Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HAİN IŞİD CANEVİMİZDEN VURDU
HAİN IŞİD CANEVİMİZDEN VURDU
İstanbul Atatürk Havalimanı'nda IŞİD teröristleri tarafından yapılan saldırı sonucu gerçekleşen çatışma ve  patlamaların acı bilançosu yavaş yavaş ortaya çıkıyor.
29 Haziran 2016, 09:51

 

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda IŞİD teröristleri tarafından yapılan saldırı sonucu gerçekleşen çatışma ve  patlamaların acı bilançosu yavaş yavaş ortaya çıkıyor.

Kalleş saldırıda canlı bombayı vurup vatandaşları taramasını engelleyen havalimanı polisinin yaralı olduğu belirtiliyor. Teröristin geçişini engellediği belirtilen Gümrük Muhafaza Memuru Umut Sakaroğlu ise şehit oldu.

Saldırı tüm Türkiye'yi yasa boğdu.

Havalimanı'ndaki patlamanın üzerinden geçen 16 saat sonra detaylar gün yüzüne çıkıyor. Hayatını kaybedenlerin sayısı 36'ya yükselirken henüz Türkiye Cumhuriyeti yetkili bir kurumu yaralı sayısını vermemeye özen gösterirken Başbakan Binali Yıldırım çok sayıda yaralımız var dedi. 

AP. HABER AJANSI YARALI SAYISINI 106 OLARAK AÇIKLADI.

Yerel kaynaklar ve AP Ajansı 150'den fazla kişi ağır yada hafif yaralanarak hastanelerde tedavi gördüğü bilgisine ulaşıldı. 

Öte yandan yaşamını yitiren 36 kişiden 4’ünün Suudi Arabistan, 1’inin Ukrayna, 1’inin de İran uyruklu olduğu öğrenildi.

Saldırıyı gerçekleştiren ''Radikal İslamcı''teröristler ölü sayısını arttırabilmek için hain planı devreye soktu.

Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ve Bomba İmha uzmanları da tek tek delilleri topladı. Polisi IŞİD'e götüren değerlendirme ise ‘saldırının hedef alındığı noktanın daha çok turistlerin bulunabileceği dış hatlar terminalinin incelenmesi’ oldu.

 

IŞİD’in geçmişteki eylem sicilinde Sultanahmet ve Taksim de Alman ve İsrailli turistleri hedef alması, benzer eylemeleri Belçika ve Fransa’da yapmış olması, saldırıda direkt sivillerin hedef alınması, son 4 gün içerisinde örgütün İstanbul’da 2 ayrı bomba timinin yakalanması, yine örgütün Türkiye’yi İslam olarak kabul etmeyip “Tahut” düzenin devamı olduğu bir ülke olarak görüp cihat alanı içerisinde görmesi gibi değerlendirmeler ilk olarak Başbakan'da dahil ,IŞİD Örgütünün telaffuz edilmesine neden oldu.
 
Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) saldırıyla ilgili güvenlik kamera görüntülerini topladı. 3 teröristin Atatürk Havalimanı Dış Hatlar terminaline taksiyle geldikleri belirlendi.
 
Teröristlerden biri, taksiden inince giriş kapısı önünde beklerken bir diğeri de hemen içeri yöneldi.
 
Havalimanı girişindeki x ray cihazı önünde kuyrukta bekleyenlere ‘Biraz sonra burada bomba patlayacak’ diyerek bağırdı. Yolcuların kapıya doğru akın etmesiyle de kapıda bekleyen teröristler önce kurşun yağdırdı, sonra üzerindeki bombayı patlattı.
 
Bu sırada üçüncü terörist ise kaostan yararlanarak planladıkları gibi yürüyen merdivenlerden koşarak üst kata, yani Atatürk Havalimanı’ndaki Gidiş Terminali’ne çıktı.
Etrafa ateş açarak koştuğu görülen terörist, bir polis tarafından vurularak yere düştü. 
 
image
 
Silahı kendisinden uzağa fırlayan saldırgan daha fazla çatışamayacağını anlayınca düştüğü yerde üzerindeki bombayı patlattı. Polisin saldırganı vurup düşürmesiyle daha fazla kişinin öldürülmesinin önüne geçildi.2 terörist kendini patlatarak bir teröristte polisin kurşunları ile öldü.
 
Arama bölgesinin vatandaşlarla dolu olması nedeniyle polisin saldırgana müdahalede zorlandığı anlaşıldı.
 
Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırısının ardından, yolcular tarafından bırakılan yüzlerce valiz sahipleri gelene kadar özel bir odaya alındı.
 

Terör saldırısı sırasında Atatürk Havalimanı’nda yaralanan ve valizlerini ortada bırakarak kaçan yolcuların valizleri toplandı. TAV yetkilileri tarafından terminalin çeşitli yerlerinde bırakılan yüzlerce valiz tek tek toplanarak önce X-Ray'dan geçirildi. X-Ray'dan geçirilen valizler yetkililer tarafından özel bir odaya alındı.

FOTO: İHA - Yaşanan terör saldırısının ardından, yolcular tarafından bırakılan yüzlerce valiz sahipleri gelene kadar özel bir odaya alındı.
 

FOTO: İHA – Yaşanan terör saldırısının ardından, yolcular tarafından bırakılan yüzlerce valiz sahipleri gelene kadar özel bir odaya alındı.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR