Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
IŞİD TSK'YI GİZLİCE İZLEDİ Mİ ?
IŞİD TSK'YI GİZLİCE İZLEDİ Mİ ?
Gaziantep'te yakalanıp tutuklanan Türk IŞİD militanının itirafları dehşete düşürdü. Türkiye'yi bombalayacak bomba yüklü araçların, garajda bekletildiğini anlatan terörist, maket uçakla TSK'yi izlediklerini söyledi, IŞİD'in maket uçakla saldırı düzenleyeceğini de öne sürdü.
30 Haziran 2016, 23:32

 

Gaziantep'te yakalanıp tutuklanan Türk IŞİD militanının itirafları dehşete düşürdü.

Türkiye'yi bombalayacak bomba yüklü araçların, garajda bekletildiğini anlatan terörist, maket uçakla TSK'yi izlediklerini söyledi, IŞİD'in maket uçakla saldırı düzenleyeceğini de öne sürdü

Gaziantep'te bir evde yakalanıp, tutuklanan IŞİD'in 'teknoloji mecmuası emiri', 'Ebu Musa' kod adlı Ersen Çelik, örgütün 2 maket casus uçak aldığını ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sınır hareketlerini izlediğini söyledi. Halep'te örgütün hidrojen bombası yaptığını anlatan Çelik, elindeki kimyasal silah ve füzeleri Kilis sınırına getirilip bir depoda bekletildiğini ileri sürdü.

Eskişehir'de 2014 yılında ağabeyi 29 yaşındaki Ersen Çelik tarafından ailesinden habersiz olarak Suriye'ye götürülen 13 yaşındaki E.Ç., döndüğünde geçen Ağustos ayında babası tarafından polise götürüldü. Ersen Çelik'in de Türkiye'ye döndüğünün öğrenilmesi üzerine polis alarma geçirildi. 

image

Yapılan araştırmada, Ersen Çelik'in 2012 yılında Suriye'de El Nusra'ya katıldığı, sonra IŞİD saflarına geçtiği belirlendi. Çelik'in 2014 yılında casus uçak almak için Türkiye'ye geldiğini belirleyen polis, bu kişinin Eskişehir'den 13 yaşındaki kardeşini alıp İstanbul'a geçtiğini, 2 model helikopter aldıktan sonra, kardeşi ile birlikte Suriye'ye gittiğini ve 2015 yılı Ağustos ayında Türkiye'ye döndüğünü tespit etti. Araştırma ardından 81 ilin Emniyet Müdürlüğü'ne yazı gönderen Eskişehir Emniyet Müdürlüğü, Türkiye'ye dönen Ersen Çelik'in terör nitelikli eylem yapabileceği uyarısında bulundu.

 


"PKK İLE SAVAŞMAYA GİTTİM" 

Hakkında arama kararı çıkarılan Ersen Çelik, 6 Ağustos 2015 günü Gaziantep'te yakalanırken, ifadesinde Denizli'de büyüdüğünü ve müzisyen olduğunu söyledi. 2012 yılında PKK ile savaşmak için Reyhanlı'ya gittiğini belirten Çelik, ifadesinde şunları söyledi:

"Beni, Hama ve İdlip arasında bulunan El Kaide kampına götürdüler. Kampta bana ajan gibi davrandılar. Canlı bomba olup kendimi patlatmamı söylediler. Kabul edince, gerek olmadığını söylediler. 2 yıl Halep, Hama, Rojava'da PKK ile savaştım. 2013 sonunda PKK ve El Kaide arasında anlaşma yapıldı. Savaş olmayınca El Kaide'den ayrılıp Türkiye'ye kaçtım. 6 ay Adana'da kaldıktan sonra Halep'e bağlı Membiç Köyü'ne gidip IŞİD'e katıldım."

Kaynak : Cumhuriyet


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR