Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İRANLI REZA İTİRAFÇI OLDU GİBİ
İRANLI REZA İTİRAFÇI OLDU GİBİ
Hakim Berman'ın 20 Aralık tarihli son kararında Zarrab'ın adı hiç yer almadı, sanık bölümünde sadece ‘Mehmet Hakan Atilla' ismi yer aldı.
21 Kasım 2017, 09:50
 
 
ABD’deki Reza Zarrab davasında gündeme oturan ‘Zarrab itirafçı mı oldu’ tartışması ilk kez mahkemenin resmi belgelerine yansıdı.Hakim Richard Berman, jürili duruşma öncesi verdiği kararda ilk kez ‘Sanık’ bölümünden Reza Zarrab’ın adını çıkardı.
 
Mahkeme belgelerinde, gerek savcılık dilekçelerinde gerek Hakim Bermen'ın yazılı kararlarında sanık bölümüne hep ilk Zarrab'ın adı yazılıyor, belgelerde ya sanıkların isimlerinin tümü yazılı oluyor, ya da sadece ‘Zarrab ve diğerleri' olarak geçiyordu.
Hakim Berman'ın 20 Aralık tarihli son kararında ise Zarrab'ın adı hiç yer almadı, sanık bölümünde sadece ‘Mehmet Hakan Atilla' ismi yer aldı.
 
New York’taki davanın 27 Kasım’da başlayacak olan jürili duruşma 4  Aralık  gününe ertelendi
 
ABD Adalet Bakanlığı’na bağlı Federal Cezaevleri Bürosu’nun internet sitesindeki resmi kayıtlarda, ‘09135-104’ kayıt numaralı Reza Zarrab’ın dün yapılan  gizli ara duruşmaya gelmemesi ve ABD hukukuna vakıf hukukçuların bir hafta sonraya ertelenen jürili duruşmada Reza Zarrab'ın son kez görülebileceği söyleniyor. Zarrab jüri önüne çıkıp tüm suçlamaları kabul erriğini  açıklarsa tanık koruma programına dahil olup birdaha hiç bir şekilde ortaya çıkmadan yaşayabilir. Şu ana kadar gelişmeler bu olasılığı güçlü kılıyor.
 
image
 
ATİLLA'YA YENİ AVUKAT
 
Hakim Berman'ın son kararı aynı zamanda Mehmet Hakan Atilla'nın Zarrab'ın aksine, duruşmaya katılıp savunma yapmaya ve jüriyi masum olduğuna ikne etmeye kararlı olduğunu da gösterdi. Jürili duruşmaya sadece günler kala, Atilla yeni bir avukatla daha anlaştı.
Hakim Berman da son kararında Atilla'nın savunma ekibine yeni katılan avukat Todd Harrison'un duruşmalara katılması için gerekli teknik işlemlerin yapılmasının önünü açtı.
 
 
                            image
 
Şeffaf Gazete.com

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR