Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
REZA ZARRAB İTİRAFÇI MI OLDU ?
REZA ZARRAB İTİRAFÇI MI OLDU ?
ABD'de tutuklu yargılanan Reza Zarrab ve Halkbank genel müdür yardımcısı Mehmet Hakan Atilla duruşmasına itirafçı olduğu iddia edilen Reza Zarrab katılmadı.Halk Bank'taki görevinden dolayı tutuklu bulunan Atilla çaresiz bir durumda.
17 Kasım 2017, 15:36
 
ABD'de görülmekte olan Reza Zarrab davası sonrasında ABD’de bu davayı daimi takip eden Zeynep Erkan Şeffaf TV’nin YouTube kanalında yayınlanan videosunda yine çok çarpıcı açıklamalar yaptı.
 
 
    image
Reza Zarrab  duruşmaya katılmaması ve Mehmet Hakan Atilla duruşmaya yalnız gelmesi kafaları karıştırdı.
 
Bir Türk gazeteci Hakan Atilla’ya ‘’Zarrab nerede ? diye sordu Mehmet Hakan Atilla moreli bozuk bilmiyorum hiç göremiyorum dedi.Aynı dosyada yargılanmalarına rağmen farklı cezaevlerinde tutulan Zarrab ve Atilla için kritik tarih 27 Kasım. 
 
Bu ikili  en son 25 Eylül’de ayakları prangalı bir şekilde mahkemeye getirilmişti.
 
Atilla'nın avukatları 'Zarrab neden gelmedi' diye hakime soru yöneltti. Hakim ise 'Bu tip soruları bana yöneltemezsiniz, bunu mahkeme kayıtlarından takip edin' cevabını verdi.
 
Hakan Atilla'nın avukatlarının iddianame ve deliller konusundaki itirazlarını da hakim reddetti. Özellikle tapelerin mahkemede dinletilip dinletilemeyeceği konusunda itiraz vardı. Mahkeme hakimi tapelerin dinletilebileceğine karar verdi.
 
image
 
Erkan’ın verdiği bilgilere göre, Mahkemede ilk kez Eski bakan Zafer Çağlayan, Evinde Ayakkabı Kutusundan 4.5 Milyon $ Çıkan Halk Bankası eski Müdürü Süleyman Aslan’ın ve Zarraf'ın kilit adamlarından Abdullah Habbani'nin adının geçtiğini belirterek şu anda bu dosyada bulunan 9 isim olduğunu ve dosyanın yeni isimlerle daha da genişleyeceğini aktardı.İki hafta önceki oturumda savcı , 'Bu duruşma daha bitmedi, toplam sanığın 9 olduğunu inanıyorsanız yanılıyorsunuz' demişti.
 
     image
                                                                              Abdullah Habbani
 
ABD kanunlarının tanık koruma programına katılarak itirafçı olursa onu tanık olarak son kez görüp bir daha Zarrab’ı hiç göremeyebiliriz.
 
Şayet itirafçı olmuşsa bu zaten ilk jürili mahkemede belli olacak. Bir defa mahkemede suçlarını itiraf etmesi, işbirliği yapacağını kendi ağzından açıklaması ve hakiminde bunu kabul etmesi gerekiyor. Özel bir bölümde, tecritte, korumada kalıyor. Ben bu ihtimale daha çok inanıyorum,dedi.
 
Mahkeme hakimi önemli bir karar daha verdi. FETÖ ile Türkiye'deki hükümet arasında ne oluyor, farklılar nedir diyerek bilirkişi belirlenmesini istedi.
 
İki taraf bir araya gelerek bilirkişinin kim ya da kimler olacağına karar verecek. 'Bu konunun aydınlanması için iyi olur' dedi hakim. Duruşma sonrası savcılık ve Atilla'nın avukatları bir araya geldi ve bilirkişi için görüştüler. Ancak bu bilirkişi ya da kişiler kim ya da kimler olacak halen belli değil.
 
Tapeler mahkemede dinlenecek. Son iddianamede 2013'den, 17-25 Aralık'tan tapeler var. Savcılık şahitleri arasında da bu tapeleri kaydeden şahıslar da var. Bu isimler de dinlenecek. Bu şahıslar Türk mu ABD'li mi belli değil. 
 
ZEYNEP ERKAN ZARRAB DAVASINI TAKİP EDİYOR
 
image
 
Salı günü Reza Zarrab'ı da getirilmesi gereken duruşmayayı takip edecek Zeynep Erkan yine anlık bilgileri  https://www.youtube.com/  ŞEFFAF TV Kanalından mahkeme bitiminde tüm ayrıntılar ile aktaracaktır.
 
ABD'DE YAŞAYAN ZEYNEP ERKAN TÜRKİYE BASININI UYANDIRDI
 
Davayı tek Türk basını takip etmezken , mahkemelerden bilgi alınamazken Zeyno Erkan sosyal medyadan ve Şeffaf TV den yaptığı yayın ile davaya ilgi gösteren duyarlı Türk halkının ABD'de görülen bu davada gözü kulağı oldu.
 
Yüzbinlerce insan bu davanın ayrıntılarını ondan öğreniyor ve takip etmeye devam ediyor. 21 Kasım ve 27 Kasım'da yapılacak duruşmalarda olacak olan Erkan'ın haberlerine https://www.youtube.com/  ŞEFFAF TV  takipçisi olmanız halinde anında ulaşacaktır.
 
 Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR