Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
GAZİANTEP'TE IŞİD YİNE PATLATTI
GAZİANTEP'TE IŞİD YİNE PATLATTI
Gaziantep Beşyüzevler Evler Mahallesi’nde hücre evine yönelik operasyon ile bağlantısı olduğu belirlenen Burak Mahallesi'ndeki bir apartmana operasyon düzenlendi. Operasyon düzenlenen apartmanda canlı bomba kendini patlattı. Patlamada kendini infilak ettiren teröristin DEAŞ’in Gaziantep sorumlusu Mehmet Kadir Cabel olduğu belirlendi. Teröristin parçalandığı evde eşi ve iki çocuğu ise sağ olarak ele geçirildi.
16 Ekim 2016, 17:15

 

Gaziantep'te emniyet birimlerinin bir eve düzenledikleri operasyon sırasında evde bulunan canlı bombanın kendini patlatması sonucu 3 polisin hayatını kaybettiği, 8 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Türkei Mutmaßliche Selbstmordattentäter sprengen sich in Gaziantep in die Luft (Reuters/U. Bektas)

Gaziantep'te emniyet birimlerinin bir eve düzenledikleri operasyon sırasında patlama meydana geldi. İlk alınan bilgilere göre, evdeki bir canlı bomba kendisini havaya uçurdu. Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, "Maalesef 3 polisimiz şehit oldu, 4'ü Suriye uyruklu 8 kişi yaralandı" açıklamasını yaptı. 1 yaralının hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, hücre evi operasyonunda 1 canlı bombanın öldüğünü açıkladı.

Operasyonun 500 Evler Mahallesindeki bir hücre evine yönelik düzenlendiği belirtiliyor. Hücre evinin IŞİD'e ait olduğu iddia ediliyor. 

Anadolu Ajansı, olay yerine giderek bilgi alan Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'nın "bir süreden beri Alevi Kültür Derneği'ne yönelik "canlı bomba" saldırısı yapılacağı ihbarı bulunduğunu, ekiplerin buna yönelik çalışması sırasında terör örgütü DEAŞ'ın hücre evinin tespit edildiğini" söylediğine yer verdi.

Gaziantep'te ikinci operasyon

Türk medyasında yer alan haberlere göre, Gaziantep'te bir eve daha operasyon düzenlendi.  Emniyet görevlilierinin ilk patlamanın yaşandığı yerin 20 km. uzaklığındaki bir eve daha baskın düzenlediği ve bu evden de patlama ve silah sesleri geldiği bildirildi. CNN Türk haber portalında Gaziantep'te IŞİD'e yöenlik operasyonlarda, örgütün il genelindeki faaliyetlerini planlayan, lojistik destek sağlayan ve canlı bomba hücrelerini yöneten sorumlunun etkisiz hale getirildiğine yer verildi. 

Ankara'da da canlı bombalar kendini patlatmıştı

Geçen hafta Ankara Garı saldırının yıldönümüne kısa süre kala Ankara'da da saldırı hazırlığındaki iki kişi polisin operasyonu sırasında kendini patlatmıştı. Polisin Diyarbakır'dan alınan bir istihabrat üzerine Ankara- Haymana Yolu'nda şüpheli bir aracı takibe almasının ardından, söz konusu aracı bir at çiftliğinde sıkıştırmıştı. Yakalanacaklarını anlayan iki kişi kendilerini havaya uçurmuştu.

©Deutsche Welle Türkçe

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR