Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TURİZM BAŞKENTİNDE ALKOL YASAĞI
TURİZM BAŞKENTİNDE ALKOL YASAĞI
Antalya Emniyet Müdürlüğü´nden yapılan yazılı açıklamada, Antalya Valiliği´nin emriyle kamuya açık alanlarda alkollü içki içilmesinin yasak olduğu belirtildi. Açıklamada, çevreyi rahatsız edecek şekilde ve açıkta alkol alınmasının Valilik kararıyla yasaklandığı duyuruldu
28 Nisan 2017, 21:03
 
 
Referandum bitti ve tüm tahminleri altüst edip Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Hayır diyen Turizmin başkenti Antalya'da ceza gibi valilik kararı açıklandı.
 
Antalya Valiliği, kamuya açık piknik alanlarında ve park halindeki araçlarda alkol almayı yasakladı.
 
image
 
1 Kasım 2015 Genel Seçiminde EVET tarafının 2 partisi AK Parti: %41,3  MHP: %17,6 ile toplam 58.9 oranında oy alırken 16 Nisan 2017 referandumunda BBP nin de dahil olduğu EVET tarafının oy oranı 40.92 olarak ortaya çıktı.Yani HAYIR diyenler 59.8 ile Cumhurbaşkanı Erdoğan için süpriz olan bir sonuç ortaya çıktı.
 
Referandum'dan istediğini alan Erdoğan büyük  şehirler hakkında bu sonuçların çıkmasına pek değiğnmemesine rağman Antalya'dan ilginç bir valilik kararı  açıklandı.
 
Antalya Emniyet Müdürlüğü´nden yapılan yazılı açıklamada, Antalya Valiliği´nin emriyle kamuya açık alanlarda alkollü içki içilmesinin yasak olduğu belirtildi.
 
Açıklamada, çevreyi rahatsız edecek şekilde ve açıkta alkol alınmasının Valilik kararıyla yasaklandığı duyuruldu. Emniyetin kendi sitesinde yaptığı açıklamada, suç işlenmesinin önlenmesi, kamu düzeni ve güvenliğinin korunması için gereken tedbirlerin alınması, huzur ve güvenlik ile kişi dokunulmazlığının, kamu esenliğinin sağlanması ve önleyici kolluk yetkisinin en büyük mülki amirinin görev ve ödevleri arasında olduğu hatırlatıldı.
 
ARAÇ İÇİNDE DE YASAK
Açıklamada açık park, bahçe ve üzerinde tesis bulunmayan açık alanlarda, belediye sınırları içerisinde, meskun mahallerde, karayollarında, herkese açık yerler ile piknik ve ören yerlerinde, gar, otogar, meydan, cadde, sokak, tarihi ve kültürel mekanlarda içki içilmesinin yasaklandığı kaydedildi.
 
Yasaklanan yerler arasında  kullanılmayan yapılar, inşaatlar, ATM'ler, köprü altları, parklar,açık sahil kenarları, gezinti yerleri de sayıldı. Ayrıca nerede park halinde olduğuna bakılmaksızın araç içinde çevreyi rahatsız edecek şekilde ve açıkta alkol içilmesinin yasaklandığı da belirtildi.
 
image
Alınan yasak kararı sonrasında bir grup, sosyal medya üzerinden 'Amfide bira içiyoruz' başlığı altında örgütlendi.
 
Kaleiçi Yat Limanı içerisindeki Amfi Tiyatro'da akşam saatlerinde, yaklaşık 50 kişilik grup, karara tepki gösterdi. Beraberlerinde getirdikleri birayı burada içen grup, şarkılarla kararı protesto etti. Grup, 2 saatlik eylemin ardından dağıldı.
 
Valiliğin yasağa uymayanlar hakkında 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32'nci maddesini ihlalden işlem uygulanacağı bildirildi.
 
Antalya Emniyeti'nin internet sayfasında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
 
"İl İdaresi Kanunu hükümleri uyarınca, suç işlenmesinin önlenmesi, kamu düzen ve güvenliğinin korunması için gereken tedbirlerin alınması, huzur ve güvenlik ile kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin, kamu esenliğinin sağlanması ve önleyici kolluk yetkisi mahallin en büyük mülki amirinin ödev ve görevleri arasındadır.
 
Bu bağlamda, Antalya il sınırları içerisinde huzur ve güvenliği ile kamu esenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi ve işlenen suçun aydınlatılması amacıyla, kamunun istifadesinde açık park, bahçe ve üzerinde tesis bulunmayan açık alanlarda, belediye sınırları içerisinde, meskun mahallerde, karayollarında, umuma mahsus yerlerde veya umumun istifadesinde sunulan piknik ve ören yeri gibi alanlarda, gar, otogar, meydan, cadde, sokak, tarihi ve kültürel mekanlarda, ibadethaneler ile terk edilen kullanılmayan yapılar, inşaatlar, banka ATM’leri, köprü altları, mezarlıklar, gezinti yerleri vb. ile nerede park halinde olduğuna bakılmaksızın her türlü aracın içerisinde çevreyi rahatsız edecek şekilde ve açıkta alkol içilmesinin yasaklanarak, bu karara uymayanlar hakkında işlenen fiil başka bir suç oluşturmadığı takdirde, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32 Maddesini ihlalden işlem uygulanacağına dair Valilik Makamı’nın Olur’ları ile karar verilmiştir."
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR