Güzel ülkemiz için yazıyoruz - ALMANYA İLE İNCİRLİK KRİZİ BİTMİYOR Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/gundem/30558/almanya-ile-incirlik-krizi-bitmiyor

 

ALMANYA İLE İNCİRLİK KRİZİ BİTMİYOR
ALMANYA İLE İNCİRLİK KRİZİ BİTMİYOR
Almanya Başbakanı Angela Merkel 'den açıklama geldi. " İncirlik Üssü'ne alternatifleri değerlendirmeliyiz" diyen Merkel , "Ürdün bir olasılık" ifadesini kullandı.
15 Mayıs 2017, 19:43
 
Türkiye'nin Alman milletvekillerinin ziyaretine neden izin vermediği netleşmezken, AA'nın haberine göre, diplomatik kaynaklar, Alman milletvekillerinin İncirlik'teki askeri üsse ziyaret talebinin "bu süreçte uygun görülmediğini" ifade etti.
 
Almanya Şansölyesi Angela Merkel'in Sözcüsü Steffen Seibert ise bu durumun kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, Almanya'nın alternatif bölgelerle ilgileneceğini söyledi.  
 
Alman Spiegel Online sitesi  Alman ordusunun 'somut bir şekilde' İncirlik'ten çekilmeyi planladığını yazdı.
 
Türkiye'nin Alman vekillere izin vermemesi üzerine Alman makamlarının ilk kez somut bir şekilde Türkiye'den çekilmeyi planladıkları öne sürüldü. Almanya'nın önümüzdeki iki hafta İncirlik yerine alternatif olabilecek askeri üsleri inceleyeceği ifade edildi.
 
Almanya'nın İncirlik yerine düşündüğü alternatifler arasında Ürdün, Kuveyt ve Kıbrıs yer aldığı iddia ediliyor. Öte yandan, Reuters'a bilgi veren bir Almanya Savunma Bakanlığı sözcüsü, 'en iyi teklifi' Ürdün'ün verdiğini belirtti. 
 
image
 
 Almanya Başbakanı Merkel'den de beklenen 'İncirlik' açıklaması geldi. Reuters'ın haberine göre Merkel, "Alman askerleri için İncirlik dışındaki alternatifleri değerlendirmek zorudayız, Ürdün seçeneklerden biri" dedi.
 
Almanya, 2 Haziran 2016'da Ermeni olaylarını 'soykırım' olarak nitelemişti, Türkiye bunun karşılığında Alman vekillerinin İncirlik'teki askerleri ziyaret etmesine izin vermemişti. Almanya'nın İncirlik Üssü'nde yaklaşık 260 askeri bulunuyor