Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
GÜLTAN KIŞANAK HAKKINDA KARAR
GÜLTAN KIŞANAK HAKKINDA KARAR
Gözaltına alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediye eş başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın beş gün boyunca avukatlarıyla görüşmeleri yasaklandı.
26 Ekim 2016, 12:24

 

Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde tutulurken soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı'nın her ikisi için 5 günlük kısıtlama kararı (avukatları ile görüşmeme) aldığı öğrenildi. Avukatların da bu karara itiraz edecekleri belirtildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve eş başkan Fırat Anlı’nın Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde tutulurken soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı’nın her ikisi için 5 günlük kısıtlama kararı (avukatları ile görüşmeme) aldığı öğrenildi. Avukatların da bu karara itiraz edecekleri belirtildi.

image

                              DİYRBAKIR KIŞANAK İÇİN SOKAKLARA DÖKÜLDÜ

Diyarbakır’da Büyükşehir Belediyesi Başkanı Gültan Kışanak ile Fırat Anlı’nın gözaltına alınmasının ardından HDP ve DBP’ nin çağrısı üzerine belediye binası önünde toplanan kalabalığa polis müdahale etti. Polisin tazyikli suyla müdahale ettiği kişilerden aralarında eski Batman Milletvekili Ayla Akat Ata ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zülküf Karatekin'in de var. Gözaltılar İstanbul'da da protesto edildi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ında bulunduğu kalabalığın bir araya gelip açık alanda açıklama yapmalarının yasak olduğunu belirten polis yetkilileriyle HDP' li vekiller arasında zaman zaman gerginlik yaşandı.

diyarbakir-olatlar-3
 

FOTO: CANAN ALTINTAŞ / DİYARBAKIR (DHA)

Polisin TOMA ile tazyikli suyla müdahalesi sırasında milletvekillerinin de etkilendikleri görüldü. Polisin belediye çevresinde aldığı önlem sürüyor.

Bu arada aralarında Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği' nin de bulunduğu iş çevrelerini temsil eden 15 sivil toplum kuruluşu, eş başkanların gözaltına alınmasıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Hem ülke olarak, hem bölge olarak zor bir süreçten geçildiği iş camiası olarak son gelişmelerden ciddi bir şekilde kaygı duydukları belirtilen açıklamada şöyle denildi;” Hepimizin bildiği üzere dün gece Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş başkanları gözaltına alınmışlardır.
 
Böylesi bir tutum demokratik sivil siyaset alanlarını daraltmakta, sivil siyasete olan inancı zayıflatmaktadır. Yaşadığımız ve yaşamakta olduğumuz sorunları daha da derinleştirmektedir. Bizler aşağıda imzası olan iş camiasının sivil toplum örgütleri olarak şunu ifade etmek isteriz ki; siyasal görüşleri ne olursa olsun bölgemizde sivil siyaset yapanlara dönük silahlı saldırı, operasyon, ve tutuklamaları doğru bulmadığımızı açıkça belirtmek isteriz.
 
image
 
Bu tür girişimler ve tutumlar toplum olarak ihtiyacımız olan diyalog kanallarını tıkamakta sorunlarımızı içinden çıkılamaz bir hale getirmekten başka bir işe yaramayacaktır. Geçmişte yaşadığımız deneyimler bunu bize göstermiştir. Bu açıdan herkesi ve her kesimi sağduyulu davranmaya davet ediyor ve toplumu geren bu gözaltı kararına biran önce son verilmesi gerektiğinin altını çizmek istiyoruz.
 
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Gülten Kışanak ve Fırat Anlı'nın haklarındaki terör soruşturması nedeniyle dün gözaltına alınmasının ardından HDP İstanbul İl Örgütü tarafından Beyoğlu Galatasaray, Kadıköy Boğa ve Bakırköy Meydanı'nda eş zamanlı olarak eylem düzenlendi. Galatasaray Meydanı'nda düzenlenen eyleme katılan yaklaşık 50 kişi, ellerinde pankartla bir süre slogan attı. Oturma eylemi yapmak isteyen gruba polis, oturma eyleminin yasak olduğunu belirterek, basın açıklaması yapıp ayrılmalarını söyledi. Polisin uyarılarına rağmen oturma eylemi yapan grup, polisin müdahale hazırlığına başlaması üzerine kalkarak slogan atmaya başladı.
 
image
 
Yoğun güvenlik önleminin alındığı meydanda çevik kuvvet polisleri ve 2 tane Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) hazır bekletildi. Grup daha sonra basın açıklaması yaparak olaysız bir şekilde dağıldı.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR