Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ALMANYA'DAN DENİZ YÜCEL BASKISI
ALMANYA'DAN DENİZ YÜCEL BASKISI
Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, ilk konuşmasındaTürkiye'ye çağrıda bulundu. Gazeteci Deniz Yücel'in serbest bırakılmasını isteyen Steinmeier, Erdoğan'dan da Nazi karşılaştırmalarına son vermesini talep etti.
22 Mart 2017, 22:54
 
 
Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, bugün Alman Federal Meclisi ve Eyalet Temsilciler Meclisi’nin ortak oturumunda yemin ederek görevine resmen başladı. 
 
Steinmeier,Türkiye’ye yönelik mesajlar verdi.
 
Federal Meclis’te konuşan Cumhurbaşkanı Steinmeier, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ‘Nazi uygulaması’ benzetmesini kınadı ve Türkiye'de tutuklu bulunan gazeteci Deniz Yücel'in serbest bırakılmasını talep etti.image
 
Steinmeier konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Ağza alınmaz Nazi benzetmelerinden vazgeçin, Türkiye ile ortak olmak isteyenlerle bağları kopartmayın" çağrısında bulundu.
 
Erdoğan'dan "hukuk devleti ile medya ve gazetecilik özgürlüğüne saygılı olmasını” talep eden Cumhurbaşkanı Steinmeier, ayrıca “Deniz Yücel'i serbest bırakın” ifadesini kullandı. 
 
Konuşmasında Türkiye’nin 30 yıl önceki durumu ile günümüzü karşılaştıran Cumhurbaşkanı Steinmeier, o dönemde “insanların yoksul olduğunu, milyonlarca kişinin iş bulma umuduyla Avrupa’ya geldiğini hatırlattı. “Türkiye’nin bugün başka bir ülke olduğunu” belirten Steinmeier, Türkiye’nin “ekonomik kalkınma ve reform dönemi geçirdiğini, bu dönemde Avrupa’ya yakınlaştığını da kimsenin inkar etmediğini” ifade etti. 
 
Bu dönemi “takdirle karşıladıklarını ve desteklediklerini” vurgulayan Steinmeier, Almanya’da yaşayan çok sayıda Türk kökenli nedeniyle de “Türkiye ile aralarında bir bağlantı hissettiklerine” işaret etti. 
 
Steinmeier, kimsenin Türkiye’ye “kibirli” davranıp “akıl hocalığı” yapma hevesinde olmadığını vurguladı. Komşu ülkeler Irak ve Suriye’deki kriz nedeniyle Türkiye’nin zor bir durumda olduğunu bildiklerini kaydeden Steinmeier, 15 Temmuz darbe girişimini de kınadığını sözlerine ekledi. 
 
Steinmeier, ancak “on yıllar boyunca inşa edilenlerin çok kısa bir süre içinde çökmesini” endişe ile karşılaştıklarını vurguladı.  
  
Alman halkına mesajlar
 
Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, konuşmasında bir çok ülkede görülen popülist eğilimlere ilişkin mesajlar da verdi. “Otoriter liderlere duyulan hayranlığın Avrupa’ya kadar ulaştığını” ifade eden Steinmeier, henüz alarma geçmek için bir neden bulunmadığını ancak “demokrasi hakkında sadece konuşmak yerine, demokrasi için mücadele etmenin yeniden öğrenilmesi” gerektiğini vurguladı. 
 
Steinmeier, demokrasinin “hem yöneten hem de yönetilen” kesimin cesaretine ihtiyacı olduğunu ifade etti. 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR