Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
GÜLEN İÇİN '' ZARARSIZ İHTİYAR '' DEDİ
GÜLEN İÇİN '' ZARARSIZ İHTİYAR '' DEDİ
İsmail Hakkı Pekin, Müsteşar Taner’in kendisine başlıktaki cümleyi kurduğunu söyledi . Taner’in Gülen için, “ zararsız” dediğini aktardı
13 Kasım 2016, 11:30
 
 
Genelkurmay İstihbarat eski Başkanı İsmail Hakkı Pekin, MİT eski Müsteşarı Emre Taner'in kendisini FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile tanıştırmak istediğini öne sürdü.
 
Pekin, Meclis'te kurulan 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nda konuşan Taner'i FETÖ ile mücadele konusunda “Pek de yardımcı olmamakla” suçladı , yaptığı açıklamada, “Aslında kendisinin bazı çalışmalarını beğenirim, ancak belki de o dönemin siyaset koşulları nedeniyle yeterli araştırmayı yapamamıştır. Bize de pek yardımcı olmadı” dedi.
 
 Gülen için ''70 yaşında zararsız ihtiyar”dedi
 
Genelkurmay Başkanı olduğu dönemde İlker Başbuğ'un Taner'den polis ve yargıdaki FETÖ'cülerle ilgili araştırma yapmasını istediğini belirten Pekin, 30-35 kişilik bir listenin dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e iletildiğini kaydetti. Ergenekon tertipleriyle birlikte TSK içinden bilgi sızmaya başlaması üzerine Taner'le yine bir araya geldiklerini vurgulayan Pekin, “Gülen için bana ‘Ya bu adamdan ne istiyorsunuz. 70 yaşında bir ihtiyar. Size ne zararı var? İstersen sizi tanıştırayım. Kendiniz görün' dedi” diye konuştu.
 
Pekin, Taner'le yaptığı görüşmeyi de şöyle anlattı: “Genelkurmay Başkanı'nın talimatı ile Emre Bey'le görüşmeye gittim. Taraf Gazetesi'nin arkasındaki asıl gücün bulunması konusunu görüştüm. Taner daha sonra yaptığımız görüşmede, ‘Taraf'la uğraşmayın. Arkasındaki güç çok büyük, uğraşamazsınız, başa çıkamazsınız ‘ karşılığını
verdi.”
                       image
 
EMRE TANER NE DEMİŞTİ?
 
Emre Taner, Meclis'te şu bilgileri vermişti: “Benim çalıştığım dönemde FETÖ'nün MİT'e sızması sıfıra yakındır.
Son dönemde daha çok girmiş olabilirler.” Taner, MİT İstanbul Bölge Başkanı olduğu dönemde, Gülen'in Ümraniye'de kaldığı eve girdiklerini belirterek, “Saat farkıyla, dakika farkıyla girdik. Yatağı henüz sıcaktı. İçeriden, emniyetten haber verilmiş kendisine” demişti.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR