Güzel ülkemiz için yazıyoruz - TÜRKİYE YAŞASIN CUMHURİYET DİYOR Şeffaf Gazete
http://seffafgazete.com/haberler/gundem/31404/turkiye-yasasin-cumhuriyet-diyor

 

TÜRKİYE YAŞASIN CUMHURİYET DİYOR
TÜRKİYE YAŞASIN CUMHURİYET DİYOR
Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 29 Ekim 1923’te ilan edilen Cumhuriyet’in 94. Yılı... 29 Ekim kutlamaları, tüm Türkiye’de, başta İzmir, Antalya olmak üzere bir çok kentte çoşkuyla başladı.
28 Ekim 2017, 22:58
 
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 94 yıl dönümü kutlamaları kapsamında bir çok etkinlikler düzenlendi. Vatandaşlar, sokağa çıktı, Fener Alayları’na katıldı.
 
Antalya’da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde Muratpaşa Belediyesi’nce, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) öncülüğünde 70’i aşkın sivil toplum örgütünden oluşan Cumhuriyet İçin El Ele Platformu’nun desteklediği fener alayına binlerce kişi katıldı. Antalya’da geleneksel hale gelen yürüyüş, saat 18.00 sıralarında başladı. imageYürüyüş, Konyaaltı Beach Park’tan başlayıp Konyaaltı Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi’ni takiben Cumhuriyet Meydanı’na kadar sürdü. İzmir Marşı ve Sarı Saçlım Mavi Gözlüm şarkısı eşliğinde yürüyüşe katılan yaklaşık 20 bin kişi, 400 metrelik Türk bayrağı ile Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün dev posterini taşıdı. Yürüyüş için katılımcılara 5 bine yakın Türk bayrağı ile 3 bine yakın meşale dağıtıldı. Yürüyüşe Antalya’daki bisiklet, motor ve klasik araç grupları da araçlarıyla katıldı. Kalabalık, ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’, ‘Türkiye laiktir, laik kalacak’, ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganları attı.
 
image
 
Bu yıl da yürüyüş nedeniyle varyantı tepeden gören ve her yıl sosyal medyada da gündem olan yürüyüş fotoğrafını çekebilmek için hem gazeteciler, hem de fotoğraf meraklıları tepe noktaları doldurdu. Yürüyüş öncesi ise Konyaaltı Beach Park ile Cumhuriyet Meydanı arasındaki cadde trafiğe kapatıldı, yürüyüş güzergahında yoğun güvenlik önlemleri alındı. Alana giren herkesin çanta ve üst araması yapıldı. Yürüyüş güzergahı ve meydan üzerinde de polis helikopteri etkinlik sonuna kadar gözetim yaptı.
 
Yürüyüşe CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Antalya’nın CHP’li belediye başkanları Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Konyaaltı Belediye Bakanı Muhittin Böcek, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan, CHP eski Milletvekili Tuncay Ercenk, CHP İl Başkanı Mustafa Erdem, ADD Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş da katıldı.
BULUTSUZUK ÖZLEMİ
Yürüyüş devam ederken, saat 19.00’da, kalabalığın varış noktası olan Cumhuriyet Meydanı’nda Bulutsuzluk Özlemi sahneye çıktı. ‘Doğum Günün Kutlu Olsun Türkiyem’ yazılı pankartla süslenen sahnede Bulutsuzluk Özlemi, binlerce Antalyalı için sevilen şarkılarını seslendirdi. Konserin ardından yürüyüşe katılan protokol üyeleri, meydandaki Antalyalıları Türk bayraklarıyla selamladı.
 
image
 
İZMİR BAYRAKLI: 4 BİN KİŞİ ZEYBEK OYNADI
İzmir’in  Bayraklı Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´nın 94’üncü yıldönümü kutlamaları kapsamında Smyrna Meydanı´nda etkinlik düzenledi. Etkinlik, alana kurulan dev perdeden Atatürk ve Cumhuriyet konulu 3 d mapping gösterisi (görüntü, ışık ve sesle yapılan gösteri) ile kutlandı..
 
Işık ve lazer gösterileri sunuldu, havai fişekler ise geceyi aydınlattı. Daha sonra 7´den 70´e farklı yaş gruplarından 4 bin kişi, kendileri için hazırlanan bin 200 farklı tonda, üzerinde Atatürk´ün kalpaklı fotoğrafının bulunduğu kıyafetlerle meydandaki yerlerini aldı. Saatler 19.23´ü gösterdiğinde 4 bin kişi, aynı anda zeybek oynadı, ardından da bir araya gelerek Atatürk´ün renkli kalpaklı portresini oluşturdu. Duygu dolu anların yaşandığı etkinlik, binlerce kişi tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı. Etkinliğin ardından sanatçı Haluk Levent sahneye çıkarak birbirinden güzel şarkılarını kalabalık için seslendirdi.image
 
ADANA
Cumhuriyet’in 94’üncü yıldönümü dolayısıyla, Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından meşaleli yürüyüş düzenlendi.
 
Merkez Seyhan ilçesi Uğur Mumcu Meydanı'nda toplanan ve aralarında çeşitli kuruluşların izci gruplarının da bulunduğu öğrenciler, meşalelerle yürüyüşe başladı. Türk bayrakları ve Atatürk posterleri taşıyan grup, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “Vatan sana canım feda” sloganları atarak Atatürk Parkı'na yürüdü. Yürüyüş sırasında çevredeki esnaf alkışlayarak, evlerinde olan vatandaşlar ise Türk bayraklarını sallayarak gruba destek verdi.
 
image
 
TOKAT 
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 94 yıl dönümü kutlamaları kapsamında Tokat'ın Niksar ilçesinde Amasya Belediye Bandosu eşliğinde Cumhuriyet ve Demokrasi yürüyüşü fener alayı düzenlendi.
 
Niksar Kaymakamlığı tarafından düzenlenen etkinlikte, Hükümet Konağı önünde toplanan grup, ellerindeki meşalelerle Fatih Sultan Mehmet Caddesi’nden Vakıf İş Merkezine kadar yürüdü. Marşlara eşlik eden kalabalığa evlerinin balkonlarından Türk Bayrağı sallayan ve alkış tutan vatandaşlarda destek verdi.image
 
 
SAMSUN
Samsun'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından Fener Alayı yürüyüşü düzenlendi.
 
İlkadım ilçesi 56'lar Caddesi'nde başlayan yürüyüş Tütün İskelesinde son buldu. Çok sayıda kişinin karıldığı yürüyüşte meşaleler yakılarak “Mustafa Kemal'in askerleriyiz” şeklinde sloganlar atılıp marşlar söylendi. Renkli görüntülerin ortaya çıktığı yürüyüşte zaman zaman davul-zurna eşliğinde oyunlar oynandı.
 
Tütün İskelesinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile son bulan yürüyüşün ardından konuşma yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şube Başkanı Işık Özkefeli, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. yıldönümüzde yine hep bir arada olmanın gururunu yaşıyoruz. Cumhuriyet Bayramımızı coşku içerisinde kutluyoruz. İnşallah daha nice yıl dönümlerini daha kutlayacağız” dedi.
 
Samsun Devlet Opera ve Balesi(SAMDOB), 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla özel bir konser verdi.
Cumhuriyet’in 94. yılı dolayısıyla Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konserde; Muammer Sun, Ulvi Cemal Erkin, Faik Canselen, Bujor Hoinic, Felix Körling’in eserlerine yer verildi. Cumhuriyet konserinde orkestrayı Artun Hoinic yönetti. Konserde ayrıca, Cihat Aşkın, solist keman sanatçısı olarak yer aldı.
image
AYDIN EFELER
Efeler Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 94. Yılı dolayısıyla Cumhuriyet Konseri düzenlendi. Düzenlenen konsere katılan vatandaşlar, Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği’nin birbirinden güzel eserleri ile unutulmaz bir gece yaşadı.
 
Aydın Kültür Merkezi Hidayet Sayın Salonu'nda düzenlenen gecede, Türk Halk Müziği Sanatçısı Nahide Saygün Akkal ve Türk Sanat Müziği Sanatçısı Ertuğrul Sevindik, Cumhuriyet Konseri'ni izlemeye gelenlere, müzik dolu bir gece yaşattı.
İlk olarak gecede Ertuğrul Sevindik Türk Sanat Müziği'nin seçkin örneklerini seslendirdi. Daha sonra sahne alan Türk Halk Müziği Sanatçısı Nahide Saygün Akkal Aydın Türküleri yanında ünlü Ozanların da türkülerini seslendirerek salonda büyük bir coşku yarattı. Geçtiğimiz günlerde Aşık Veysel'in doğum günü olduğunu hatırlatan THM sanatçısı Nahide Saygün Akkal, Aşık Veysel'in “Uzun İnce Bir Yoldayım” türküsünü seslendirerek büyük bir alkış aldı.
Düzenlenen konserin sonunda iki sanatçının birlikte seslendirdiği, sözlerini Aşık Mahsuni Şerif'in yazdığı ‘Sarı Saçlım Mavi Gözlüm Nerde' salonu Türk Bayrakları ile kırmızı beyaza boyadı. Etkinlik izleyicilerden tam not alırken sanatçılar dakikalarca ayakta alkışlandı. Konser, salonda bulunanların hep bir ağızdan İzmir Marşı'nı ve 10. Yıl Marşı'nı bayraklar eşliğinde, ayakta söylemesi ile sona erdi.