Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
GAZETECİ AHMET ŞIK'A TWITTER GÖZALTISI
GAZETECİ AHMET ŞIK'A TWITTER GÖZALTISI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu savcılarından Fahrettin Kemal Yerli'nin yürüttüğü soruşturma kapsamında bugün sabah saatlerinde gözaltına alınan gazeteci Ahmet Şık'ın emniyetten savcılığa sevk edileceği belirtilmişti
29 Aralık 2016, 15:39

 

Gazeteci Ahmet Şık, Twitter hesabından gözaltına alındığını duyurdu. Şık, saat 07.50 sularında polis ekipleri tarafından attığı bir tweet nedeniyle sorgulanmak üzere savcılığa götürüleceğini yazdı.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş da Twitter hesabından Ahmet Şık'la konuştuğunu belirterek, "Savcılığın talimatı üzerine Güvenlik Şube'ye bağlı polislerce gözaltına alındığını söyledi. Hakkında gözaltı kararı verildiği için Haseki Hastanesi'ne götürülüyor. Suçlama örgüt propagandası yapmakmış" açıklamasını yaptı.

Ahmet Şık, Mart 2011'de Ergenekon soruşturması kapsamında yürütülen Oda TV davası kapsamında tutuklanmış ve yaklaşık bir yıl cezaevinde kalmıştı.

Şık, o dönem gözaltına alınmadan önce Gülen örgütünün devlette yapılanmasını anlatan bir kitap yazıyordu. Bu kitap daha sonra "000 KİTAP - Dokunan Yanar" adıyla yayınlandı.

Şık'ın ayrıca Ertuğrul Mavioğlu'yla birlikte yazdığı "Ergenekon'da Kim Kimdir?" ve "Kontrgerilla ve Ergenekon'u Anlama Kılavuzu" ile, "Pusu: Devletin Yeni Sahipleri", "Paralel Yürüdük Biz Bu Yollarda" adlı kitapları bulunuyor.  

                       image

Gazeteci Ahmet Şık da Gezi Parkı eyleminde Polis tarafından atılan ve başına isabet eden gaz kapsülü nedeniyle yaralanmışdı.Acil Taksim İlkyardım Hastanesi'ne kaldırılan Ahmet Şık, tedavi altına alınmış bir süre  hastanede müşahade altında tutulmuştu.

Ahmet Şık: AKP bir siyasi parti değil, bir mafyadır; bu kadar net!

Gazeteci Ahmet Şık, gazeteci ve yazarlarının gözaltına alındığı gün destek için gittiği Cumhuriyet gazetesinin önünde konuşmuştu. Şık, “AKP bir siyasi parti değil, bir mafyadır. Bu kadar net. Yargıyı teslim almış bir mafya ile hukukla mücadele edilmeye çalışıyor” demişti.

Şık, “Eğer cemaatin yaptığı iddia edilen darbe girişiminin faili aranıyorsa Beştepe'ye gitmek, Erdoğan'dan başlamak gerek. Fethullah Gülen’in suç ortağı Recep Tayyip Erdoğan'dır” yorumunu yapmıştı.

Ahmet Şık'ın avukatlarından gözaltı kararına itiraz

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu savcılarından Fahrettin Kemal Yerli'nin yürüttüğü soruşturma kapsamında bugün sabah saatlerinde gözaltına alınan gazeteci Ahmet Şık'ın emniyetten savcılığa sevk edileceği belirtilmişti.
 
Avukatların görüştüğü savcı Yerli avukat görüş kısıtı ve dosyaya kısıtlama getirdiğini belirtti.Buna rağmen Şık'a yöneltilen tüm suçlamalar Anadolu Ajansı ve Sabah gazetesi tarafından haberleştirildi.
 
Şık'ın avukatlarının İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'ne sunduğu dilekçede, Şık'ın derhal bırakılmasını talep etti. Şık'ın gazetede yazmış olduğu yazılar ve Twitter paylaşımları nedeni ile örgüt propagandası ve Türkiye Cumhuriyeti'ni, yargı organlarını, askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılama suçlarını işlediği gerekçesiyle gözaltına alındığı belirtildi.
 
Masumiyet karinesi ihlal edildi
 
Savcılığın gözaltı kararıyla Şık'ın masumiyet karinesinin ihlal edildiği vurgulanarak, hem ev hem de iş adresinin bilindiği aktarıldı. Şık'ın toplum tarafından tanınan ve saygınlığı olan bir kişi olduğuna dikkat çekilerek, savcılık tarafından davet edilmesi durumunda, tereddütsüz bu çağrıya uyacağına vurgu yapıldı. Şık'ın hakkında devam etmekte olan soruşturma ve kovuşturmalarda çağrılara uyduğu, hatta sorgusu tamamlandıktan sonra da duruşmalarını takip ettiğinin altı çizilerek, "Tebligat yapılmaksızın sabahın erken saatlerinde evinde yakalanarak gözaltına alınması hukuka aykırıdır" denildi.
 
İşkencenin önünü açar
 
Dilekçede Şık'ın birçok temel hakkının ihlal edilme ihtimalinin varlığına işaret edilerek, emniyet müdürlüğünde Şık ile görüşmek isteyen avukatlarının “işlemlerin devam ettiği” bahanesi ile görüştürülmediği anlatıldı. Uzun gözaltı süreleri ve avukat görüşünün engellenmesi gibi keyfiliklerin işkence ve kötü muamelenin önünü açtığı bilinen bir gerçek olduğu vurgulandı. Tüm bu hukuksuzluk ve keyfiliklerin önüne geçebilmek için evrak tanzimi gibi işlemler beklenmeksizin Şık'ın adliyeye getirilmesinin emredilerek, duruşmada özgürlüğünden mahrum bırakılmasının hukuki olup olmadığının değerlendirilmesinin şart olduğu aktarıldı. 
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR