Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TÜRKİYE UNUTTU SAADET ÖĞRETMENE ÖDÜL ABD'DEN
TÜRKİYE UNUTTU SAADET ÖĞRETMENE ÖDÜL ABD'DEN
İzmir'in Menderes ilçesinde iki yıl önce, yaşları 6 ile 11 arasında değişen 6 öğrencisine cinsel istismarda bulunmakla suçlanan okul müdürü Adil Ş.’nin tutuklanmasını sağlayan Türkiye'nin unuttuğu Saadet öğretmene ABD Dışişleri Bakanlığı’nın her yıl düzenlediği Uluslararası Kadınlar Cesaret Ödülü’ne layık görüldü
29 Mart 2017, 09:44

 

İzmir'in Menderes İlçesi'nde, 2 yıl önce yaşları 6 ile 11 arasında değişen 6 kız öğrencisine 'cinsel içerikli film izlettiği' ve 'cinsel istismarda bulunduğu' iddiasıyla hakkında 102 yıl hapis cezası istemiyle dava açılan, 22 yıl aynı okulda görev yapan emekli müdür öğretmen 66 yaşındaki Adil Ş., bir yıldır tutuksuz yargılandığı dava Saadet öğretmenin onurlu ve cesur davranışı ile Türkiye gündemine geldi ve basında yer alınca toplumsal baskı ile tutuklanmıştı.. 

Sapık müdürü yakalattı Türkiye'de Milli Eğitim Bakanından dahi takdir görmedi 

İzmir'de okul müdürünün öğrencilerine cinsel istismarını ortaya çıkarıp,tüm engellemelere ve üstünü kapama girişimlerine direnip sapık okul müdürünün  tutuklanmasını sağlayan öğretmen Saadet Özkan'a ABD'den ödül geldi.

 image

Saadet öğretmen, ödülünü First Lady Melanie Trump'tan alacak.

İzmir'in Menderes ilçesinde iki yıl önce, yaşları 6 ile 11 arasında değişen 6 kız öğrencisine cinsel içerikli film izlettirmek ve istismarda bulunmakla suçlanan okul müdürü Adil Ş.’nin tutuklanmasını sağlayan öğretmen Saadet Özkan’a ABD’den ödül geldi. Özkan, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın her yıl düzenlediği Uluslararası Kadınlar Cesaret Ödülü’ne layık görülen isimler arasında yer aldı.
 
image
 
Çocuklarımıza gerçekten sahip çıkan vicdanlı  insanlarımızı destekliyormuyuz ?
 
ABD Dışişleri Bakanlığı’nın, barış, adalet, insan hakları, cinsiyet eşitliğini savunan, bu konularda olağanüstü cesaret ve liderlik örneği sergileyen kadınlara verdiği Uluslararası Kadınlar Cesaret Ödülü’ne layık görülen öğretmen, ödülünü 29 Mart Çarşamba günü törenle ABD Başkanı Donald Trump’ın eşi Melanie Trump ve Siyasi İşlerden Sorumlu Dışişleri Bakanı Yardımcısı Thomas A. Shannon’dan alacak.
 
Ödülü "eğitimci ve cinsiyet eşitliği" dalında
 
ABD Dışişleri Bakanlığı, 2007 yılından bu yana, başkalarının yaşamların iyileştirmek için uğraşan kadınlara ödül veriyor.
 
Saadet Özkan, Uluslararası Kadınlar Cesaret Ödülü’ne dünya çapında bu yıl için seçilen 13 isim arasında bulunuyor. Özkan, "eğitimci ve cinsiyet eşitliği" dalında ödüle layık görülürken, ödül kazananlar arasında "zorla evlilikle mücadele"de Bangladeş’ten Sharmin Akter, Botsvana ve Yemen’den "insan hakları eylemcileri" Malebogo Molefhe ile Fadia Najib Thabet, Irak’tan ‘Kadınların Özgürlüğü Örgütü’ müdür yardımcısı Jannat Al Ghezi de bulunuyor.
 
Hablemitoğlu ödülü verilmişti
 
Saadet Özkan’a, geçtiğimiz yıl Türkiye’de Hablemitoğlu Ankara Enstitüsü’nün çalışmaları doğrultusunda, topluma bireysel ve kurumsal emekleri ile katkı sağladığı için Necip Hablemitoğlu ödülü verilmişti.
 
image
 
Sapıklarla mücade eden güçlü yanımız olmalı
 
Çocuk öğrencilerini cinsel istismar eden sapık müdür Adil Ş. tutuksuz yargılanırken  olayın Tüm Türkiye tarafından duyulmasını sağlayan Saadet Özkan, "Geçen yıl bu mahkemeye geldiğimde, tek başımaydım. Yalnız olmak çok gücüme gitmişti ama bugün yalnız değilim. 2 seneden bu yana çok mücadele verdim. Öğrencim beni aradığında bir şey söylemişti onu hiç unutmuyorum. 'Öğretmenim bizi bırakma' dediği gün, bırakmayacağımın sözünü verdim" diyerek toplum olarak çocuklarımız neden tehlikede ,bunu ne kadar önemsiyoruz sorusunu sordurmuştu..
 
Çocuklarımız neden bu kadar yoğun cinsel saldırı altında ?
 
Özkan burada yaptığı konuşmada, ‘Neden bu ülkede çocuklar parklarda oynamıyor, niçin güvende değiller, niçin istismarcıların ellerinde oyuncak oluyorlar, neden cinsel saldırı altındalar ?
 
Lütfen, hepinizden tek ricam var, biliyorum ki buradaki insanların çığlıklarını duyun, onlar için tek yürek olalım. Onlara güzel, aydınlık yarınlar kuralım. Eğer onlara sahip çıkamazsak hepimiz bu karanlık tünelde yanar gideriz. Yüreklerimiz yanıyor ve ben bu yangının bitmesini istiyorum" demişti.
 
Başak Şengül'ü ağlatan Saadet öğretmen ile konuştuğu anlar
 
 
Canlı yayında Saadet öğretmeni  dinleyen CNN Muhabiri Başak Şengül,  dinlerken gözyaşlarını tutamamış,her ne kadar yaşı küçük belki bizden ama ellerinden öperim demişti"
 
6 ÇOCUK ÖĞRENCİYE MÜDÜR ODASINDA CİNSEL TACİZ YAPILMIŞTI
 
Olay, İzmir'in Menderes ilçesi Sancaklı Mahallesinde Sancaklı köyü Ahmetçik İlkokulu'nda 17 Mayıs 2014'te meydana gelmişti. Bir bayan öğretmenin, 'Sancaklı Mahallesinde bulunan okulda, 22 yıldır okul müdürü olarak görev yapan evli ve iki çocuk babası Adil Ş.'nin yaşları 6 ile 11 arasında enaz 6 öğrenci çocuğa pornografik film izlettiği, cinsel taciz ve istismarda bulunduğu' ihbarında bulunmasıyla jandarma, psikolog eşliğinde öğrencilerin ifadelerine başvurmuştu.
 
Olayı o günlerde ilk gündeme getiren Saadet Öğretmen ile röportaj yapan gazeteci Ayşe Arman olmuştu.
 
Olay ilk olarak kamuoyu gündeminde yer bulmaya çalışırken '' Şeffaf Gazete '' olarak sapık müdürü gündemde tutup Saadet öğretmenin feryadını okurlarımız ile buluşturmuştuk.
 
Çocuklar defalarca adli tıp yollarında madur oldu 
 
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR