Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DİYARBAKIR'DA PATLAMA 2 ŞEHİT
DİYARBAKIR'DA PATLAMA 2 ŞEHİT
Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde PKK'lı teröristler bomba yüklü araçla saldırı düzenledi. Hain saldırıda 1 polis şehit oldu, 1’i polis 7 kişi yaralandı.
28 Haziran 2016, 17:07

 

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde PKK'lı teröristler bomba yüklü araçla saldırı düzenledi. Hain saldırıda 1 polis şehit oldu, 1’i polis 7 kişi yaralandı.

Patlamanın şiddeti nedeniyle olay yerinden bir kilometrelik alan içerisindeki çok sayıda ev hasar gördü. Şehit olan 25 yaşındaki polis memuru Mustafa Yıldırım’ın Elazığ nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.

27 Mayıs Mahallesi Ergani Caddesi Afet Küme Evleri mevkisinde polis aracının geçişi sırasında teröristlerce bomba yüklü araçla saldırı gerçekleştirildi. 
Patlamada ilk belirlemelere göre biri ağır 2 polis ile 6 sivil yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralı polislerden biri kurtarılamayarak şehit oldu. Patlamanın şiddetiyle yol ile çevredeki ev ve iş yerlerinde hasar oluştu.

image

Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde polis aracına yönelik gerçekleştirilen ve 1 polisin şehit olduğu 1’i polis 7 kişinin yaralandığı patlamanın görgü tanığı o anları anlattı.
Dicle ilçesinde sabah saat 10.00 sularında polis aracının geçişi sırasında terör örgütü mensuplarınca bomba yüklü araç patlatılmış, olayda 1 polis şehit olmuş, 1’i polis 7 kişi yaralanmıştı. Patlamanın ardından olayın gerçekleştiği 
Hastaneler Caddesi'ne çok sayıda polis ve sağlık görevlileri ile itfaiye araçları sevk edildi.
Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla hastaneye kaldırılırken, güvenlik güçleri de bölgede inceleme çalışması başlattı.
image

 1 KİLOMETRELİK ALANDA CAM BIRAKMADI
Patlamanın şiddeti nedeniyle olay yerinden bir kilometrelik alan içerisindeki çok sayıda ev hasar gördü. Çevredeki bütün camlar patlama nedeniyle kırılırken, bazı vatandaşlar ölümden döndü. 
Olay yerinden yaklaşık 500 metre ötesinde oto tamirciliği yapan bir kişi, patlamanın ardından büyük şok yaşadıklarını, olay anında içeride çalıştığını kaydetti. 

Görgü tanığı, "Patlama anında çok büyük bir ses geldi ve bütün camlarımız kırıldı. Bir müddet sonra dışarı çıktığımda ,olay yerinden kara dumanlar yükseldiğini gördüm. Çıktığımda yerde araç parçalarına rastladım. Şans eseri kurtulduk. Buralarda daha önce şüpheli bir araca rastlamadım" dedi.Polisin olay yerindeki incelemesi devam ediyor.

ŞEHİT ATEŞİ ELAZIĞ’A DÜŞTÜ

 

Diyarbakır’ın Dicle ilçesindeki patlamada şehit olan 25 yaşındaki polis memuru Mustafa Yıldırım’ın Elazığ’daki baba evine acı haber ulaştı. 
Terör örgütü PKK’nın Dicle ilçesi 27 Mayıs Mahallesi Ergani Caddesi Afet Küme Evleri mevkiinde bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda 2’si polis, 8 kişi yaralanmıştı. Hastanede tedavi altına alınan yaralı polislerden 25 yaşındaki 
Mustafa Yıldırım, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştu.
Şehidin, Elazığ’ın Gümüşkavak Mahallesi Hurmalı Sokak’taki müstakil evlerinde ikamet eden ailesine acı haberi sağlık ekipleri eşliğinde emniyet yetkilileri verdi. Acı haberi alan şehidin babası Muhlis Yıldırım ile annesi Cemile Yıldırım Diyarbakır’a gitti.
Evin bulunduğu sokağa ise Türk bayrakları asıldı. Evin üç çocuğundan biri olan şehidin, bekar olduğu ve ağabeyinin astsubay olarak görev yaptığı öğrenildi.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR