Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HÜKÜMET SOSYAL MEDYA OPERASYONUNDA
HÜKÜMET SOSYAL MEDYA OPERASYONUNDA
Türkiye'de Başbakanlık'tan "kutuplaşmaya sevk edici" sosyal medya paylaşımlarının suç teşkil edebileceği uyarısı yapıldı. Açıklamada bu paylaşımlarla ilgili yasal süreç başlatılacağı belirtildi.
2 Ocak 2017, 21:38
 
 
Başbakanlık'ın internet sitesinde yapılan açıklamada yılbaşı gecesi İstanbul'da Reina adlı gece kulübünde meydana gelen ve 39 kişinin yaşamını yitirdiği silahlı saldırı ile ilgili olarak sosyal medyada ayrımcılık içeren paylaşımlara yer verildiği belirtildi.
 
Açıklamada "Değerler ve yaşam tarzları üzerinden yapılan eleştirilerin, kutuplaşmaya sevk edici paylaşımların teröre hizmet edeceği unutulmamalıdır. Milli birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğu şu günlerde, terör eylemlerini haklı gösterebilecek bu tür söylemler tehlikeli birer tuzaktır. Beka mücadelesi verdiğimiz şu günlerde kurulan bu ucuz tuzaklara karşı vatandaşlarımızın duyarlı olması gerekmektedir. Ülkemizin ve milletimizin menfaatleriyle bağdaşmayan bu tür paylaşımlar aynı zamanda suç teşkil edebilecektir. Halkı kin ve düşmanlığa sevk edecek bu paylaşımları yapanlarla ilgili yasal süreçlerin başladığını kamuoyunun bilgisine sunarız" ifadelerine yer verildi.
 
Diyanet İşleri Başkanı'na suç duyurusu
Diğer taraftan "Laikliğe Çağrı Birlikteliği" adlı bir sivil toplum kuruluşu tarafından Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğu bildirildi.
 
Suç duyurusunda yeni yıl öncesi camilerde okutulan cuma hutbesinde yılbaşı kutlamalarının hedef gösterildiğini savunan sivil toplum kuruluşu temsilcileri, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ettiği iddiasıyla Görmez hakkında suç duyurusunda bulundu.
© Deutsche Welle

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR