Güzel ülkemiz için yazıyoruz - ATATÜRK'E HAKARET TUTUKLAMASI Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/gundem/30537/ataturke-hakaret-tutuklamasi

 

ATATÜRK'E HAKARET TUTUKLAMASI
ATATÜRK'E HAKARET TUTUKLAMASI
Süleyman Yeşilyurt "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" ile "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" suçlarından tutuklandı Yeşilyurt adliyedeki işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi.
12 Mayıs 2017, 16:05

 

Süleyman Yeşilyurt'un Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" ve "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" gerekçeleriyle tutukmanmasına karar verildi.

Süleyman Yeşilyurt, Bakırköy Adliyesi’ne giderek teslim oldu. Teslim olmadan önce basın mensuplarına açıklama yaparak yazdığı kitapları ve basında çıkan yazılarını gösterdi. Yeşilyurt’un çantasındaki havlu ile traş jileti dikkat çekti.

Hakında Atatürk’e hakaret davasında hakkında yakalama kararı olan Süleyman Yeşilyurt bugün adliyeye gelerek teslim olmuştu.
 
TVNet’te yayımlanan “Derin Tarih” isimli programda skandal ifadeler kullanarak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun manevi kızı Afet İnan hakkında çirkin ithamlarda bulunan Süleyman Yeşilyurt hakkında tutuklama istemiyle yakalama kararı çıkarılmıştı.
 
image
 
“Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret” ve “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçlarından yakalama kararı çıkarılan Yeşilyurt Bakırköy Adalet Sarayı’na gelerek teslim oldu. Yeşilyurt kaçmadığını belirterek, Atatürk’e de hakaret etmediğini savundu.
 
"KATILDIĞIM PROGRAM HAYATIMIN EN BÜYÜK HATASIDIR"
 
Bakırköy 6. Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılan Yeşilyurt'un , “68 yaşındayım. 25 yıldır yayıncıyım ve 23 kitap yazdım. Kitaplarım milliyetçi, muhafazakar çizgidedir. Katıldığım program hayatımın en büyük hatasıdır. 2014 yılında Fetullah Gülen'e en sert eleştirileri ben yaptım. 4 gündür televizyon programlarında altyazılar yazılmaktadır hakkımda. Ben devletin, polisinden, hakiminden, savcısından asla kaçmam. Kendim teslim oldum" dediği öğrenildi.image
 
“TUTUKLANIRSAM CAN GÜVENLİĞİMİN SAĞLANMASINI TALEP EDERİM"
 
“O programa katıldığım için çok pişmanım. Ben asla Atatürk'e karşı birisi değilim. Ben 25 kişiye ekmek veriyorum. Ben yaşlıyım. Yüksek tansiyonum vardır" diyen Yeşilyurt'un, “Hasan isimli şahısla hiçbir alakam yoktur. Ben sağlık durumumdan dolayı 10 yıldır oruç bile tutmuyorum. Yazın aşağı yukarı her gün Fetullah Gülen ile ilgili haberler yaptım. Ben yaşı ve tansiyon hastasıyım. Eğer tutuklanırsam can güvenliğimin sağlanmasını hakimlikten talep ederim. Çünkü son zamanlarda çok fazla programlara çıktım. Bana bir süre verilmesini ve işlerimi düzene koyup tasfiye ettikten sonra gerekirse yine tutuklanmamı talep ederim. Ben kendim için değil, ekmek verdiğim kişiler için bunu talep ederim" ifadelerini kullandığı kaydedildi.
 
 NEDEN TUTUKLANDI
Basın Savcısı Ertuğrul Sarıyar, önceki gün Süleyman Yeşilyurt ve Hasan Akar hakkında “Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" ve “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlarından iki ayrı soruşturma başlatmıştı. Soruşturmaların, Süleyman Yeşilyurt'un televizyonda Atatürk hakkında sarf ettiği sözler nedeniyle, Hasan Akar'ın ise sosyal medyada paylaşılan bir videoda Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyda hanım hakkında sarf ettiği sözler nedeniyle başlatmıştı.
 
Savcılık, şüpheliler Akar ve Yeşilyurt hakkında gözaltına alınma talimatı vermişti. Ancak Akar ve Yeşilyurt'a ulaşılamadı. Bunun üzerine soruşturmayı yürüten Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Ertuğrul Sarıyar, Yeşilyurt ve Akar hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasını talep etti. Mahkemede talebi kabul ederek Akar ve Yeşilyurt hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi.