, Brafman’ ın davanın düşürülmesiyle ilgili yapacağı başvuruyu normal bir prosedür olarak değerlendirdiler.
 
Sarraf’ın, suçunu kabul edip iddia makamıyla uzlaşma hakkının saklı kaldığını belirterek, “Brafman, davanın düşmesi için yapacağı başvuruyla elini kuvvetlendirmek ,pazarlık gücünü arttırmak istiyor. Duruşma takvimine göre hareket etmek durumunda değil. Belirlenen tarihlerden önce de savunma makamıyla bildiklerini ve işbirliklerini açıklayarak uzlaşabilir” diye konuştular.
 
image
 
Reza Zarrab duruşmada endişeliydi
 
Sarraf, mahkeme binasının karşı sokağında bulunan Metropolitan Correctional Center (MCC) ceza ve tutukevinden tüneller oluşan özel mahkum yolundan  duruşmanın yapılacağı 17 B salonuna getirildi.
 
Sarraf’ın duruşma sırasında endişeli olduğu gözlendi. New York Güney Bölgesi Başsavcısı Preet Bharara, duruşmaya katılmadı. Sarraf’ın Türkiye’deki avukatı Şeyda Yıldırım da duruşmaya katıldı.
 
Duruşmayı çok sayıda Türk ve Amerikalı basın mensubu da izledi. CHP adına duruşmayı Ankara’dan gelen avukat Yegane Güley ve ABD Temsilcisi Yurter Özcan’da izledi.
 
Şeffaf Gazete.com

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR