Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AHMET ŞIK ÖYLE SÖZLER ETTİ Kİ !
AHMET ŞIK ÖYLE SÖZLER ETTİ Kİ !
18. Ağır Ceza Mahkemesi gazetemiz muhabiri Ahmet Şık, gazeteciler Nedim Şener, Soner Yalçın, Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu ve Prof. Dr. Yalçın Küçük'ün de aralarında bulunduğu 13 sanık hakkında beraat kararı verdi.
12 Nisan 2017, 20:04
 
 
"PKK ve FETÖ propogandası yaptığı" iddiasıyla 30 Aralık 2016'da tutuklanan gazeteci Ahmet Şık, Nedim Şener, Soner Yalçın, Yalçın Küçük ve Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın da aralarında bulunduğu 13 kişi ile birlikte yargılandığı Oda TV davasının karar duruşmasında savunmasını yaptı.
 
Ahmet Şık, "Girişteki Adalet (Themis) heykelinin terazisinde, bir tarafta adalet, şeref diğer tarafta adaletsizlik ve şerefsizlik var. Ve maalesef bu yargı mensupları için bu terazinin kefesindeki kötülük şu an daha ağır basıyor" dedi.
 
Şık, beraat kararı sonrası mahkeme salonunda "Ahmet çıkacak yine yazacak" seslerinin yükselmesi üzerine "Biz çocuklarımızın gülüşlerini gerçek kılacağımız bir hayatı çıkaracağız. Bu mafya iktidarı, bu terörün organize olmuş hali hak ettiği sonu bulacak. Kaçınılmaz olanı yaşayacak" ifadesini kullandı.
image
 
Ahmet Şık, savunmasında ise şunları söyledi:
 
"Aslında söyleyecek çok söz var. Ama aklımdan geçenleri söylersem yeni bir dava olacak. Hakkımızda yeni iddianame yazan iktidarın tetikçiliğini yapanları kastediyorum. Bu Adliye sarayı adaletin mezarı oldu. Girişteki Adalet (Themis) heykelinin terazisinde, bir tarafta adalet, şeref diğer tarafta adaletsizlik ve şerefsizlik var. Ve maalesef bu yargı mensupları için bu terazinin kefesindeki kötülük daha ağır basıyor"
 

“Aklımdan geçenleri söylersem yeni bir dava konusu olacak. Hakkımızdaki yeni iddianameyi yazan ve iktidar tetikçiliği yapan yargı personelini kastediyorum.

Bu adliye adaletin mezarının simgesi haline geldi. Adaletin mezar kazıcılığını da bizzat bu savcılar ve hakimler yapıyor. Bu adliyenin girişinde iki tane Themis heykeli var ve terazi var elinde. Güya o terazi adaletin tesisisin simgesi ama şu bir gerçek ki bu mezarın içinde yargılananlar için herhangi bir adaleti tartmıyor bu terazi. Savcı ve hakimler için tartı işlemi görüyor bir kefesinde haysiyet ve şeref var, diğerinde de haysiyetsizlik ve şerefsizlik var. bu hakim ve savcılar için hep o kötülük ağır basıyor.”

Kararınız “hayırlı” olsun

Gazeteci Soner Yalçın da “Söylenecek tüm sözleri 7 yıl süren dava zarfında söyledik. Beraatimi istiyorum. FETÖ'den şikayetçiyim” dedi. Gazeteci Barış Pehlivan da “Sanık sandalyesine bu kumpası kuran tüm görevlilerin oturmasını istiyorum” dedi. Gazeteci Barış Terkoğlu ise, “6 yıl önce bu davada sanık olmak ülkenin lanetlisi olmak yazıları kitapları yasaklanmak demekti. 6 yıl sonra yozlaşmış iktidarlardan devlet içindeki çetelerden bağlantısız olmak anlamına geliyor. Bu davada hakim ya da savcı olmaktansa sanık olmayı tercih ediyorum, mutluyum. Biz yazgımızı kendimiz yazdık. Hakimler de yazgılarını kararlarıyla yazar. Önce salona sonra memlekete kararınız hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Suç duyurusunda bulunulsun

Eski emniyet müdürü Hanefi Avcı da son sözlerinde, “Mahkemenizden tüm sanıkların beraatini ve kumpas kuranlar hakkında suç duyurusunda bulunulmasını diliyorum” dedi. Prof. Dr. Yalçın Küçük ise, “Ben bu salonda 1 numara olmakla yargılanıyorum. Beni Ergenekon’da tutuklayıp bu davada tahliye ettiler. PKK’yi, Ergenekon’u, Oda TV’yi yönetmekle suçladılar. Ben buradan beraat edersem, 2 davadan beraat edeceğim. Biri Oda TV, diğeri Ergenekon. Benim için tüm mahkemeler tek mahkemeydi. Biri tutarsa diğeri bırakıyordu. Benim ve arkadaşlarımın tutuklanmasında da bırakılmasında da hukuk yoktur” dedi.

[Haber görseli]

Kumpas kuranlara suç duyurusu

Dosyayı karara bağlayan mahkeme heyeti, yargılanan 13 kişinin atılı suçlardan oy birliğiyle beraatine hükmetti. Heyet, soruşturma aşamasında tutuklu kalan kişilerin tazminat davası açabileceklerini de anımsattı. Heyet aynı zamanda, suçlamaya mesnet teşkil eden dijital delilleri oluşturan, Oda TV bilgisayarlarına gönderen kişiler ve dosyanın soruşturma ve yargılama aşamasında fikir ve eylem birliği içerisinde hareket eden kamu görevlileri hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

image

Ders olsun

Kararın açıklanmasının ardından Şık, salondakilere şunları söyledi:

“Bu karar Cumhuriyet iddianamesini hazırlayan savcılara, yargılamayı yapacak hakimlere ders olsun. 6 yıl sonra her şey ortaya çıktı. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Biz çocuklarımızın gülüşlerini gerçek kılacağımız bir hayatı mümkün kılacağız. Bu mafya iktidarı, bu kötülüğün organize olmuş hali hak ettiği sonu bulacak. Kaçınılmaz olanı yaşayacak. Cemaat siyasetin hangi çöplüğündeyse AKP iktidarı da oraya gidecek.”

Konuşmasının ardından Şık'ın meslektaşları ve arkadaşları “Ahmet çıkacak, yine yazacak” sloganlarını attı. 

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR