Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ZARRAB DAVASI BİR HAFTA ERTELENDİ
ZARRAB DAVASI  BİR HAFTA ERTELENDİ
ABD'de yargılanan Rıza Sarraf davasında bugün yapılması planlanan jüri seçimi ertelendi. İlk jürili duruşmanın 4 Aralık'ta yapılması öngörülüyor.
20 Kasım 2017, 22:23
 
New York'ta tutuklu olarak yargılanan ve hakkındaki iddianameyi hazırlayan New York Güney Bölgesi Başsavcılığı ile işbirliği yaparak itirafçı olmayı kabul ettiği iddia edilen İran asıllı işadamı Reza Zarrab hakkındaki dün yapılması planlanan jüri seçimi 27 Kasım'a ertelendi.
 
NBC Sarraf'ın itirafçı olduğunu iddia etti
 
Bu ertelemeyle birlikte, ilk jürili duruşmanın da 4 Aralık günü yapılması bekleniyor. Son ara duruşma ise Salı günü '' Bugün ''  yapılacak. 
 
New York'ta bugün düzenlenen duruşmaya Zarrab ile birlikte yargılanan Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla katılırken, Reza Zarrab duruşmada yer almadı.
 
Zarrab , geçtiğimiz haftaki ara duruşmaya da katılmamıştı. Aynı dava kapsamında haklarında yakalama kararı çıkartılan eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan, eski Genel Müdür Yardımcısı Levent Balkan da yargılanacak.
 
Sanıklar ABD'nin İran'a uyguladığı ambargoyu delme, bankacılık sahtekarlığı, kara para aklama ve ABD bankalarını dolandırma gibi suçlamalarla karşı karşıya.
 
Zarrab hakkında 95 yıl hapis cezasının yanı sıra 50 milyon dolar para cezası isteniyor. Atilla, 50 yıl hapis cezası ve iki milyon dolar ceza talebiyle yargılanıyor.
 
ABD medyası, geçtiğimiz günlerde New Yorkta tutuklu olarak yargılanan İran asıllı işadamı Rıza Sarraf'ın savcılıkla işbirliğine başladığını öne sürmüştü.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR