Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MERKEL'E ŞOK TAVIR
MERKEL'E ŞOK TAVIR
ABD Başkanı Donald Trump ile Almanya Başbakanı Angela Merkel Beyaz Saray’da ilk kez bir araya geldi. Görüşmeye ikili arasındaki 'tokalaşma' krizi damga vurdu
17 Mart 2017, 22:19

 

ABD Başkanı Donald Trump ile Almanya Başbakanı Angela Merkel Beyaz Saray’da ilk kez bir araya geldi. Görüşmeye ikili arasındaki 'tokalaşma' krizi damga vurdu

Toplantının ardından basın toplantısı düzenleyen ikilinin görüşmesi ‘tokalaşma’ krizine sahne oldu. Basının karşısına çıkan ikiliden Merkel, “El sıkışmak ister misin?” diyerek Trump’a soru sordu. Trump ise Merkel’i duymazlıktan geldi. Trump’ın, Merkel’in teklifini duymazlıktan gelmesi sosyal medyada büyük ses getirdi.

TERÖRİZMİ KONUŞTULAR

 

Basın açıklamasında ABD Başkanı Trump, güvenlik ve barış konusunda Almanya ile çok fazla ortak yönleri olduğunu söyledi ve Amerikan sanayi üretimini güçlendirmek, bu konuda kadınların gücünü de artırmaya odaklanmak istediğini belirtti.

NATO üyesi ülkelerin daha fazla maddi katkıda bulunması gerektiği görüşünü Merkel’le paylaştığını belirten Trump, NATO’yu ve Afganistan ve Ukrayna konularındaki faaliyetlerini desteklediği için Alman Başbakanı’na teşekkür etti.

Radikal terörizmi yok etme kararlığını vurgulayan Trump, Merkel’le ticari konuları da görüşeceklerini ve “tüm vatandaşlarının maddi güvence içinde olduğu bir geleceği beraber kurabileceklerini” söyledi.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR