Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ERDOĞAN VE PUTİN GÖRÜŞTÜ
ERDOĞAN VE  PUTİN GÖRÜŞTÜ
Erdoğan ve Putin gerçekleştirdikleri ikili görüşmenin ardından basın açıklaması yaptı.Cumhurbaşkanı Erdoğan,Son dönemde bölgemiz çok daha kırılgan hale geliyor. Referandumun Irak anayasası ve uluslararası alanda hiçbir meşruiyeti yoktur. Kuzey Irak’ın daha vahim hatalar yapması engellenmeli,dedi.
28 Eylül 2017, 19:58
 
Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin gerçekleştirdikleri ikili görüşmenin ardından ortak basın açıklaması yaptı.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde;
 
Bu yıl içerisinde değerli dostumla beşinci kez bir araya geliyoruz. Bakanlarımızla Rus mevkidaşları sürekli ilişkilerini sürdürüyorlar. İnşallah önümüzdeki dönemde ilişkilerimizi çok daha geliştirerek devam ettireceğiz, bu kararlılık iki tarafta da var. İki ülke olarak konsey toplantılarımıza büyük önem veriyoruz. Önümüzdeki konsey toplantısı vesilesiyle İnşallah Sayın Putin'i tekrar ülkemizde ağırlayacağız. İkili ilişkilerimizde önemli alanlara sahip alanlardan birisi de enerji. Türk Akımı ve Nükleer Akkuyu Santrali projeleri devam ediyor. Son dönemde bölgemiz çok daha kırılgan hale geliyor. Referandumun Irak anayasası ve uluslararası alanda hiçbir meşruiyeti yoktur. Kuzey Irak'ın daha vahim hatalar yapması engellenmeli. Irak ve SUriye'nin toprak bütünlüğü konusunda hemfikiriz. Uluslararası toplumun Irak'ın toprak bütünlüğü konusunda tavır alması büyük önem arz ediyor.image
 
IKBY'NİN REFERANDUMU
Irak ve Suriye'nin toprak bütünlüğü konusunda hemfikiriz. Hiç kimsenin bölgeyi ateşe atmaya, gerilimi tırmandırmaya hakkı yoktur. Daha vahim hataların önüne geçmeliyiz. Suriye'deki son durumu ve İdlib'i de ele aldık.
 
PUTİN'İN AÇIKLAMALARI
Samimi ve yapıcı bir şekilde gerekse ikili konuları gerekse de Suriye krizinin çözülmesi konusunda atılacak adımların koordine edilmesini değerlendirdik. IKBY'de yapılan bağımsızlık referandumunu da değerlendirdik. Bizim ilkesel tutumumuz Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında yer almıştır. İkili ticari ilişkilerimizi değerlendirdik. Bu sene, 7 ay içerisinde yüzde 30 ticaret hacmimiz arttı. Geçen seneki kaybı bu sene telafi ettik. Çatışmasızlık bölgeleriyle önemli bir başarıya imza attık. Bu sene Rusya'dan Türkiye'ye gelen turist sayısı 11 kat arttı. Astana'da yapılmış 6. Toplantısında varılan mutabakat konusunda ortak çalışma yapmaya anlaştık. Bu senenin ilk yarısında Türkiye'den Rusya'ya tarım ihracatı yüzde 50 civarında artmıştır. Erdoğan ile yaptığımız görüşmelerden dolayı çok teşekkür ediyorum, toplantının çok verimli olduğunu düşünüyorum.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR