Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TSK MİLLİ SAVUNMAYA BAĞLANABİLİR
TSK MİLLİ SAVUNMAYA BAĞLANABİLİR
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, halen Genelkurmay Başkanlığı üzerinden Başbakanlığa bağlı olan TSK'nın Milli Savunma Bakanlığı'na bağlanmasının konuşulan konulardan birisi olduğunu açıkladı.
22 Temmuz 2016, 00:07
 
 
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın 15 Temmmuz'da MİT Erdoğan'a neden haber veremediğini açıkladı.
 
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, darbe girişimiyle ilgili, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Maalesef bir istihbarat zaafı söz konusu" açıklamasına ilişkin olarak, "Cumhurbaşkanımıza ulaşmaya çalışırken o sırada hareketlilik başlayınca ilk saldırdıkları yerlerden birisi özel harekât, diğeri de MİT. Tabii olaylar çok hızlı gelişiyor.
 
İlk haberler geliyor, sıradışı bir hareketlilik oluyor.
 
Bunlar toparlanıp bir şey haline getirene kadar bu adamlar harekete geçiyorlar" dedi. Kalın, "Darbe girişimi sürerken Erdoğan'ın CNN Türk'e çıktığı an çok kritikti" diye konuştu.
 
image
 
Kalın, halen Genelkurmay Başkanlığı üzerinden Başbakanlığa bağlı olan TSK'nın Milli Savunma Bakanlığı'na bağlanmasının konuşulan konulardan birisi olduğunu açıkladı. 
 
CNN Türk'te Hande Fırat'ın sorularını yanıtlayan İbrahim Kalın'ın açıklamalarından satır başları şöyle:
 
"Şu anda bununla ilgili çok detaylı, MİT, Genelkurmay kendi süreçlerini analiz ediyorlar. TSK’nın bir açıklaması oldu neler olduğuna dair. O süreci başlatan MİT’in istihbaratıdır. Kendi aralarında bu koordinasyonu sağlarken, MİT bilgi arz ezerken bu bilginin doğru olması esastır. Olayın deşifre olduğunu görüyorlar ve darbe erkene alınıyor. 5-6 saat önceye alınıyor. Herkes elindeki imkânları seferber ederek harekete geçiyor. 
 
Madem bu tedbirler hayata geçecek kadar ciddi bir şey var, sayın Cumhurbaşkanı neden aranmadı?
 
Cumhurbaşkanımıza ulaşmaya çalışırken, benim bilgilerim dahilinde söylüyorum bunları, o sırada hareketlilik başlayınca ilk saldırdıkları yerlerden birisi özel harekat, diğeri de MİT. Tabii olaylar çok hızlı gelişiyor. İlk haberler geliyor, sıradışı bir hareketlilik oluyor. Bunlar toparlanıp bir şey haline getirene kadar bu adamlar harekete geçiyorlar. İnsanın aklına gelebilecek en son şeylerden birisini yaşadık. Darbe girişimi sürerken Erdoğan'ın CNN Türk'e çıktığı an çok kritikti."

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR