Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SALDIRGANLAR KATLİAM İÇİN GELMİŞLER
SALDIRGANLAR KATLİAM İÇİN GELMİŞLER
Atatürk Havalimanı'ndaki saldırının kan donduran detayları ortaya çıktı. Canlı bombalardan biri alt kattaki patlamadan kaçanları hedef almış.
29 Haziran 2016, 15:19
 
 
İstanbul Atatürk Havalimanı'nda dün gece meydana gelen terör saldırısının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı.
 
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturmada, teröristlerden birinin Glock marka silahla, diğerinin de Kalaşnikof marka tüfekle ateş ederek X-Ray cihazını geçtiği, birinin dış hatlar geliş terminalinin bulunduğu merdivene yöneldiği, diğerinin ise alt kattaki patlamadan kaçanları hedef aldığı ortaya çıktı.
 
İstanbul Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, 3 saldırganı havalimanına götüren taksici tespit edilerek ifadesi alındı. Saldırganı havalimanına getiren taksicinin ifadesinin ardından serbest bırakıldığı belirtildi.
 
İKİ ADRESTE ARAMA YAPILDI
 
Soruşturma kapsamında saldırganlarla ilişkili olduğu tespit edilen iki adrese baskın yapılarak arama yapıldığı öğrenildi. Bu arada saldırının ayrıntılarına da ulaşıldı. Yapılan çalışmada, üç saldırganın aynı taksi ile havalimanına geldiği, bir saldırganın dış hatlar geliş, iki saldırganın da dış hatlar gidiş tarafına gittiği tespit edildi.
 
image
 
Atatürk Havalimanı’nda saldırı düzenleyen canlı bombaların görüntüleri ortaya çıktı. Kışlık mont giyen ve belini tutan teröristin, cesetleri Adli Tıp Kurumu’na getirilen 3 teröristten biri olduğu belirtiliyor. 
 
ALT KATTAN KAÇANLARI HEDEF ALDI
 
Alt katta bulunan dış hatlar geliş terminaline giden saldırganın önce ateş ettiği, ardından da kendini patlattığı, hemen ardından da dış hatlar gidiş terminaline giden iki saldırganın harekete geçtiği, birinin Glock marka silahla, diğerinin de Kalaşnikof marka silahla ateş ederek X-Ray cihazını geçerek içeri girdiği belirlendi. İçeriye giren iki saldırgandan birinin dış hatlar geliş terminalinin bulunduğu merdivene doğru yöneldiği, alt kattaki patlamadan kaçanları hedef aldığı, ardından da kendini patlattığı belirlendi. Diğer saldırganın da üst katta kalarak kendini burada patlattığı tespit edildi.
 
PATLAMAMIŞ İKİ EL BOMBASI BULUNDU
 
Olaydan sonra iki adet patlamamış el bombası bulundu. Menşei henüz tespit edilemeyen el bombalarından biri saldırganların el çantasında diğeri de olay yerinde bulundu.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR