Güzel ülkemiz için yazıyoruz - ABD KAPISI TÜRKLERE KAPANDI Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/gundem/31239/abd-kapisi-turklere-kapandi

 

ABD KAPISI TÜRKLERE KAPANDI
ABD KAPISI TÜRKLERE KAPANDI
ABD ile Türkiye'nin vize kararı kimleri etkileyecek ? ABD'nin vize kararından, halihazırda vizesi olanların etkilenmeyeceği, kararın diplomatik dahil bütün pasaportlar için geçerli olacağı belirtildi
9 Ekim 2017, 11:44
 
 
ABD'nin Ankara Büyükelçiliğince yapılan yazılı açıklamada, "Son zamanlarda yaşanan olaylar, ABD hükümetini, Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin ABD misyonunun tesisleri ve personelinin güvenliğine ilişkin taahhütlerini yeniden değerlendirmek zorunda bırakmıştır." ifadelerine yer verildi.
 
Açıklamada, söz konusu değerlendirme sürecinde büyükelçilik ve konsolosluklara gelen ziyaretçi sayısını en aza indirgemek amacıyla şimdiden geçerli olmak üzere, Türkiye'deki tüm ABD diplomatik misyonlarındaki göçmen olmayan vize hizmetlerinin askıya alındığı kaydedildi.
 
Washington ve Ankara'nın karşılıklı aldığı 'Başvuruları askıya alma' kararından, halihazırda vizesi olanlar ya da vize başvurusu yapıp onay alanlar etkilenmeyecek.
NTV'nin aktardığına göre bunun dışında kalan ve seyahat etmek isteyen Türk ve ABD vatandaşları mağdur olacak.
 
ABD'ye gitmek isteyen ve vizesi olmayan Türk vatandaşları, ABD Büyükelçiliği'ne ve Konsolosluğu'na giderek başvuru yapamayacak.
 
TÜRKİYE'YE  GELECEK ABD VATANDAŞLARI KARARDAN ETKİLENMEYECEK
 
'ABD ile vize krizine yeni gözaltı kararı neden oldu'
Karar diplomatik dahil bütün pasaportlar için geçerli olacak. Türk vatandaşları diplomatik, turistik, iş, öğrenci, işçi ve gazeteci dahil hiçbir vizeyi 2. bir karar açıklanana kadar alamayacak. ABD vatandaşları ise Türkiye'ye gelmek istediklerinde ya internet üzerinden e-vize başvurusu yaparak ya da uçağa bindikten sonra Türk gümrüklerinde yani kapıda vize alabiliyorlardı.
Kapıda vize uygulamasının askıya alınması ise ivedikle başlatılacak. Yetkililer, bugün Türkiye'ye inecek uçaklardaki ABD vatandaşların bundan etkilenmeyeceğini ancak hızla kararın uygulanacağını söyledi.
 
Vize kriziyle dolar 3.70 sınırını aştı, euro yeni rekor kırdı
 
'ABD'YE GİTMEK İÇİN TUR SATIN ALANLARIN 15 GÜNÜ VAR'
Öte yandan ABD ile Türkiye arasındaki vize krizinin ardından çalışmalara başladıklarını anlatan Pronto Tur Yönetim kurulu Başkanı Ali Onaran, "Türkiye'den ayda 2 bine yakın turist Amerika'ya gitmek için paket tur satın alıyor. Bunların önemli bir bölümü ise vizeleri de bu turlar öncesi alıyor. Parasını yatırmış ancak vize başvurusunda bulunmamış kişilerin ücretleri de 15 gün içerisinde iade edilecek" dedi.
 
'VİZESİ OLANLAR İÇİN SORUN YOK'
 
Hürriyet'ten Ceyhun Kuburlu'nun haberine göre de sorunun kısa sürede çözülmesini beklediklerini anlatan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Genel Sekreteri Çetin Gürcün, ise şu değerlendirmeyi yaptı: "Şu an için yorum yapmak çok zor. Öncelikle bu ülkeye ziyaret edecek vizesiz tatilcilerin iade işlemleri gerçekleşmeli. Vizesi olanlar için sorun yok. Umarız sorun kısa sürede çözülür" dedi.
 
ABD turlarının Türkiye'de fiyatları kişibaşı 1000 dolardan başlayıp 15 bin dolara kadar çıkabiliyor.
 
image
 
Bu arada Türk Hava Yolları da krizle ilgili açıklama yaptı:
 
"Türkiye-ABD ve ABD-Türkiye vize uygulaması ile ilgili bazı değişiklikler yapılmıştır. Bu değişiklik İstanbul aktarmalı yolcularımızı etkilememektedir.
İstanbul aktarmalı yolcularımız haricindeki, Türkiye-ABD ve ABD-Türkiye arası seyahat edecek, 9 Ekim 2017 ve öncesinde düzenlenmiş biletler için 9 Ekim 2017 – 31 Ekim 2017 tarihleri arasındaki Türk Hava Yolları ve AnadoluJet seferlerine kayıtlı T.C. pasaportlu ABD varışlı, ABD pasaportlu Türkiye varışlı tüm yolcularımızın, 31 Ekim 2017 tarihine kadar işlem yaptırmaları kaydıyla;
 
T.C. PASAPORTLU YOLCULARIMIZ İÇİN;
 
1) Rezervasyon değişiklikleri ücretsiz olarak gerçekleştirilebilecektir.
 
2) İade talepleri:
 
a) Hiç kullanılmamış biletlerin ücret iadesi yapılabilecektir.
 
b) Kısmi olarak kullanılmış, seyahatin tamamlanmamış olduğu biletlerde; biletin kullanılmayan uçuşlarına ait ücret iadesi yapılabilecektir.
 
3) Bilet süresinin uzatılması:
 
Herhangi bir ücret farkı ve ceza alınmaksızın biletin geçerliliği 31 Ekim 2017 (dahil) tarihine kadar uzatılabilecektir.
 
4) İlgili uygulamalar sadece Türk Hava Yolları ve AnadoluJet seferlerinde geçerli olacaktır.
 
ABD PASAPORTLU YOLCULARIMIZ İÇİN;
 
1) Rezervasyon ve güzergâh değişiklikleri ücretsiz olarak gerçekleştirilebilecektir.
 
2) İade talepleri:
 
a) Hiç kullanılmamış biletlerin ücret iadesi yapılabilecektir.
 
b) Kısmi olarak kullanılmış, seyahatin tamamlanmamış olduğu biletlerde; biletin kullanılmayan uçuşlarına ait ücret iadesi yapılabilecektir.
 
3) Bilet süresinin uzatılması:
 
Herhangi bir ücret farkı ve ceza alınmaksızın biletin geçerliliği 31 Ekim 2017 (dahil) tarihine kadar uzatılabilecektir.
 
4) İlgili uygulamalar sadece Türk Hava Yolları ve AnadoluJet seferlerinde geçerli olacaktır."