Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
NEREDEN ÇIKTI BU SADAT ?
NEREDEN ÇIKTI BU SADAT ?
Adnan Tanrıverdi & SADAT Twitter hesaplarından yapılan paylaşımlarda, Türkiye'de planlanan “iç savaş projesi ” için kullanılacak kadro kurduğu iddia edildi.
28 Haziran 2016, 03:30
 
 
Fuat Avni'nin iddiaları ile tüyler ürpertici şekilde gündeme gelen Kurucusu emekli General Adnan Tanrıverdi olan '' Sadat Uluslararası Savunma '' daha önce birkaç kez gündeme gelmiş.
 
 2012'de Aydınlık gazetesi tarafından gündeme getirilmiş.
 
 İlgili haberde “Suriyeli ve yabancı militanlar, AK Parti Hükümeti’nin özel bir şirket olarak kurdurduğu SADAT tarafından eğitiliyor ve silahlandırılıyor” iddiasını öne sürmüştü.
 
“İslam ülkelerinin dini hassasiyetlerine saygılı, 64 subay ve astsubay desteğiyle eğitim veriyorlarmış.”
 
Adnan Tanrıverdi & SADAT   Twitter hesaplarından yapılan paylaşımlarda, Türkiye'de planlanan “iç savaş projesi ” için kullanılacak  kadro kurduğu iddia edildi.
 
“Gizli Bildiri” Twitter hesabından paylaşılan bir isim listesinde, SADAT'ın kurucusu olan Emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi'nin de ismine yer verildi ve “Müstebit iç savaş çıkarmakta kararlı. Katliam görevi Sadat Güvenlik A.Ş'ye verildi. Kadro 28 Şubatçılar, Işid ve El Kaide üyelerinden oluşuyor” diye yazılmış.
 
'' Sadat Uluslararası Savunma '' daha önce birkaç kez gündeme gelmiş.
 Birgün Gazetesinden  Ayça Söylemez’in haberinde, İstanbul merkezli şirket, SADAT Savunma A.Ş. kendi internet sitesinden ilan ettiği uzmanlık alanları ve iştigal konularına  göre, gayri nizami harp (kontrgerilla) Eğitimleri ile arasında “sokak hareketi türü eylemlerde ve gizli etkinliklerden oluşan harekât teknikleri” ve “istihbarat, psikolojik harp, sabotaj, baskın, pusu, suikast” var.
 
Kurucusu emekli General Adnan Tanrıverdi, neden böyle bir işe giriştiklerini şöyle anlatmış: 
 
“TSK 22 Türk ve Müslüman ülkeye eğitim, danışmanlık ve donanım konusunda hizmet vermektedir. Ama 60 İslam ülkesinin savunma alanında bütün ihtiyaçlarına cevap vermesi mümkün olmamaktadır.” Bu ihtiyacı da kendilerinin karşılayacağını öngörüyorlar, “İslam ülkelerinin dini hassasiyetlerine saygılı, 64 subay ve astsubay desteğiyle.”bunu gerçekleştiriyoruz.
 
ÖSO’ya askeri destek verdikleri basına yansımış
 
 Kendisi de dört yıl Özel Harp Dairesi’nde görev yapmış olan Emekli General Tanrıverdi, eğitim verdikleri ülkelere silah tedariki yapmayı da planladıklarını da anlatmış fakat  SADAT’ın, Suriye'de savaşan  Ahraruş Şam gibi radikal İslamcılara eğitim verip vermediğine dair bir açıklaması yok,diyor ve Zaten yasal bir şirket olarak faaliyet gösterdiğine göre, Türkiye devleti de bu faaliyetlerinden haberdardır herhalde,diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ak Parti hükümetinin ve MİT'in bu oluşumu çok yakından tanıdığını belirtiyor.. 
 
Adnan Tanrıverdi kimdir ? Bu desteği kimlerden aldı ?
 
1964 yılında Kara Harp Okulu’na girdi. Kenan Evren döneminde , İslamcı bir kimliğe sahip olduğunu hiçbir zaman gizlemedi 
 
Kurmay subay olarak;  Adapazarı 2. Piyade Tümen Komutanlığı ,İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Kurmay Başkan Vekilliği; Kara Harp Akademisi Öğretim Üyeliği; Genelkurmay Özel Harp Daire Başkanlığı Lojistik ve Harekat Şube Müdürlükleri, Kurmay Başkan Vekilliği görevlerinde bulundu. 
 
1980 Binbaşı terfi 1984 yılında Yarbay, 1987 yılında ise Albay oldu. 
1990 yılında Malazgirt 8'inci Kolordu Topçu Alay Komutanlığına atandı ve bu görevde iken 1992 yılında Tuğgeneralliğe yükseltildi.
1995–1996 yıllarında da Kara Kuvvetleri Sağlık Daire Başkanlığı görevlerinde bulunduktan sonra,  Ağustos 1996 da İsmail Hakkı Karadayı’nın genelkurmay başkanlığı döneminde, kendi rızası olmadan emekli edildi.
 
Emekli olduktan sonra, İhlas Holding ve Türkiye Gazetesi patronu Enver Ören’in devre mülk şirketi İhlas Marmara Evleri’nin Camii Yaptırma ve Yardım Derneği Yönetim Kurulu’nda görev aldı
 
 Kasım 2004 tarihinden itibaren de, YAŞ kararları ile ordudan atılan 7 askerin kurduğu Adaleti Savunanlar Derneği’nin (ASDER) Genel Başkanlığı görevini üstlendi.
 
Adnan Tanrıverdi, 2006 yılında Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök’e bir de mektup yazdı "Emekliliğinize birkaç ay kaldı. Son bir kez daha düşünün, milli irade ile çekişme içinde olacak değil, uyum içinde çalışacak bir komuta kademesi oluşumuna yardımcı olunuz. Bu gün gelinen noktadan memnun olduğunuzu düşünemiyorum. Görevi huzur içinde teslim edebileceğinizi de düşünmüyorum. Çünkü, emekliliğimin üzerinden 10 yıl geçmiş olmasına rağmen TSK’nin gidişat üzerindeki menfi rolünden ben rahatsızım"mektubu ortaya çıkmıştı.
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR