Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
REZA ZARRAB ORTADA YOK
REZA ZARRAB ORTADA YOK
ABD'de tutuklu olarak yargılanan ve günlerdir haber alınamayan İran asıllı Türk işadamı Reza Zarrab, 27 Kasım’daki başlayacak jürili duruşma öncesi bugünkü son ara duruşmaya katılmadı.
16 Kasım 2017, 18:11

 

ABD'de tutuklu olarak yargılanan ve günlerdir haber alınamayan İran asıllı Türk işadamı Reza Zarrab, 27 Kasım’daki başlayacak jürili duruşma öncesi bugünkü son ara duruşmaya katılmadı.

ABD kaynaklarının iddiası Zarrab'ın itirafçı olduğu ve mahkeme ile anlaşmaya gittiği ve tanık koruma programına  alınmış olabileceği yönünde.

"27 Kasım’da sadece Atilla yargılanacak gibi görünüyor"
 
Atilla’nın avukatları mahkemeye tanıklarla ilgili yaptıkları son başvuruda, bir kez daha 27 Kasım’da başlayacak duruşmalara katılacak tek sanığın aslında kendi müvekkilleri Atilla olduğunu savundu.
 
Atilla’nın savunma ekibi, Sarraf’ın avukatlarının mahkemeye tanıklarını belirlenen resmi süre içerisinde göstermediğini belirterek, Sarraf’ın savcılıkla anlaşma yoluna gideceği yorumunu yaptı. Atilla’nın avukatları ayrıca Sarraf’ın avukatlarının 12 Eylül tarihinden bugüne kadar, davayla ilgili hiç bir resmi başvuruda bulunmadığını da belirtti.
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rıza Sarraf'ın durumu nedeniyle Ankara'nın Washington'a nota vermesine ilişkin açıklamada bulundu.
 
Çavuşoğlu, ABD'den "Başka bir yerde. Sağlığı da iyi, güvende" yanıtı alındığını söyledi.
Türkiye'nin ABD Dışişleri Bakanlığı'na iki kez nota verdiğini belirten Çavuşoğlu, "Altı gün sonra değil, daha ikinci günde biz aynı günde yazılı bir notayla sorduk. Bu bizim vatandaşımızdır ve böyle haberler var, bunun durumu nedir. Aradan 3-4 gün geçti. ABD’den herhangi bir ses çıkmadı" dedi.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR