Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İDLİB'TE KİMYASAL SALDIRI KİMİN İŞİ ?
İDLİB'TE KİMYASAL SALDIRI KİMİN İŞİ ?
Suriye'nin İdlib kentindeki kimyasal saldırının ardından Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi bugün Türkiye saati ile 17:00'de toplanıyor. Konsey'de görüşülecek karar tasarısında, Esed rejiminden 4 Nisan'daki tüm hava operasyonlarına ilişkin uçuş bilgileri ve komuta kademesinin listesini soruşturma ekibine vermesi isteniyor.
5 Nisan 2017, 16:34

 

Suriye'nin kuzeybatısında bulunan muhaliflerin kontrolündeki İdlib kentinde kimyasal saldırı gerçekleştirildiği öne sürülmüş  özellikle Türkiye hükümeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan bu kimyasal saldırıyı Esad yönetiminin yaptığını iddia etmişti.

Uluslararası ajanslar bölgeden dehşet fotoğraflar geçerken, ölü sayısının 100'ü aştığını öne sürülüyor.Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, hava saldırısı sonucu çok sayıda kişinin boğularak öldüğünü duyurdu.

Muhaliflerin elinde bulunan kentte 11’i çocuk en az 58 kişinin yaşamını yitirdiği, 60 kişinin ise yaralı olduğu açıklandı. Yetkili mercilerce doğrulanırsa, İdlib saldırısı 6 yıldır süren iç savaşta en fazla can kaybının yaşandığı kimyasal saldırılardan biri olarak kayıtlara geçecek.
 
İngiltere’nin başkenti Londra merkezli Gözlemevi, Han Şeyhun bölgesine yönelik saldırının Suriye rejimi ya da Rus jetleri tarafından gerçekleştirildiğini öne sürdü. Saldırının ardından yaralıların tedavi edildiği kliniklerin havadan füzeyle vurulduğu da iddialar arasında…
 
Muhaliflerin oluşturduğu Yerel İrtibat Komiteleri ağı, boğularak ölen insanları yansıttığı öne sürülen bazı fotoğraflar yayınladı. Kurbanların bayılma, kusma ve ağız köpürmesi gibi belirtilerden mustarip olduğu bildiriliyor.
 
Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, uçaklardan atılan maddenin içeriğine dair net açıklama yapmadı fakat muhaliflere yakınlığıyla bilinen İdlib Medya Merkezi, söz konusu maddenin sarin gazı olduğunu öne sürdü.
 
Suriyeli muhaliflerin çatı örgütü Ulusal Koalisyon, Han Şeyhun’a yönelik saldırının arkasında Suriye lideri Beşar Esad yönetiminin olduğunu savunarak, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne acil soruşturma çağrısında bulundu.
 
image
 
YARALILAR TÜRKİYE’YE GETİRİLDİ
 
Öte yandan, Türkiye sınırına yaklaşık 65 kilometre mesafedeki İdlib’in güneyindeki hava saldırılarında yaralananlar, Bab-el Hava Sınır Kapısı’na getirildi. Yaralılar, ilk müdahalenin ardından 112 Acil ambulanslarıyla Hatay’daki hastanelere sevk edildi.

Suriye rejimi kimyasal silah kullandığı yönündeki iddiaları reddederken, Rusya ise çok iddialı bir açıklama ile olayı başka boyuta taşıdı.

Rusya önce bölgede herhangi bir hava saldırısı düzenlemediğini ,daha sonra bölgede ÖSO cephanesi olduğu ve bunun bombalanması sonucu imha olan cephanelikten sızan gazın ölü mlere yol açtığı iddiası gündeme bomba gibi düştü.BM acil toplanarak bu kimyasal gazın nasıl ortaya çıktığını araştırıyor.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR