Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ALMAN İSTİHBARATI İNANMAMIŞ
ALMAN İSTİHBARATI İNANMAMIŞ
Bruno Kahl, haftalık Der Spiegel dergisine verdiği mülakkatta Türkiye'nin 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında Gülen yapılanmasının olduğu konusunda kendilerini “çeşitli yollardan ikna etmeye çalıştığını ancak bunun şu ana kadar gerçekleşmediğini”belirtti.
18 Mart 2017, 19:51
 
 
15 Temmuz'da kendi vatandaşlarını tanklarla ezen, TBMM'yi uçaklarla bombalayan Fettullahçı Terör Örgütü hakkında Almanya'dan yeni bir kriz yaratacak açıklama geldi.
 
Almanya’da Başbakanlığa bağlı dış istihbarattan sorumlu Federal Haberalma Servisi’nin Başkanı (BND) Bruno Kahl, haftalık Der Spiegel dergisine verdiği mülakkatta Ortadoğu, Rusya, IŞİD’le mücadele ayrıca Avrupa ile Türkiye arasında son dönemde yaşanan gelişmelere istinaden açıklamalarda bulundu.
 
Kahl, “Sadece Türkiye’nin coğrafi konumu itibarıyla bile açık olan şey şu ki, bu kanalları kapatamayız” ifadesini kullandı.
 
image
 
“TÜRKİYE BİZİ İKNA EDEMEDİ”
 
Türkiye’nin 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında FETÖ olduğu konusunda kendilerini “çeşitli yollardan ikna etmeye çalıştığını ancak bunun şu ana kadar gerçekleşmediğini” belirten Bruno Kahl, ancak darbe girişiminin “devlet tarafından kurgulanmadığını” söyledi.
 
Deutche Welle Türkçe’nin aktardığı habere göre, “15 Temmuz öncesinde de hükümet tarafından bir temizlik dalgası başlatıldığını” söyleyen BND Başkanı Kahl “Bu yüzden ordunun bazı kesimleri sıra kendilerine gelmeden darbe yapmak istedi. Ancak artık çok geçti, kendileri de temizlendi” dedi.
 
Kahl, darbenin devletçe tasarlanmamış olmasına karşın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açısından “memnuniyet verici bir mazeret” olduğunu ifade etti. Kahl, Spiegel’in “Gülen yapılanmasını aşırılık yanlısı İslamcı ya da terörist diye tanımlayabilir misiniz?” sorusuna “Gülen yapılanması dini ve seküler eğitim için bir araya gelmiş sivil bir oluşum.
 
'' Bunlar arasında dershaneler, Erdoğan güçleriyle yıllarca ortak çalıştıkları eğitim kurumları var”
 
FETÖ için Gülen yapılanması ifadesi kullanan Kahl oluşumunr "tarikat" olarak tanımlayamayacağını zira bu tanımın Batı toplumlarında kullanılageldiğini belirtip Gülen yapılanmasının “önemsenemeyecek bir azınlık” olmadığını söyledi. DW.
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR