Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CEZAEVİNDE UNUTULAN REZA YİNE GÜNDEMDE
CEZAEVİNDE UNUTULAN  REZA YİNE GÜNDEMDE
Reza Zarrab davasıyla ilgili ABD'de Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'nın gözaltına alınmasının ardından, bir gelişme de Zarrab'ın davası konusunda yaşandı.
28 Mart 2017, 23:57
 
 
Atilla’nın ABD’de “İran yaptırımlarını delmek” ve “ABD Bankalarını dolandırmak” suçlamalarından toplamda 50 yıl hapisle yargılanacağı açıklandı. Bu durumun, özelde Halkbank, genelde ise Halkbank’ın geçen ay dahil edildiği Varlık Fonu ve Türkiye’nin bankacılık sistemine etkileri olması sözkonusu
 
İlk etapta akla gelen etkiler şunlar olabilir;
 
1- ZARRAB İŞADAMIYDI- ATİLLA DEVLET GÖREVLİSİ
Reza Zarrab, hem Türk, hem de İran vatandaşlığı taşıyan bir işadamıydı. Oysa Hakan Atilla, hükümet kontrolündeki bir devlet bankasında üst düzey yönetici olarak görev yapıyor.
 
2- HALKBANK’IN ADI DA DAVAYA KARIŞTI; BANKAYA YAPTIRIM OLASILIĞI ORTAYA ÇIKTI
Atilla’nın gözaltına alınmasına ilişkin, New York Güney Bölge Federal Savcılığı tarafından yapılan açıklamada, kendisinin isnat edilen suçları “Halkbank Genel Müdür Yardımcısı sıfatıyla” işlediğine özel vurgu yapıldı. Bu durumda, Halkbank’a yönelik olası yaptırımların da önü açılmış oldu. Ayrıca sadece bankanın adının böylesine büyük bir davada geçmiş olması bile, sadece Halkbank’ı değil, tüm Türk bankacılık sistemini etkilemeye aday.
 
3- HALKBANK VARLIK FONU’NDA! DOLAYISIYLA VARLIK FONU’NUN DEĞERİ DE TARTIŞMA KONUSU HALİNE GELDİ
Halkbank, AKP hükümeti tarafından kurulan Varlık Fonu’na devredilmişti. Halkbank adının böylesine ses getiren, uluslararası bir davayla anılması, Varlık Fonu’nun değerini de etkileyebilecek kadar büyük bir unsur olarak görülebilir.
 
Reza Zarrab davasıyla ilgili ABD'de Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'nın gözaltına alınmasının ardından, bir gelişme de Zarrab'ın davası konusunda yaşandı.
 
Zarrab'ın davasına bakan Hakim Richard Berman, 4 Nisan'a duruşma koydu. Duruşmanın amacı, Zarrab'ın avukatları arasına kattığı, ABD Başkanı Donald Trump'ın gayrıresmi danışmanı, New York eski Belediye Başkanı Rudolph Giuliani ve ABD eski Adalet Bakanı Michael Mukasey'in "Zarrab'a ne gibi avukatlık hizmetleri sunacaklarının" belirlenmesi olacak.
 
Zeynep Gürcanlı

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR