Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TEHDİTÇİ BAKAN KİM ?
TEHDİTÇİ BAKAN KİM ?
Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin’in, "Fetullah Hoca'nın selâmı var” deyip, müsteşar olmaması için kendisini tehdit ettiğini anlattığı bakanın kim olduğu hâlâ belirsiz. Suat Kılıç, o bakanın kendisini olduğu yönündeki haberleri reddetti,
2 Ocak 2017, 21:07

 

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin’in, "Fetullah Hoca'nın selâmı var” deyip, müsteşar olmaması için kendisini tehdit ettiğini anlattığı bakanın kim olduğu hâlâ belirsiz.
 
Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin olayı, 30 Aralık Cuma günü Trabzon'da Cihannüma Derneği tarafından düzenlenen bir konferansta anlattı. 2013 yılı Ocak ayından itibaren bir karalama kampanyasıyla karşı karşıya kaldığını söyleyen Tekin, şöyle konuştu:
 
"Bu tekelleşmenin, ülkenin bağımsızlığına, ülkenin geleceğine ciddi bir ihanet olduğunu alelen söylediğim için, bu ülkenin çocuklarını, gençlerini, dershaneler üzerinden devşirip beyinlerini yıkayarak yabancılaştırdıklarını, alelen söylediğim için 2013 yılı Ocak ayından itibaren bu anlamda şahsım, çalışma arkadaşlarım, ailem, çocuklarım üzerinden inanılmaz bir karalama kampanyası ile karşı karşıya kaldım ve çok açık bir biçimde çok üst düzey bir kişi bir bakan tarafından, 2013 yılında 'Fetullah Hoca'nın selâmı var. Tayyip Bey seni Milli Eğitim Bakanlığı'na müsteşar olarak alacak, seni uyarıyoruz. Gidersen, kabul edersen seni rezil edeceğiz, insan içine çıkamaz hâle getireceğiz' bunu arkadaşlar bakın, bir Bakan söyledi."
 
Twitter'dan açıklık getirdi
 
Tekin'in tehdit edildiğini anlattığı 2013'te Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'di. 2011'de devraldığı görevi Ocak 2013'e kadar sürdüren Ömer Dinçer, görevini Nabi Avcı'ya devretmişti. Ancak Yusuf Tekin bu iki ismin konuyla ilgili olmadığını belirtti.
 
Yusuf Tekin, Twitter hesabından şunları yazdı:
 
"Zorunlu bir açıklama: Trabzon'da bir konferansta yaptığım analiz esnasında kurduğum bir cümle üzerinden bir gazetede çok sevdiğim iki bakanım Nabi Hocam ve Ömer Dinçer hocanın isimleri speküle edilmiş. Konunun her iki değerli hocamla da ilgisi yok. Belirtmek istedim. Zaten konuşulması gereken de isimler değil, FETÖ.
 
Zorunlu bir açıklama: Konuşmamda geçen bakan ile ilgili çok farklı spekülasyonlar yapılıyor. Bahse konu konuşmayı yaptığımız eski bakan, uzun bir süredir AK Parti ile ilişiği olan biri değil. Milletvekili de değil. Hatta aktif siyasette de değil. Açıklama gereği hissettim."
 
Suat Kılıç iddiası
 
Bu haberlerin ardından Yeni Şafak gazetesi, Gülen örgütü adına Müsteşar Yusuf Tekin’i tehdit eden kişinin, dönemin Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç olduğunu yazdı. Suat Kılıç ise bu iddiayı Twitter üzerinden reddetti. Kılıç, “Yeni Şafak'ta şahsımı hedefe koyan düzmece 'haber' tümden gerçekdışıdır. Bu iftira, Yeni Şafak'ta nefrete varan husumetin son sürümüdür” dedi. Kılıç, bu haber karşısında “hukuk mücadelesinin başlatıldığını” söyledi.
 
Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin’e de, bu eski bakanın kim olduğunu sormak için telefonla ulaşmaya çalıştık, ancak telefonlarımıza ve mesajlarımıza dönüş olmadı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR