Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BU KADAR YETKİ DİKTATÖR YARATIR
BU KADAR YETKİ DİKTATÖR YARATIR
Ege ve Marmara bölgesinden 18 baro başkanı anayasa değişikliği paketine ilişkin Genişletilmiş Ege ve Marmara Bölge Baro Başkanları Toplantısı’nda bir araya geldi. Toplantının ardından hazırlanan ortak metinde, değişikliğin Cumhuriyet’in kurucu değerlerine saldırı niteliğinde olduğu vurgulandı.
2 Şubat 2017, 09:47
 
Ege ve Marmara bölgesinden 18 barodan referanduma taşınan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı  başkan yapmak için referanduma gidecek olan  anayasa değişikliğine Avukatlardan sert tepki geldi.
 
Ege ve Marmara bölgesinden 18 baro başkanı anayasa değişikliği paketine ilişkin Genişletilmiş Ege ve Marmara Bölge Baro Başkanları Toplantısı’nda bir araya geldi. Toplantının ardından hazırlanan ortak metinde, değişikliğin Cumhuriyet’in kurucu değerlerine saldırı niteliğinde olduğu vurgulanarak, “Yurdumuzu ve milletimizi bir tek kişinin iradesine ve insafına bırakacak bu değişiklik önerisine sessiz kalmıyoruz” denildi.
 
Beyoğlu’ndaki Peak Otel’de dün gerçekleşirilen toplantıya İstanbul Baro Başkanı Mehmet Durakoğlu, Ankara Baro Başkanı Hakan Canduran, İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan başta olmak üzere, Antalya, Balıkesir, Aydın, Bursa, Çanakkale, Denizli, Kırklareli, Kocaeli, Manisa, Edirne, Muğla, Sakarya, Tekirdağ ve Yalova Baro Başkanları ve Bilecik Baro Başkanvekili katıldı. Toplantının ardından hazırlanan ortak açıklama metninde, barolar dahil hiçbir anayasal kurumun ve halkın görüşü alınmaksızın yapılmak istenen anayasa değişikliğinin halkın bir talebi olarak ortaya çıkmadığı vurgulandı.
 
image
 
Anayasaların toplumsal uzlaşma ve mutabakat metinleri olduğunun altı çizilen açıklamada, bu değişikliğin henüz teklif aşamasında bile toplumu ayrıştırıp bölmeye başladığı aktarıldı. Anayasa değişiklik paketi ile halkın hiçbir temel sorununa çözüm getirilmediği belirtilerek, öngördüğü kuvvetler birliği sistemi ile de parlamenter demokrasiyi ortadan kaldırdığı vurgulandı. Hakların güvence altına alınmadığı ve kuvvetler ayrılığının olmadığı bir toplumda bir anayasanın da olmadığını dikkat çekilerek, “Anayasa Mahkemesi’nin OHAL kararnamelerini denetlememe yönünde verdiği kararla, OHAL tümü ile keyfi bir KHK yönetimine dönüştürülmüş bulunmaktadır.
 
Bu durum sürerken meşru ve demokratik bir Anayasa tartışması yapılamayacağını biliyoruz” denildi. Yapılmak istenenin Anayasa değişikliği yerine bir rejim değişikliği olduğuna işaret edilerek, “Ülkeyi ve insanlarının hak ve özgürlüklerini bir kişiye teslim etme girişimidir. Bu bir kişi dünyanın en demokrat insanı bile olsa bu kadar yetki ve sorumsuzlukla yine bir diktatöre dönüşeceği açıktır. Parlamenter demokratik sistemin ortadan kaldırılması girişimidir.
 
Cumhuriyetin kurucu değerlerine saldırıdır. Sadece yürütme yetkisini değil, yasama ve yargıyı da tek elde toplamaktır. Yurdumuzu ve milletimizi bir tek kişinin iradesine ve insafına bırakacak bu değişiklik önerisine sessiz kalmıyoruz. Bu ne bir kişinin, ne bir partinin meselesidir. Bu ne iktidar, ne de muhalefetin yanında olmak değildir. Ülkemizin ve çocuklarımızın geleceğinin yanında olmaktır. Meselemiz, memleket meselesidir ve bu memleket hepimizindir” ifadelerine yer verildi.
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR