Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ALMANYA'DAN TÜRKİYE'YE ÇAĞRI
ALMANYA'DAN TÜRKİYE'YE ÇAĞRI
İnsan hakları Aktivisti Steudtner'in tahliyesi sonrası Almanya'da diğer tutuklu Alman vatandaşlarının serbest bırakılması çağrıları geliyor. SPD'li Schulz da Türkiye'ye siyasetini değiştirmesi için çağrıda bulundu.
27 Ekim 2017, 22:05
 
Almanya'da Sosyal Demokrat Parti Genel Başkanı Martin Schulz, insan hakları savunucusu ve bilişim danışmanı Peter Steudtner'in Türkiye'de tahliye edilmesinin ardından Türkiye'ye tutumunu değiştirmesi çağrıda bulundu.
 
Sosyal Demokrat Parti Genel Başkanı Martin Schulz, "Türk hükümeti hukuk devletini ve uluslararası işbirliğini tartışmaya açmamalı" dedi. SPD Genel Başkanı, bunun devam etmesi durumunda Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mesafenin daha da artacağına dikkat çekti.
 
Funke medya grubuna konuşan Schulz, Steudtner'in tahliyesini sadece "iyi bir işaret" olarak gördüğünü, ancak daha ötesinde bir anlamı olmadığına dikkat çekti. Schulz, Steudtner'in Türkiye'de suçsuz olduğu halde cezaevinde tutulduğunu vurguladı.
 
Büyükada davasında yargılanan Peter Steutdner'in tahliye edilmesi için eski başbakanlardan Gerhard Schröder'in Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşerek arabuluculuk yaptığı iddiası Almanya'da günün konusu.
 
Alman hükümetinden Steudtner'in tahliyesi karşılığında Berlin'in taviz verip vermediğine ilişkin spekülasyonlar konusunda ise bir açıklama yapılmadı.
 
Federal hükümet sözcü yardımcısı Ulrike Demmer, "Federal hükümet şantaja açık değildir" şeklinde konuştu. Demmer ayrıca Almanya'nın yargının bağımsız olduğu bir hukuk devleti olduğunu da yineledi.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR