Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
GÖREVDEN ALMALAR 57 BİNE ULAŞTI
GÖREVDEN ALMALAR 57 BİNE ULAŞTI
Darbe girişimi sonrası devlet kurumlarında gerçekleştirilen görevden alma süreci devam ediyor. Şimdiye kadar 57 bin civarında personel alt -üst ayrımına bakılmadan  açığa alındı.
20 Temmuz 2016, 10:44

 

Darbe girişimi sonrası devlet kurumlarında gerçekleştirilen görevden alma süreci devam ediyor. Şimdiye kadar 57 bin civarında personel alt -üst ayrımına bakılmadan  açığa alındı.

Darbe girişimi sonrası devlet kurumlarında gerçekleştirilen tasfiye işlemi devam ediyor. Şimdiye kadar 55 bin 403 personel açığa alındı. En çok personelin görevine son verildiği kurum ise Milli Eğitim Bakanlığı (MEB).
 
GENÇLİK VE SPOR BAKANI AÇIKLADI
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç,FETÖ ile irtibatlı kamu personeline yönelik yürütülen çalışmaları açıkladı..Kılıç, "2 bin 100 kişiyi daha önce zaten görevden almıştık. Bugün itibarıyla da 245 kişi görevden uzaklaştırıldı." dedi.
 
MEB'DEN 15 BİN PERSONELİ AÇIĞA ALDI
Milli Eğitim Bakanlığı'nda paralel yapı soruşturması kapsamında 15 bin 200 personel açığa alındı. Özel kurumlarda görevli 21 bin öğretmenin lisansı da iptal edildi.
 
image
 
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN 8 BİN 777 PERSONEL UZAKLAŞTIRILDI
İçişleri Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatlarında görevli toplam 8 bin 777 personelin görevinden uzaklaştırıldığını bildirdi. Görevden uzaklaştırılanlar arasında 1'i il valisi, 29'u merkez valisi olmak üzere 30 vali, 52 mülkiye müfettişi, 16 hukuk müşaviri, 1 genel müdür yardımcısı ve 2 daire başkanı da bulunuyor.
 
 İçişleri Bakanlığı’nda başlayan temizlik operasyonu kapsamında, Malatya Vali yardımcıları Bülent Güven ile Ömer Dağdeviren’in, Malatya Emniyet Müdürlüğü’nde görevli 131 rütbeli ve polis memuru ile birlikte İl Jandarma Komutanlığında görevli 1 astsubayın görevden el çektirildiği bildirildi.
 
8 BİNE YAKIN POLİSİN SİLAHINA EL KONULDU
Emniyet Genel Müdürlüğü'nün hazırladığı açığa alınacak polisler listesi önceki gece tüm illere gönderildi. Reuters haber ajansı Türkiye genelinde yapılan operasyonlarda 8 bin polisin açığa alındığı ve silahlarına el konulduğu bilgisini geçti. Açığa alınan polisler arasında üst düzey görevlilerin de olduğu belirtildi.
 
MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞINDA GÖREVDEN ALMALAR
Milli Savunma Bakanlığınca, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından, biri müsteşar yardımcısı, 3'ü daire başkanı olmak üzere bir tümgeneral, 2 tuğgeneral ve bir tuğamiral görevden uzaklaştırıldı.
Ayrıca, Askeri Yargıtay, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi ve Milli Savunma Bakanlığı karargahında görevli hakimlerden 5'i kurmay albay, 9'u üye olmak üzere toplam 21 askeri hakim, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla gözetim altına alındı.
 
image
 
YÖK BİN 577 DEKANIN İSTİFASINI İSTEDİ
Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Türkiye genelinde bin 577 istifasını istedi. YÖK'ün, bütün devlet ve vakıf üniversitelerinin dekanlarının istifasını istemesi üzerine Akdeniz Üniversitesi'nde 19 dekanın istifa dilekçesi verdi.
YÖK’ten yapılan açıklamada, üniversitelere konu hakkında bir yazı gönderildiği bildirildi. Yazıda, "İkinci bir yazımıza kadar, 2547 sayılı Kanun'un 39. maddesinin son fıkrası hariç olmak üzere rektörler de dahil anılan kanun maddesi uyarınca yurt dışına öğretim elemanı görevlendirilmemesi, bu madde kapsamında veya uluslararası anlaşmalar gereği halen yurt dışında görevli bulunan öğretim elemanlarının durumlarının bilimsel olarak değerlendirilerek yurt dışında bulunmasında bir zorunluluk görülmeyenlerin en kısa sürede yurda dönüşlerinin sağlanması hususunda gereğini önemle rica ederiz." ifadelerine yer verildiği bildirildi.
 
BAŞBAKANLIKTA 257 DİYANET'TE 492 KİŞİ UZAKLAŞTIRILDI
Başbakanlık'ta 257 personelin görevden uzaklaştırıldı. Çankaya'da bulunan ek hizmet binasında çalışan 230 raportör, 19 uzman, 6 müşavir ve 2 hukuk müşavirinin de aralarında bulunduğu 257 personelin kimliklerine de el konuldu.
Diyanet İşleri Başkanlığı'nda da soruşturma var. Merkez, taşra ve yurt dışı teşkilatında her kademede görev yapan personelden, aralarında 3 il müftüsü, 1 daire başkanı, 1 Başkanlık müşavirinin de bulunduğu 492 kişi, darbe girişiminde bulunan FETÖ ile ilişkili oldukları gerekçesiyle görevlerinden uzaklaştırıldı.
 
100 MİT PERSONELİ AÇIĞA ALINDI 
İstihbarat kaynaklarından alınan bilgiye göre, MİT'te haklarındaki teftiş nedeniyle pasif görevde bulunan ve istihbari bilgiye erişimi olmayan 100 kişi açığa alındı.
 
image
 
YARGIDAKİ GÖREVDEN ALMALAR
Darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan HSYK ve yüksek yargı üyesi sayısı ise 83 oldu.  Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 109 hakim ve savcı hakkında daha soruşturma başlatarak, gözaltı kararı aldı.
 
Danıştay Başkanlık Kurulu, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 48 Danıştay üyesinin görevine son verdi. Anayasa Mahkemesi de, gözaltındaki iki üyesi için disiplin soruşturması başlattı.
 
184 KİŞİ AÇIĞA ALINDI
Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı kamu personeline yönelik çalışma kapsamında, Gümrük ve Ticaret Bakanlığında 176 ve Rekabet Kurumunda 8 olmak üzere toplam 184 kişi açığa alındı.
 
TBMM'de, soruşturma başlatıldı.
 
Bu kapsamda, TBMM Genel Sekreter Yardımcıları Muhammet Bozdağ, Kemal Kaya ve Mustafa Tamirci görevden uzaklaştırıldı.İnsan Kaynakları Başkanı İsmail Kargulu, idari, mali ve teknik hizmetlerden sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı oldu. Kanun ve Kararlar Başkanı Korkut Türkyarar, vekaletle yasamadan sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanı Erbay Kücet ise yine vekaletle bilgi ve bilişim hizmetlerinden sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı olarak atandı.
 
Hukuk Hizmetleri Başkanı Yıldız Bezginli, Araştırma Hizmetleri Başkanı Ahmet Yıldız, Bütçe Başkan Yardımcıları Ercan Çeliker ile Remzi Çiftepınar, Destek Hizmetleri Başkan Yardımcısı Şemsettin Kılınç ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Hamit Eşen görevden alındı. 
 
Hukuk Hizmetlerine Başkanlığına Hukuk Müşaviri Baki Ateş atanırken, Basın Yayın Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Musa Keskin Tutanak Hizmetleri Başkan Yardımcılığına getirildi.
 
İnsan Kaynakları Başkan Yardımcısı Safiye Dündar, Strateji Geliştirme Başkan Yardımcısı olurken, İnsan Kaynakları Başkanlığında Şef olan Ekrem Balcı aynı birimde Başkan Yardımcılığına atandı.
 
BDDK'DAN 86 PERSONEL GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunda (BDDK), 86 meslek personeli görevden uzaklaştırıldı.
 
BORSA İSTANBUL'DA 51 KİŞİNİN İŞ İLİŞKİSİNİ SONLANDIRDI                              Borsa İstanbul, 18 Temmuz 2016 itibarıyla 51 kişi ile iş ilişkisini sonlandırdı.
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR