Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HAVUZ MEDYASININ PKK'DAN FARKI YOK
HAVUZ MEDYASININ PKK'DAN FARKI YOK
CHP Kemal Kılıçdaroğlu:"El Nusra'ya sahip çıktınız, silah gönderdiniz. Bir devletin Cumhurbaşkanı Nusra'ya terör örgütü değildir diyorsa, Türkiye teröre teslim edilmiş demektir IŞİD militanları Irak'a Suriye'ye nasıl geçtiler. Türkiye üzerinden bu hükümet kapıları açtı, tedavi ettiler, tekrara Suriye'ye gönderdiler. Eğer bir iktidar Türkiye'yi teröre teslim ettiyse, yatacak yeri yoktur.
7 Ocak 2017, 18:52

 

CHP Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin il başkanları toplantısında konuştu. Pazartesi günü Meclis'e gelecek olan Anayasa değişikliği teklifine 'evet' oyu vereceklere çağrıda bulunan Kılıçdaroğlu, "Evet oyu kullanacaklara samimi bir uyarı yapmak isterim. Çocuklarınızı düşünün. Verdiği demokrasi mücadelesi yüzünden yaşamını yitirenleri düşünün. Hiç kimse milletin ona verdiği yetkiyi başkasına teslim edemez. Böyle bir Anayasa'ya evet demek, parlamentoya, milli iradeye ihanet etmek demektir." dedi.

Kılıçdaroğlu havuz medyasının yaptığı haberlere de tepki göstererek, "Havuz medyasının PKK'dan farkı yoktur" ifadelerini kullandı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarın PKK'ye, FETÖ'ye yardım ettiğinin altını çizdi. Havuz medyasına sert sözlerler yüklenen Kılıçdaroğlu, "Havuz medyasının PKK'dan hiçbir farkı yoktur" dedi.

Pazartesi günü Meclis'e gelecek olan Anayasa değişiklik teklifine 'evet' oyu verecek olanlara uyarıda bulunan Kılıçdaroğlu, "Evet oyu kullanacaklara samimi bir uyarı yapmak isterim. Çocuklarınızı düşünün. Verdiği demokrasi mücadelesi yüzünden yaşamını yitirenleri düşünün. Hiç kimse milletin ona verdiği yetkiyi başkasına teslim edemez. Böyle bir Anayasa'ya evet demek, parlamentoya, milli iradeye ihanet etmek demektir" ifadelerini kullandı.

"PEK ÇOK ÜNİVERSİTE HOCASININ İŞİNE SON VERİLDİ"
 
Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satır başları şöyle:
 
Parlamentoda herkes namusuyla görev yapmalı, bilgisiyle becerisiyle görev yapmalı, halkın sorunlarına kilitlenmeli, demokrasiyi özgürlükleri savunmalı, milli değerlerimiz savunmalı, sahtekarlık yapılır mı, biz 15 Temmuz darbe girişiminden sonra OHAL uygulamasına destek vermedik. Madem ki Parlamentoda 4 partinin de ortak tavrı var ve 4 partide darbeye karşıysa ne yapacaksanız getirin Meclis'ten süratle geçirebiliriz. Hayır dediler, çok kısa bir süre ihtiyacımız var. Ve süreyi uzattılar, dün yeni kararnameler çıktı. Pek çok üniversite hocasının işine son verildi. Hayatını bilime adamış insanların işine son verildi, ve hiç terörle ilgisi olmayan yakından uzaktan pek çok konu istismar edilerek TBMM'nin görev alanına girilerek Kanun Hükmünde Kararnamelerle düzenlendi. Jokey Kulübü, ne ilgisi var terörle? Milli Piyango ne işi var terörle ? Onlarda OHAL kararnamesinin içine konmuş vaziyette. Eğer bir hükümet parlamentoyu aldatıyorsa, bir hükümet halkını aldatıyorsa, terörle mücadele ediyorum diyerek terör dışı konularda OHAL ile düzenliyorsa o demokrasiye ihanet ediyor demektir. Ne ilgisi var bunların, hangi gerekçe ile yapıyorlar? Anlamakta zorluk çekiyoruz. Böyle bir demokrasi anlayışı olamaz.
 
"ŞİMDİ KİM VEKALET EDİYORSA HÜKÜMETİ UYARMALIDIR"
 
12 Eylül Darbe dönemini yaşamış bir kişi olarak ifade edeyim, 12 Eylül darbe döneminde bile bunların hiçbirisi olmadı. 12 Mart darbe döneminde bile bunların hiçbirisi olmadı. Demokrasiyi savunanlar açısından yazık günahtır. Demokrasiyi savunlar bedel ödedi bu ülkede alıyorsunuz yetkiyi ve yetkiyi istismar ediyorsunuz. TBMM Başkanı şu anda hastanede yatıyor, ameliyat öncesi kendisini aramıştım. Geçmiş olsun dileklerimi iletmiştim. Bütçe görüşmeleri sırasında OHAL yasasının istismar edilmesi dolayısıyla Meclis Başkanı'nın müdahale etmesini istemiştim. Hükümeti uyarmasını istemiştim. Şimdi kim vekalet ediyorsa hükümeti uyarmalıdır. Parlamentonun yetkisine hükümet müdahale etmemelidir. Bu yolları bizim kapatmamız gerekiyor.
 
Nerdeyse terör olaylarının olmadığı hiç bir il kalmadı.
 
Her ilimizden, ilçemizden terör şehitlerimiz var. İzmir'de yaşadık en son. İzmir dün bir yürek halinde Elazığlı şehidini Elazığ'a uğurladı. Elazığ'lılar sevdikleri insanlara Gakkoş derler, o şehidimiz sadece Elazığlıların Gakkoşu değil, artık Türkiye'nin Gakkoşudur. Trafik polisi 3 çocuk babası sonsuzluğa uğurlandı. Kahraman diye tanımladık onu, gerçekten de bir kahramandı. Olaya tam zamanında müdahale etti, canı pahasına çok daha büyük bir terör eylemini engelledi. O Türkiye'nin kahramanıdır. Terör kimden, nereden gelirse gelsin, hangi amacı taşırsa taşısın hep birlikte teröre karşı çıkmak zorundayız. İnsanlık suçu olarak görüyoruz. Teröre karşı çıkma hepimizin vatan borcudur. Biz bunu söylüyoruz, hükümette söylüyor bun haksızlık etmiyoruz. Diğer partilerde söylüyorlar. Hep beraber teröre karşıyız diyorlar.
 
"15 YILLIK HÜKÜMET TÜRKİYE'Yİ TERÖR ÖRGÜTLERİNE TESLİM ETMİŞTİR"
 
Terörle mücadelede birinci aktörün hükümet olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: 
 
İstihbarat ondadır, emniyet güçleri onların emrindedir, Silahlı kuvvetler onların emrindedir. İstihbarat onlara gelir. Her terör eyleminden sonra biz hep şunu söyledik, terörle mücadelede sıkıştığınız bir alan var mı? Düşünüpte çıkaramadığınız yasa var mı? Gelin her türlü desteği veririz. Yeter ki terörü bitirin. Terörle mücadele akılla, birikimle, sağlıklı tahlillerle yapılır. Terörle mücadele aldım elime silahı terörle mücadele edeceğim, bu olmuyor yapamıyorsunuz. Geçmişteki hatalardan ders alarak terörle mücadele yapılır. Bugün geldiğimiz noktada ,Türkiye Teröre teslim edilmiştir. Terör örgütlerine teslim edilmiştir. Ben bunu söylediğim zaman kızıyorlar ne demek Türkiye terör örgütlerine teslim edildi diye. Evet bir daha atını kalın çizgilerle çizerek söylüyorum. 15 yıllık hükümet Türkiye'yi terör örgütlerine teslim etmiştir. Örnek mi istiyorsunuz? PKK terör örgütüyle masaya oturan kim? Cumhuriyet Halk Partisi mi ? Şehir içinde kamyonun üzerinden kalaşnikof silahlar dağıtılırken güvenlik güçleri müdahale etmek istiyorlar iktidar diyor ki sakın müdahale etmeyin, ve güvenlik güçlerine engel oluyor. Bu talimatı veren CHP'mi ? 290 kez güvenlik güçleri PKK elemanlarına müdahale etmek istiyorlar, şuradalar diyor, hayır müdahale edemezsiniz diyorlar. Şehirler silah deposuna döndürülürken niye müdahale etmediler. Teröre teslim etmek için. Ben teröre teslim edildi derken bunu kast ediyorum. Doğ ve Güneydoğu, arkasından da Batı teröre teslim edildi.
 
YARGITAYA 110 FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİNİ ATAMAMIZI HÜKÜMET İSTEDİ DİYOR
 
Eğer bir iktidar Türkiye'yi terör örgütlerine teslim etmişse , o iktidarın yatacak yeri yoktur. Fetullah Gülen Terör Örgütü devletin en duyarlı dairelerine bu terör örgütü mensuplarını kim yerleştirdi ? Milli İstihbarat Teşkilatına kim yerleştirdi? Genel Kurmay Başkanlığı'na kim yerleştirdi? Yargıtaya , Danıştaya üniversitelere kim yerleştirdi, Maliye Bakanlığına, Adliye Bakanlığına kim yerleştirdi. CHP' mi yerleştirdi? Bunların tayinini kim çıkardı eski HSYK Başkanı ifade veriyor diyor ki; Yargıtay'a 110 FETÖ terör örgütü üyesini atamamızı hükümet istedi diyor. Ben değil o söylüyor, hükümet istedi diyor.
 
FETÖ'cü emniyet müdürleri onların tayinini CHP'mi yaptı?
 
Siz yaptınız. Yapacaksın, görmeyeceksin, bir de suyun üstüne çıkacaksın. Sadece IŞİD, FETÖ, PKK'mı El Nusra terör örgütü bütün dünya terör örgütü kabul ediyor. El Nusra'ya sahip çıktılar, silah gönderdiler. Putin bile El Nusra için ricacı oldu. Bir ülkenin Cumhurbaşkanı El Nusra'ya terör örgütü değildir diyorsa , Türkiye teröre teslim edilmiş demektir.
 
MİT tırlarıyla bu silahlar nereye gidiyordu ?
 
Göndermeyin, yanlış yapıyorsunuz demedik mi? IŞİD militanları Suriye'ye, Irak'a nasıl geçtiler, Türkiye üzerinden. Eğer bir iktidar Türkiye'yi terör örgütlerine teslim etmişse , o iktidarın yatacak yeri yoktur. Yönetemiyorsan istifa edeceksin.
 
"HAVUZ MEDYASININ PKK'DAN FARKI YOKTUR"
 
Şimdi hep beraber dünyaya savaş açmışlar, ben Ortadoğu'nun eş başkanıyım diyen kimdi, yanlış yapıyorsun Ortadoğu'ya bulaşmayın dediğimiz zaman bizi suçlamıyorlar mıydı? Sizin kişiliğiniz, kimliğiniz, inancınız yok mu? İlla birisi mi gelip size yol gösterecek? IŞİD, FETÖ, El Nusra yol gösterdi malum, sizin yolunuz yok mu ? Devleti çökerttiniz. Devlet dimdik ayakta olsaydı bir vatandaşın burnu kanamazdı. Eğer siz Yargıtay gibi adalet dağıtan bir kuruma 110 militan atarsanız hangi devletten söz edecek siniz? Havuz medyasının PKK'dan IŞİD' den hiç bir farkı yoktur. Aynı yolda yürüyorlar bunlar. Aynı felsefe aynı yolla saldırıyorlar. Çünkü kafalarında beyin yok. Aklını kiraya veren toplumu eğitemez. 
 
"BU YÜCE MERTEBEYE NİYE SENİN ÇOCUĞUN ULAŞMAK İSTEMİYOR?"
 
Binlerce şehidin olduğunu ve sorumlunun olmadığına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Teröre kurban gitti. Şehit ailelerinin yakınlarına ne güzel diyorlar, oğlunuz şehit oldu. Gidiyorlar polislere bakın inşallah sizde şehit olursunuz. Bu yüce mertebeye niye senin çocuğun ulaşmak istemiyor? Niye Ankara'daki beyler oturuyorsunuz da çocuklarınızı askere göndermiyorsunuz ? Madem şehitliği bu kadar seviyorsunuz? Madem vatan sevgisi yüreğinizde atıyor, siz de çocuklarınızı gönderin, Anadolu'nun gariban aileleri çocukları hadi buyurun bakalım hep beraber askere Suriye politikasını bir geriye gidip düşünün, bu politika yanlıştır dedim. Türkiye'yi Ortadoğu bataklığına sokmayın dedim. Numan Kurtulmuş dedi ki, 'Suriye politikası ta en başından beri yanlıştı.' İtiraf ediyorlar.
 
Peki en başından beri yanlışsa bu kadar terörden hayatını kaybedenlerin hesabını kim verecek?Sorumlu ölen şehit. Niye? yarın öbür gün ona da diyecekler neden şehit oldun kardeşim. Binlerce şehidimiz var, sorumlu yok ortada. 
 
Vatandaş kendi önlemini alsın diyor. Biz beceremiyoruz hükümet olarak itiraf ediyorlar. Vatandaş eline silah alıp dağa mı çıksın? Bu anlatım bile devletin çöktüğünü gösteriyor. Efendim üst akıl var bunları o yapıyor. Sen hükümet değil misin, üst akılı boz. Mahvettim Türkiye'yi , yönetemiyorum, başkaları yönetiyor, itirafıdır bu" dedi.  
 
"KENDİ TOPRAĞINDAN KAÇAN ADAM KAHRAMAN DEĞİLDİR" 
 
Kemal Kılıçdaroğ'lu ,"Türbeyi bile kaçırdılar , kahraman diye geziyorlar. Bunlar garibana kahramandırlar" dedi
 
Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: 
 
Kendi toprağından kaçan adam kahraman değildir. Süleyman Şah Türbesi'nin olduğu toprak bizim toprağımız. Kaçtılar mı? Kaçtılar. Kimin eline geçti şimdi PYD'nin eline geçti. Önce orduyu darmadağın ettiler, arkasından Süleyman Şah Türbesi'ni kaçırmak zorunda kaldılar. Türbeyi bile kaçırdılar , kahraman diye geziyorlar. Garibana bunlar kahramandırlar. İnternette görüntüler yayınlandı. İddia var.
 
IŞİD terör örgütünün kaçırdığı askerlerimizin yakılma iddiaları var.
 
Hükümete çağrı yaptık dedik ki lütfen açıklayın, doğrusu nedir diye? 15 günden fazla zaman geçti hala inceliyor beyefendiler.
 
Ortadoğu'da hani sinek uçsa haberiniz oluyordu. 15 günden fazla zaman geçti, askerler yandı mı hayatta mı kimsenin haberi yok.
 
Bir Büyükelçiyi Ankara'da vurdular polis vurdu. 5 dakika sonra bunun FETÖ'cü olduğunu ilan ettiler. Peki 15 dakika içerisinde bunun FETÖ'cü olduğunu biliyorsun da 15 Temmuz'dan bu yana bir sürü adam attın bunu niye atmadın? Niye bunu tuttun orada. Madem biliyordun, neden o görevde tuttun? 
 
"ESAD'IN ANAYASASI'NI ALDILAR, TERCÜME ETTİLER KOYDULAR BURAYA"
 
Başkanlık sistemi olsun. Neden? Fiili durum böyle , fiili durumu hukuki duruma getirelim. Şimdi bunu anayasa değişikliğiyle gerçekleştirmek istiyorlar. Türkiye'nin vatandaşın derdi nerede bunların derdi ne? Vatandaş can, mal derdinde. Vatandaş sokağa çıkamıyor. Vatandaş geleceğinden kaygılı. Dolar bozdurun diye çağrı yapıyorlar ? Kendi çocuklarına yapsana çağrıyı. Vatandaşın açlıktan nefesi kokuyor. Onların derdi başkanlık. Türk tipi başkanlık diyorlar.
 
Bunun Türk tipiyle ilgisi yoktur. Gayri milli bir başkanlıktır bu.
 
Suriye modeli Esad'ın Anayasası'nı aldılar. Tercüme ettiler koydular buraya. Getirdikleri anayasa değişikliğine bakın. Darbeciler kendi geleceklerini anayasa değişiklikleriyle güvence altına alırlar. 15 yılda çıkarmak isteyip te çıkaramadığınız bir kanun var mı? Çıkarıyorsun. O zaman niye başkanlık. Yaşam tarzı üzerinden siyaset yaptın. Vatandaş komşusunun kimliğini sorgulamaya başladı. 
 
"MİLLİ İRADE, YETKİNİNİN SARAY'DAN ALINIP HALKA VERİLMESİDİR" 
 
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Evet oyu verecek vatandaşlara uyarıda bulundu. 
Kılıçdaroğlu,"Cumhurbaşkanı hiçbir gerekçe göstermeden TBMM'yi fesih etme yetkisini veriyorlar. Gerekçe soramayız. Mustafa Kemal Atatürk'e bu yetki verilmemiştir. Buna evet diyenler vatana ihanet ediyor derken bunu kastediyorum.
 
Mustafa Kemal Atatürk'e verilmeyen bir yetki Türkiye'yi felakete sürükleyen bir adama veriyorsunuz bunu söylüyorum.
 
Siz hangi gerekçeyle TBMM'yi feshedeceksiniz? Bunların milli iradesinden kast ettikleri Saray'ın iradesi. Milli irade, yetkininin Saray'dan alınıp halka verilmesidir. Bunun adı demokrasi midir? Bunun adı ihanettir. Anayasa Metinde tarafsızlık yemini sadece Cumhurbaşkanına aittir. Hem bütün bunları yapacak sonra Meclis'e gelecek ben tarafsızım, yemin edecek. Siz bu milleti aptal mı sanıyorsunuz? Evet oyu kullanacaklara samimi bir uyarı yapmak isterim, çocuklarınızı düşünün, Türkiye'nin geleceğini düşünün" ifadelerini kullandı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR