Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CUMHURİYET DAVASINDA 7 TAHLİYE
CUMHURİYET DAVASINDA 7 TAHLİYE
Cumhuriyet davasında bir buçuk saat aradan sonra Musa Kart dahil 7 kişiye tahliye kararı çıktı. Ahmet Şık'ın da aralarında bulunduğu 4 kişinin tahliye kararı reddedildi.
28 Temmuz 2017, 20:15

 

Cumhuriyet davasında bir buçuk saat aradan sonra Musa Kart dahil 7 kişiye tahliye kararı çıktı. Ahmet Şık'ın da aralarında bulunduğu 4 kişinin tahliye kararı reddedildi.

Cumhuriyet davası 11 Eylül'e ertelendi ve bilirkişi oluşturulmasına karar verildi.

Cumhuriyet davasında tüm sanıklar ifadesini verdi. Savcı, tutuklu sanıklar; Musa Kart, Güray Öz, Mustafa Kemal Güngör, Bülent Utku ve Turhan Günay’a tahliye talebinde bulundu. Bir buçuk saat aradan sonra mahkeme kararını açıkladı!

Musa Kart, Bülent Utku, Önder Çelik, Hakan Karasinir, Turan Günay, Mustafa Kemal Güngör ve Güray Öz tahliye edildi.

Akın Atalay, Kadri Gürsel, Murat Sabuncu ve Ahmet Şık’ın tahliye talepleri reddedildi.  Dava 11 Eylül’e ertelendi ve bilirkişi oluşturulmasına karar verildi.

Ahmet Şık kararın açıklanmasından sonra konuşmasında, “Bugün burada çıkan karar diyor ki size diz çöktüreceğiz. Şunu bilsinler, bütün zorbalar, tetikçileri bütün kurumları ve kişileri ve alçak ve haysiyet yoksunları organize kötülük örgütünün bütün elemanları bilsinler. Bugüne kadar sadece anne babamın elini öpmek için eğildim. Bundan sonra da öyle olacak.” dedi.

“ADALET SARAYLARI BAŞLARINA YIKILACAK”
 
Cumhuriyet davasında hakkında tahliye kararı çıkmayan Ahmet Şık'ın annesi Fatma Şık duruşmadan çıktıktan sonra mahkemenin kararına tepki gösterdi.
“Adalet sarayı yazan bina çirkefliklerin yeridir. Kesinlikle adalet yok adalet satılmış. Burası hukuk devleti olsaydı oğlum içeride olmazdı” diye konuşan Fatma Şık sözlerine şöyle devam etti: “Bu ilk değil. Ama dimdik ayaktayım. Gerçekler yerini bulacak. Allah kahretsin. Yaşasın adalet, yaşasın özgürlük. Adalet sarayları başlarına yıkılacak.” 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR