Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
PYD HAVA TAARUZU İLE VURULDU
PYD HAVA TAARUZU İLE VURULDU
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçaklar tarafından, PYD'nin IŞİD'den aldığı bölgede bulunan 18 hedefe 26 bomba atıldığını,açıkladı.
20 Ekim 2016, 07:56

 

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçaklar tarafından, PYD'nin IŞİD'den aldığı bölgede bulunan 18 hedefe 26 bomba atıldığını, karargah, toplanma/barınma ve silah/mühimmat deposu olarak kullanılan 9 bina, 1 zırhlı araç, 2'si silahlı 4 aracın imha edildiğini açıkladı. Açıklamada, hava harekatı sonucunda yaklaşık 200 YPG'linin öldürüldüğü ifade edildi.

TSK, Fırat Kalkanı Harekatı 58. gününde bugün sabah saat 07.00'ye kadar olan gelişmelerle ilgili açıklama yaptı. Azaz-Rai-Cerablus hattında, gelişmelere yönelik gerekli emniyet tedbirleri alınarak, halen kontrol edilen bölgede arama/tarama, keşif, gözetleme, hedef tespiti, ele geçirilen bölgelerde oluşturulan savunma tedbirlerini geliştirme, çıkacak fırsat hedeflerini etkisiz hale getirme ve kontrol altına alma faaliyetlerine devam edildiği belirtildi. Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 1 ÖSO üyesinin hayatını kaybettiği, 1'inin yaralandığı ve destek sağlayan unsurlarda zayiat ve hasar meydana gelmediği açıklandı.

TSK tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından, PYD/PKK’nın yeni kontrol altına aldığı bölgede bulunan 18 hedefe 26 bomba atılmış, PYD/PKK unsurlarınca karargâh, toplanma/barınma ve silah/mühimmat deposu olarak kullanılan dokuz bina, bir zırhlı araç ikisi silahlı dört araç imha edilmiştir. Harekât sonucunda yaklaşık 160-200 PYD/PKK lı unsurunun etkisiz hale getirildiği kıymetlendirilmektedir.

Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 42 DEAŞ hedefine ve 13 PYD/PKK hedefine ateş destek vasıtaları tarafından atış yapılarak, DEAŞ ve PYD/PKK mensupları baskı altına alınmış ve manevra kabiliyetinden yoksun bırakılmıştır.

 

Muhalif unsurlar, sabah erken saatlerde, DEAŞ'ın kontrolünde bulunan Aktarin güneyindeki Baruzah meskûn mahallini kontrolü altına almıştır.image

Rojava ve Kuzey Suriyeli yetkililer, TSK’nin hava saldırılarının, 'Musul operasyonuna katılmamanın öfkesiyle IŞİD'i korumak için' yapıldığını söyledi.

Rojava ve Kuzey Suriyeli yetkililer sosyal medya hesaplarından, Türkiye’nin Şehba bölgesi ve Efrin kantonuna yönelik hava saldırılarına tepki gösterdi. 

Demokratik Suriye Meclisi Eş Başkanı Îlham Ehmed, “İşgalci Türk devleti Rakka’yı kurtarma operasyonunu sabote etmek ve Musul’da Rakka’ya geçen DAIŞ çetelerini korumak için Efrîn ve Şehba bölgelerine saldırıyor” dedi.

Kongreya Star Koordinasyon Üyesi Henîfe Hisên, “Musul operasyonuna katılmasına izin verilmeyen İşgalci Türk devletinin bu öfkeyle Musul acısını Kürtlerden çıkarmaya çalıştığını ve dünyanın da seyrettiğini” yazdı.

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) Yürütme Kurulu Üyesi Aldar Xelîl de, “Uluslararası güçlerin Şehba ve Efrîn’e yönelik hava saldırılarına karşı sessizliği kötü sonuçlar doğuracaktır” dedi.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR