Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
PKK 2 MİT PERSONELİNİ KAÇIRDI
PKK 2 MİT PERSONELİNİ KAÇIRDI
Milli İstihbarat Teşkilatı’ndan üst düzey yöneticilerin Süleymaniye’de terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığı iddiaları doğru çıktı. Mevlüt Çavuşoğlu ; “PKK yerelsivilleri, doktorları, polisleri, herkesi kaçırıyor, bizim bahsedilen iki kişiyi geri getirmek için PKK ile kurduğumuz doğrudan bir bağlantı bulunmuyor” dedi.
21 Eylül 2017, 07:32
 
 Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubu iki istihbarat ajanı Süleymaniye’nin Kuzeybatısı’nda PKK tarafından kaçırıldı.
 
NRT News’de yer alan habere göre, MİT mensubu iki istihbarat ajanı, Süleymaniye Uluslararası Havaalanı’na üç kez geldiler ve Süleymaniye’de bir otelde kaldılar. Süleymaniye’nin Dukan bölgesine geçtikleri sırada ise PKK tarafından kaçırıldılar.
 
Yerel kaynakların NRT News’e aktardığı bilgilere göre, iki istihbarat ajanının amacı PKK’nin üst düzey yetkililerine suikast düzenlemekti. Kaçırılan istihbarat ajanlarının PKK tarafından Kandil’e götürüldüğü de gelen bilgiler arasında.
 
İki MİT ajanının PKK tarafından kaçırılmasının ardından Ankara’nın, Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ile temas ettiği ve PKK tarafından kaçırılan istihbarat ajanlarının geri iadesinin istediği belirtildi. KYB’nin Ankara’da bulunan ofisinin ise kapatıldığı, KYB Ankara temsilcisi Bahroz Galali’nin ise ailesiyle beraber geri dönderildiği aktarılıyor.
 
CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, PKK tarafından Süleymaniye’de kaçırıldığı iddia edilen MİT mensuplarını Meclis gündemine taşıdı. Çam, KYB Ankara ofisinin kapatılmasının bu iddialarla ilgisini sordu.
 
CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Başbakan Binali Yıldırım’ın cevaplaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na sunduğu yazılı önergede PKK tarafından Süleymaniye’de kaçıırldığı iddia edilen MİT mensuplarını olduğu iddialarını gündeme getirdi. Çam’ın kaçırılma iddiaları ile ilgili yanıt istediği sorular şöyle oldu:– Milli İstihbarat Teşkilatı’ndan üst düzey yöneticilerin Süleymaniye’de terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığı iddiaları doğru mudur?– Bu yöneticiler halen hayatta mıdır? Bağlantı kurulabilmiş, bilgi alınabilmiş midir? Kaynak: "MİT mensupları kaçırıldı" iddiası Meclis gündeminde! 
 
Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, Barzani bölgesi Kuzey Irak'ta 2 MİT mensubunun kaçırıldığı iddiasını da doğruladı.
 
PKK'nin Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) bölgesinde 2 MİT elemanını kaçırdığı iddiasına ilişkin hükümetten ilk açıklama geldi.
 
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ağustos ayında gündeme gelen konu için PKK ile kurulan bir bağlantı olmadığını söyledi.
 
PKK’nin Irak’ın kuzeyinde iki üst düzey Türk istihbarat yetkilisini kaçırıp Kandil dağlarındaki üssüne götürdüğüne dair bilgiler geliyor.
 
MİT Başkanı Hakan Fidan’ın görüşmeler yapmak için Erbil’e gidebileceği söyleniyor. Ankara bu sorunu nasıl çözmeyi planlıyor?” sorusunu yanıtlayan Çavuşoğlu, şunları söyledi:
 
"PKK yerel yetkilileri, sıradan sivilleri, doktorları, polisleri ve herkesi kaçırdı. Bu yüzden bir terör örgütü. Elbette kurumlarımız, PKK’nın kaçırdığı tüm vatandaşlarımızın geri getirilmesi için çalışıyor; ancak ülkemizin, bizim bahsedilen iki kişiyi geri getirmek için PKK ile kurduğumuz doğrudan bir bağlantı yok"dedi.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR