Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
IŞİD YILBAŞI GECESİ REINA'DA KATLİAM YAPTI
IŞİD YILBAŞI GECESİ REINA'DA KATLİAM YAPTI
Reina, yeni yılın ilk saatlerinde silahlı bir saldırının hedefi oldu. Saldırıda 16'sı yabancı 39 kişi hayatını kaybetti, 4'ü ağır olmak üzere 69 kişi de yaralandı saldırganın olay yerinden kaçmayı başardığını açıkladı.
1 Ocak 2017, 11:50
 
Sadece Türkiye'nin değil dünyanın en tanınan eğlence mekanlarından İstanbul Reına 2017'ye IŞİD katliamı ile girdi.
 
İstanbul Ortaköy'deki Reina adlı gece kulübünde saat 01.15 sıralarında gerçekleştirilen terör saldırısında şu ana kadar içinde enaz 15 yabancı ülke vatandaşının ölduğu 39 kişi terörizmin hedefi olarak katledildiği korkunç bir gece yaşandı.
 
Reina'ya düzenlenen saldırı, Fransa'da ve ABD'de düzenlenen IŞİD saldırılarıyla birebir benzerlik gösteriyor
 
39 kişi öldü 15 cesetin yabancı vatandaşlara ait olduğu söyleniyor.
 
İstanbul Ortaköy semtindeki Reina adlı gece kulübüne  giren bir kişinin uzun namlulu silahla ateş açması adeta can pazarı yaşanmasına sebep oldu.
 
Saldırgan Kalaşnikofla içeri girip çevreye ateş açtı. 
 
İstanbul Valisi Vasip Şahin, silahlı baskında kapıda bekleyen polisle birlikte 35 kişinin hayatını kaybettiğini, yaklaşık  kişinin de yaralandığını açıklamasından sonra sabah ölü sayısı 39 a ulaştı.Yaralı sayısı 69
 
İçişleri Bakanı Soylu, saldırıyı 1 kişinin gerçekleştirdiğini ve saldırganın olay yerinden kaçmayı başardığını açıkladı.
 
Soylu"Bir teröristin uzun namlulu silahla önce kapı önünde bekleyen polis memurunu şehit ederek daha sonra bir vatandaşımızı şehit ederek daha sonra içeriye girerek masum insanların üzerine kurşun yağdırarak bu olayı gerçekleştirmiştir,dedi.
 
image
 
Reina gece kulübünde saldırıdan kurtulmak isteyen bazı kişilerin de denize atladığı ve denize atlayan kişilerin daha sonra güvenlik birimleri tarafından kurtarıldığı belirtildi. 
 
İncelemeler nedeniyle kulübe giremeyen Reina'da güvenlik görevlisi olarak çalışan  Emrah Altun gazetecilerin sorularına cevap verdi.
 
Makineli tüfek sesi duyduğunu söyleyen Altun, "Ben dışarıdaydım. Noel Baba kıyafetliler miydi bilmiyorum" dedi. "O anları anlatır mısınız? " sorusuna da, "Şu anda sıkıntılıyız. Belki daha sonra. Kıyafetim de müşteriler çekiştirirken, kargaşa da oldu herhalde" şeklinde yanıt verdi.
 
STOLTENBERG: 2017'YE TRAJİK BİR BAŞLANGIÇ 
 
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg İstanbul’daki terör saldırısı ile ilgili Twitter’da yayınladığı mesajla olaydan duyduğu üzüntüyü belirtti. Stoltenberg "2017,İstanbul’da trajik başlangıç. Kalbim yeni yılı kutlayan insanlara yapılan saldırının kurbanları ve Türk halkıyla birlikte’" dedi
 
 Reina’da düzenelenen silahlı saldırıda hayatını kaybedenlerin kimlikleri belirlenmeye başladı. Saldırıda ölenler arasında Reina’da kendi güvenlik ekibiyle birlikte çalışan 35 yaşındaki Fatih Çakmak da var.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR