Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ÇOK ÖNEMLİ GÖRÜŞME
ÇOK ÖNEMLİ GÖRÜŞME
Ankara'da Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Türkiye'nin bölgenin istikrar ve güvenliği açısından önem taşıdığına işaret etti.
9 Eylül 2016, 09:13
 
 
NATO Genel Sekreteri, "güçlü ve demokratik Türkiye'nin Avrupa ve bulunduğu bölgenin istikrar ve güvenliği açısından vazgeçilmez olduğunu" dile getirdi.
 
Türk halkının darbe girişimine gösterdiği direnişi öven Stoltenberg, "bir NATO müttefikinin demokrasisine yapılmış her saldırının, ittifakın temellerine yapılmış bir saldırı olduğunu" söyledi.
 
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrası ilk kez Türkiye'yi ziyaret ediyor. Stoltenberg, Ankara'da öncelikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la biraraya geldi.
 
NATO Genel Sekreteri'nin bugün de Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmesi ve ardından basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor. Stoltenberg, Ankara'da Başbakan Binali Yıldırım ve Savunma Bakanı Fikri Işık ile de bir araya gelecek.
Türkiye Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, darbe girişiminden sorumlu tutulan Fethullah Gülen hareketinden kaynaklanan tehlike ve bölgedeki gelişmelerin görüşme konularını oluşturacağını duyurdu.
 
Jens Stoltenberg darbe girişiminin hemen ardından bu girişimi kınamış ve ittifakın ‘değerli NATO müttefiki' Türkiye ile dayanışma içinde olduğunu söylemişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da darbe girişiminin ardından Türkiye ile dayanışma gösterilmediği gerekçesiyle Batı'yı eleştirmişti.
 
Avrupa Birliği'nin Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi İtalyan Federica Mogherini ve AB'nin Genişlemeden Sorumlu Komisyon üyesi Avusturyalı Johannes Hahn da aynı gün Ankara'da olacaklar. Mogherini ve Hahn‘ın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik ile görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek.
© Deutsche Welle 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR