Güzel ülkemiz için yazıyoruz - ÜNİVERSİTEYE GİRİŞTE YENİ SİSTEM Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/gundem/31120/universiteye-giriste-yeni-sistem

 

ÜNİVERSİTEYE GİRİŞTE YENİ SİSTEM
ÜNİVERSİTEYE GİRİŞTE YENİ SİSTEM
YÖK Başkanı Yekta Saraç, üniversiteye giriş sınavlarında değişiklik olacağını belirterek, yeni sistem için, "Sınavı 1 haftada gerçekleştirmeyi planlıyoruz. 18 puan türünü de azaltmayı planlıyoruz. Türkçe ve Matematik ağırlıklı olacak" dedi
26 Eylül 2017, 10:04
 
 
YÖK Başkanı Yekta Saraç, üniversiteye girişte yapılan düzenlemeler hakkında açıklamalarda bulundu. Saraç, "Yeni düzenleme ile sınavı bir hafta sonunda başlayıp bitirmeyi planlamaktayız. 18 puan türünü azaltmaya gidiyoruz" dedi.
ÖK Başkanı Yekta Saraç, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek "2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni"nde konuştu.
Saraç üniversiteye girişte yeni sistem hakkında açıklamalarda bulundu.
 
TIKLA CANLI DİNLE
https://www.youtube.com/watch?v=3CYPl6A6z10
 
image
 
Saraç’ın konuşmasından satırbaşları şöyle: 
 
"Akademik yıldaki hedefimiz araştırma üniversiteleri başlığımızdır. Araştırma üniversitelerinde YÖK olarak verimli, gelişmelerimize katkı sağlayacak ortaklıklar olacaktır. 
 
15 Temmuz'dan sonta akademik ortamlarda yabancı öğrenci girişinde sekteye uğrayacağı söylendi. Ancak yabancı öğrenci girişinde artış oldu. Bu ülkemize olan güveni göstermektedir.
Yükseköğretim dünyanın her yerinde dinamiktir. Dolayısıyla bu durum belirli zaman aralıklarınsa değişiklik zorunlu olmaktadır.
Üniversiteye sınavsız geçiş mümkün olmamakla birlikte sınav stresini azaltacak daha yalın sistemin Türkiye'ye kazandırılmasının kaçınılmaz olduğu bir gerçek. Şu an uygulanan sistem iki aşamalı.
"SINAVI BİR HAFTA SONUNDA BİTİRECEĞİZ"
 
İlki mart, ikincisi haziran ayında toplam 5 gün sürmektedir. Neredeyse 4 aya yayılan bu durum lise eğitimini olumsuz etkilemektedir. Yeni düzenleme ile sınavı bir hafta sonunda başlayıp bitirmeyi planlamaktayız.
Önemli bir değişiklik ise puan türlerinde gerçekleşecek. 18 puan türünde de azaltmaya gidiyoruz. Bunlar çok az sayıda adayın girdiği dil puanı dışında temel olarak sayısal, sözel ve eşit ağırlık puan türleri olacak. Fakat her bir puan türünde temel Türkçe ve temel matematiğin katkısı bulunacak. Yeni sistemde önemli bir değişiklik de Türkçe ve matematik bu sınavın merkezinde olacak.
Sorular eskisi gibi MEB müfredatından sorulacak."