Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HALKBANK YÖNETİCİSİ ABD'DE TUTUKLANDI
HALKBANK YÖNETİCİSİ ABD'DE TUTUKLANDI
Halkbankası Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla 23 Mart'ta New York JFK Havalimanında göz altına alındı, sorgulandıkran sonra da tutuklandı.
28 Mart 2017, 22:23

 

Halkbankası Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla 23 Mart'ta New York JFK Havalimanında göz altına alındı, sorgulandıkran sonra da tutuklandı.

ABD REZA SARRAF DAVASINI HALK BANK İLE GENİŞLETİYOR

Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, Rıza Sarraf soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Halkbank'ın Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olan Mehmet Hakan Atilla'nın, ABD New York’ta bulunan John Kennedy Havalimanı’nda gözaltına alındığı öğrenildi. 

Atilla, Federal Soruşturma Bürosu FBI tarafından sorgulandıktan sonra Rıza Sarraf'ın yaklaşık bir yıldır hapis yattığı Metropolitan Correctional Center New York (MCC New York) götürüldü

image

Halkbank Genel Müdür Yardımcısı 5 gündür tutuklu.
 
Atilla hakkında hazırlanan 40 sayfalık iddianamede ise bir süre önce görevinden alınan New York Güney Bölgesi Başsavcısı Preet Bharara' nın imzası olduğu dikkat çekiyor.
 
Beş gündür cezaevinde olan Atilla, bugün New York Federal Mahkemesinde hakim karşısına çıkartılacak. Atilla'nın yüzüne hakkındaki suçlamalar okunacak.
 
Atilla’nın Rıza Sarraf’ın dahil olduğu İran'a uygulanan amborgonun delinmesiyle ilgili soruşturması kapsamında tutuklandığı belirtildi.
 
Atilla hakkında 40 sayfalık iddianamede gizlilik kararı kaldırılarak yayımlandı. İddianameye göre Atilla, Sarraf ile birlikte yargılanacak.​New York Başsavcılığı, Halkbank genel müdür yardımcısının gün içerisinde mahkeme önüne çıkarılacağını duyurdu.
 
Başsavcılık açıklamasında Atilla'nın Uluslararası Acil Ekonomik Güçler Yasası'nı ihlal etmekten 20 yıl, bankacılıkta sahtecilikten de 30 yıl hapis cezası istemiyle yargılanabileceği ifade edildi.
 
Reza Sarraf ile suç ortaklığı iddiası '' ABD'ye karşı  işbirliği yaptılar ''
 
New York Güney Bölgesi Başsavcı Vekili Joon H. Kim, Atilla’nın büyük bir altın tüccarı olan Rıza Sarraf’ın ABD finansal kurumlarını kullanarak, Amerikan yaptırım yasalarını ihlal etmekten yargılanan yardımcı olmaktan tutuklandığını söyledi. Kim, “Türk bankacısı Mehmet Hakan Atilla, iddia edildiği gibi, yasadışı olarak milyonlarca doları yasaklı olan İran'a gönderilmesine yardımcı oldu,dedi. 
 
ABD'li yetkililer Atilla ile Sarraf'ın birlikte çalıştığını iddia ediyor .
 
Savcı H.Kim ,Atilla ,Sarraf ile Amerikan finansal sistemini kullanarak ABD'yi zarara uğrattı. Bu soruşturmada emeği geçen, özveriyle çalışan FBI ve diğer çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
 
Savcılık, Atilla’nın bugün öğleden sonra New York’ta hakim James C. Francis IV’in karşına çıkacağı ve hakkındaki suçlamaların yüzüne okunacağını belirtti.
 
FBI Yardımcı Yardımcı Direktörü William F. Sweeney Jr de "İran, yaptırımlardan kaçınmak ve ABD yasalarını ihlal etmek için gerekli tüm araçları kullanacağını göstermeye hala devam ediyor.
Bu davada suçlanan kişiler, yardıma muhtaç insanlar için gönderilen insani yardımları örtülü bir şekilde ABD bankalarını kullanıp, muazzam miktarda para aktardılar. Türk ulusal ve finansal kurumlarını kullandılar” dedi.
 
                       image
 
Eski New York Güney Bölgesi Başsavcı Preet Bharara tarafından mahkemeye sunulan Sarraf’ın iddianamesinde Halk Bankasının da adı geçiyordu.
 
Amerika’nın Sesi’nin New York’ta ulaştığı çeşitli hukuk kaynakları soruşturmda adı geçen isimlerle ilgili iddianameler sunulacağını belirttiler.
 
22 Mart 2016'dan beri tutuklu olan İran asıllı iş adamı Reza Zarrab, hem Türkiye'de hem de Birleşik Arap Emirlikleri'nde yönettiği şirketler ağıyla İran yaptırımlarının etrafından dolaşmakla suçlanıyor.
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR