Güzel ülkemiz için yazıyoruz - ALMANYA İLE DIŞİŞLERİ ZİRVESİ Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/gundem/31383/almanya-ile-disisleri-zirvesi

 

ALMANYA İLE DIŞİŞLERİ ZİRVESİ
ALMANYA İLE DIŞİŞLERİ ZİRVESİ
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun Alman mevkîdaşı Gabriel ile bu sabah bir telefon görüşmesi yaptığı bildirildi. Görüşmede iki bakanın diyaloğun sürdürülmesi konusunda mutabık kaldığı belirtildi.
27 Ekim 2017, 20:43
 
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun bu sabah Alman mevkîdaşı Sigmar Gabriel ile bir telefon görüşmesi yaptığı açıklandı.
 
Alman Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Adebahr, Gabriel'in görüşmede İstanbul'da insan hakları aktivistleri ile birlikte tutuklanan Peter Steudtner'in serbest bırakılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdiğini söyledi.
 
Sözcü Adebahr, federal hükümetin bugün Berlin'de düzenlenen olağan basın toplantısında iki bakanın görüşmesine ilişkin bilgi verdi.
 
Adebahr, Gabriel'in görüşmede Türkiye ile diyaloğun devam ettirilmesini ve iki ülke arasındaki ilişkilerin düzeltilmesini istediklerini vurguladığını kaydetti. Adebahr, Gabriel ve Çavuşoğlu'nun diyaloğu sürdürme yönünde de mutabık kaldıklarını ifade etti.
 
Sözcü Adebahr, Gabriel ve Çavuşoğlu'nun görüşmesine ilişkin başka bilgi vermedi. Anadolu Ajansı, telefon görüşmesinin Alman tarafının talebi üzerine gerçekleştiğini duyurmuştu.
 
Diplomatik çabalar sürüyor
 
Alman Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Adebahr, Türkiye'de tutuklu bulunan Alman vatandaşlarının durumuna ilişkin açıklamalarda da bulundu. "Türkiye'de cezaevinde bulunan diğer Almanlar için Alman Federal Hükümeti'nin diplomatik çabalarının her düzeyde ve her hatta sürdüğünü" söyledi.