Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ALMANYA İLTİCALARI KABUL ETTİ
ALMANYA İLTİCALARI KABUL ETTİ
Göç ve Mülteciler dairesi ise Türkiye ile ilgili başvurlar konusunda da maddelerde değişiklik yapti. Gerekçe olarak Gülen cemaatine üye ve yakın olan isimlere yönelik sistematik takip olması gösteriliyor. Daireye başvuran Türk vatandaşlarının sayisi 7700'ü buldu.
9 Mayıs 2017, 22:36
 
Alman İçişleri Bakanlığı, diplomatik pasaportlu bazı Türk vatandaşlarının iltica başvurularının kabul edildiğini doğruladı, ancak sayı vermedi.
 
Almanya İçişleri Bakanlığı, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında bazı Türk vatandaşlarının iltica başvurularının kabul edildiği yönünde Alman basınına yansıyan haberleri doğruladı.
 
Alman haber ajansı DPA'ya bir açıklama yapan Bakanlık, "sadece birkaç Türk vatandaşının iltica başvurusuna olumlu yanıt verildiğini" belirtti. Ancak tek tek başvurularla ilgili bilgi verilmeyeceğini vurgulayan Bakanlık, kaç başvurunun kabul edildiği konusunda da bir açıklama yapmadı.
 
GEREKÇELERİ VE MESLEKLERİ AÇIKLANMAYACAK
 
İltica başvurularını değerlendiren İçişleri Bakanlığı'na bağlı Federal Göç ve Mülteci Dairesi de olumlu yanıt verilen vakalar hakkında "iltica gerekçesi, başvuruda bulunan kişilerin meslekleri" gibi bilgilerin paylaşılmayacağını açıkladı. Alman haber ajansı DPA'nın sorularını yanıtlayan Federal Göç ve Mülteci Dairesi de kaç Türk askerinin Almanya'ya iltica başvurusunda bulunduğuna ilişkin bilgi vermedi.
 
'NATO ÜSSÜNDE GÖREVLİ ASKERLER'
 
Ancak Alman basınına yansıyan haberlere göre Almanya'nın Kaiserslautern kentindeki Ramstein NATO üssünde görev yapan üç Türk askerinin iltica başvurusuna olumlu yanıt aldığı belirtiliyor. Ramstein hava üssünde görev yapan çok sayıda Türk askerinin 15 Temmuz sonrası Almanya'ya iltica başvurusunda bulunduğu Alman basınına yansımıştı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR